Park Merwestein - Dordrecht
Inspiratie & tips

Heerlijk in de buitenlucht, het is herfst!

Ga lekker naar buiten deze herfst, en dan vooral in Dordrecht. Dordrecht is prachtig met alle monumenten, historische binnenstad en leuke winkeltjes. En op de fiets ben je zo in Nationaal Park De Biesbosch of in Kinderdijk.

Bekijk de mooiste plekjes via een leuke wandeling, fietstocht of speurtocht!

Spannende kidsroutes

‘Help, de toren valt om!’ brengt de Dordtse geschiedenis voor kinderen tot leven. Voor slechts € 2,50 heb je twee spannende korte kidsroutes. Ontzettend leuk voor in een schoolvakantie of een keer in het weekend. Het kids routeboekje is verkrijgbaar bij de VVV Dordrecht. Ook leuk is kinderspeurtocht ‘Kraek den code’. Deze gratis speurtocht is er ook af te halen of hier te downloaden. Met deze schatkaart ga je op zoek naar beelden, plaatjes en letters op monumenten in de stad. Soms zitten ze verstopt in gevels en muren, dus kijk goed om je heen!

De kidsbeweegroute ‘Roer je Staart’ van twee kilometer is ook een aanrader. Het is een zelfstandige route in de wijk de Staart. De start is bij IKC De Regenboog, de route is bedacht voor en door kinderen. Op de bordjes staan beweegopdrachten en als je een eigen dobbelsteen meeneemt, is de route iedere keer anders. Volg de palen en de vogelafdrukken.

Ontdek meer met kids

 

Kraek den Code kinderen wandeling centrum Dordrecht

Rondje Dordt verrassend vernieuwd

De stadswandeling Rondje Dordt is vernieuwd en opgefrist. De route van vijf kilometer door de Dordtse binnenstad heeft nieuwe bewegwijzering en leidt langs alle highlights. Onderweg kun je één van de musea bezoeken en genieten van het drierivierenpunt.

Helemaal leuk wordt het met het boekje (kost € 4,-) op zak. Het boekje van pocketformaat geeft veel achtergrondinformatie over de belangrijkste gebouwen langs de route en bevat prachtige foto’s. Ook leuk om naderhand thuis in terug te bladeren. De route start bij de VVV aan de Spuiboulevard 99 en is ook te doen met een GPS-route via de smartphone met de IZI travel app.

Voorproefje Rondje Dordt
Rondje Dordt - vernieuwd 2023 - stadswandeling wandelen wandelroute Dordrecht

Fluitend op de fiets

In de omgeving van Dordrecht is een uitgebreid fietsroutenetwerk van 325 kilometer. Voor € 3,95 koop je een knooppuntenkaart bij de VVV en kun je naar hartenlust routes uitstippelen langs de mooiste plekken in de regio. Of kies voor één van de losse uitgestippelde routes die je meenemen naar Nationaal Park De Biesbosch of op ontdekkingstocht naar Werelderfgoed Kinderdijk.

Een aanrader is de route naar Kinderdijk en Nationaal Park De Biesbosch. Via het centrum fiets je de polders van de Alblasserwaard in. De Waterbus brengt je naar Alblasserdam en vandaar gaat de route langs de molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Vervolgens maak je nog een rondje door Nationaal Park de Biesbosch. Voor wie zich zorgen maakt over tegenwind, het is wel herfst tenslotte, geen nood. De VVV verhuurt elektrische fietsen. Regenpak mee en genieten maar!

Ontdek fietsverhuur bij de VVV
Pottenkade fiets herfst zon Grote Kerk Voorstraathaven Dordrecht cropped
Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)
Nog meer
te doen!