Park Merwestein Beeld in Park Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Heerlijk in de buitenlucht, het is herfst!

Bekijk de mooiste plekjes via een leuke wandeling, fietstocht of speurtocht.

Spannende kidsroutes

‘Ga lekker naar buiten deze herfst’, is het advies van Cecile Zanen, hoofd informatie VVV Dordrecht. Dordrecht is prachtig met al haar monumenten, historische binnenstad en bijzondere winkels. En op de fiets ben je zo in Nationaal Park de Biesbosch of in Kinderdijk.’

‘Help, de toren valt om!’ brengt de Dordtse geschiedenis voor kinderen tot leven. Voor slechts € 2,50 heb je twee spannende korte kidsroutes. Ontzettend leuk voor in de herfstvakantie of een keer in het weekend. Ook leuk is de kinderspeurtocht ‘Eilandverhalen met Schaep’. Deze gratis speurtocht is af te halen bij VVV Dordrecht. De schatkaart, met als startpunt VVV, laat kinderen als echte piraten langs mooie gebouwen speuren om zo ‘t Schaep van Dordrecht te bevrijden.

De kidsbeweegroute ‘Roer je Staart’ van twee kilometer is ook een aanrader. Het is een zelfstandige route op de Staart, start bij IKC De Regenboog, voor en door kinderen. Op de bordjes staan beweegopdrachten en als je een eigen dobbelsteen meeneemt, is de route iedere keer anders. Volg de palen en de vogelafdrukken.

Bekijk alle mogelijkheden met kinderen

Wandelen - VVV Dordrecht

Vernieuwd Rondje Dordt

De stadswandeling Rondje Dordt is vernieuwd en opgefrist. De route van vijf kilometer door de Dordtse binnenstad heeft nieuwe bewegwijzering en leidt langs alle highlights. Onderweg kun je één van de musea bezoeken en genieten van het drierivierenpunt. Helemaal leuk wordt het met het boekje (kost € 3,-) op zak. Het boekje van pocketformaat geeft veel achtergrondinformatie over de belangrijkste gebouwen langs de route en bevat prachtige foto’s. Ook leuk om naderhand thuis in terug te bladeren. De route start bij de VVV aan de Spuiboulevard en is ook te doen met een GPS-route via de smartphone.

Wandelen - VVV Dordrecht

Fluitend op de fiets

In de omgeving van Dordrecht is een uitgebreid fietsroutenetwerk van 325 kilometer. Voor € 3,95 koop je een knooppuntenkaart en kun je naar hartenlust routes uitstippelen langs de mooiste plekken in de regio. Of kies voor één van de losse uitgestippelde routes die je meenemen naar Nationaal Park de Biesbosch of op ontdekkingstocht naar Werelderfgoed Kinderdijk.

Een aanrader is de route naar Kinderdijk en Nationaal Park de Biesbosch. Via het centrum fiets je de polders van de Alblasserwaard in. De Waterbus brengt je naar Alblasserdam en vandaar gaat de route langs de molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Vervolgens maak je nog een rondje door Nationaal Park de Biesbosch. Voor wie zich zorgen maakt over tegenwind, het is wel herfst ten slotte, geen nood. De VVV verhuurt elektrische fietsen. Regenpak mee en genieten maar!

Lees meer over fietsverhuur bij de VVV

Fietsen- VVV Dordrecht