Werelderfgoed Kinderdijk fietsen

Werelderfgoed Kinderdijk

Wereldberoemd zijn ze de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Kroonjuweeltjes die een bezoek zeker waard zijn. Molens behoren tot de belangrijkste Nederlandse monumenten, nergens anders ter wereld staan zoveel (historische) molens bij elkaar. Vanuit Dordrecht gemakkelijk bereikbaar per auto of per fiets. Tip: neem je fiets mee op de Waterbus vanuit Dordrecht en stap uit in Alblasserdam en fiets nog een stukje door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. In de zomermaanden is er ook een Waterbushalte direct bij de molens.

Wandel, fiets of vaar langs de fotogenieke molens, bezichtig de bezoekmolens, het Wisboomgemaal of hulpgemaal De Fabriek.

Begin je bezoek bij het Bezoekerscentrum

Komend vanaf de dijk loop je recht tegen het Bezoekerscentrum aan van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Hier helpen de medewerkers je op weg, geniet je van een adembenemend uitzicht of een hapje en drankje.

Kijk op Werelderfgoed Kinderdijk voor meer informatie
Werelderfgoed Kinderdijk - molens regio

Museummolens en gemalen

Nergens in Nederland vind je zo veel molens bij elkaar als in Kinderdijk. De negentien molens zijn sinds 1997 UNESCO Werelderfgoed. Drie van de molens zijn in het hoofdseizoen dagelijks geopend voor publiek. Elk met een eigen, uniek verhaal. Met je entreeticket bezoek je ze alle drie.
De multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek neemt je mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Het Wisboomgemaal heeft een indrukwekkende machinekamer en kom je meer te weten over waterbeheer.

Kijk wat je kunt doen bij Werelderfgoed Kinderdijk
Werelderfgoed Kinderdijk - Attractie regio

Stap op één van de rondvaartboten

Met je entreeticket voor Werelderfgoed Kinderdijk stap je ook op één van de rondvaartboten. In het hoofdseizoen varen er dagelijks twee rondvaartboten langs de molens en een plek reserveren is niet mogelijk. Ideaal om eens rustig wat mooie foto’s te maken van dit unieke Nederlandse Werelderfgoed. Het uitzicht is fenomenaal!

Alles over rondvaarten bij Werelderfgoed Kinderdijk
Werelderfgoed Kinderdijk - varen

Fiets of wandel naar de molens

Product

VVV fietsroute Dordrecht Kinderdijk Biesbosch

Fietsroute vanuit het centrum van Dordrecht naar Kinderdijk en een stukje Biesbosch
1,00
Product

Fietskaart fietsen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard & Vijfheerenlanden

Fietskaart fietsen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard & Vijfheerenlanden
3,95
Product

Kaart wandelroutenetwerk Alblasserwaard & Vijfheerenlanden

Kaart met het wandelroutenetwerk Alblasserwaard & Vijfheerenlanden.
7,95
Veerdiensten

Neem je fiets mee op de Waterbus

Merwekade 56
fietsen - e-bike - elektrische fiets
Geen eigen fiets meegenomen?
Huur je fiets of e-bike bij VVV