Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Inspiratie & tips

De natuur staat in bloei: ga heerlijk het groen in!

Nu het weer voorjaar is, merk je goed dat de natuur ontwaakt. Er zijn overal bloemetjes te zien, het weer knapt op en daarmee ook het groen om ons heen.

Ga lekker de natuur in om de leukste plekjes in de buurt te ontdekken!

Lente bij Weizigt met de kids

Kom jij deze lente ook naar Weizigt met de kinderen? Breng een bezoekje aan de dieren in de Stadsboerderij, wandel door de mooie tuin of bezoek de Klimaatkas. Ook zijn er bij Weizigt dit voorjaar allerlei leuke activiteiten. Wat dacht je van de Voorjaarsmarkt op woensdagmiddag 17 april? Naast een markt met kraampjes en infostands kunnen kinderen knutselen en zich laten schminken en er zijn oud-Hollandse spelletjes. Ook leuk: de Waterspelen op woensdagmiddag 1 mei. Overal op het terrein kun je je vermaken met activiteiten. Board Academy verzorgt een workshop suppen en bezoekers mogen op hun board het water rondom het Aquarama op. Dorst gekregen? Diëtiste Najara laat zien hoe je je water met fruit en kruiden een lekker smaakje geeft. Speelotheek Pip & Zo neemt waterspelletjes mee. Bij Koetshuis Weizigt staat een kraam waar je een Water Doe-Kaart kunt ophalen. Iets verder op de agenda van Weizigt staat ook nog het Schaapscheerfeest op woensdagmiddag 5 juni. Een bijzondere bezienswaardigheid!

Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30
Weizigt - Waterspelen

Op ontdekking in de Biesbosch

De start van het seizoen bij het Biesboschcentrum is afgelopen weekend officieel begonnen. Het is natuurlijk heerlijk wandelen in de natuur van de Biesbosch. Van routes die je leiden over verharde paden tot struinen door ruige natuurpaden. Het landschap is zeer gevarieerd met oer-Hollandse polders, wilgenbossen, riet, wetlands en weides vol vogels. Rondom het Biesboschcentrum geniet je van gemarkeerde wandelingen. Vanaf nu is het ook weer mogelijk om met de Zonnepont naar het Griendmuseumpad te varen, een prachtig natuurpad met een rijke cultuurhistorie. Liever varen? Huur dan een kano, fluisterboot of SUP.

Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53
Biesboschcentrum - Seizoensopening - Gratis met de Zonnepont

Op de fiets de natuur in: Nieuwe Dordtse Biesbosch

Heb je de Nieuwe Dordtse Biesbosch al eens ontdekt? Dit is een natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad! Je kunt er heerlijk fietsen. Er zijn twee verschillende fietsroutes, die je bijvoorbeeld leren over de interessante historie van het eiland. Deze tocht gaat langs bijzondere plekken en bezienswaardigheden in het gebied dat tot 2017 gewoon nog landbouwgebied was. Zin om je eigen route te bepalen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch? Dat is uiteraard ook mogelijk ! De Nieuwe Dordtse Biesbosch brengt recreatie en groen dichter bij de stad en dat ontdek je eigenhandig per fiets.

Nieuwe Dordtse Biesbosch, Noorder Elsweg
Nieuwe Dordtse Biesbosch fietsen gezin natuur Dordrecht

Tip: Speelbos de Elzen

Nog een insider tip: speelbos De Elzen is zeker ook een bezoekje waard. Kinderen kunnen hun hart ophalen met klauteren door de buizen, over de heuvels en lekker kliederen met de waterpomp. Ook het trekvlot is populair. Als het straks wat warmer weer is, is het een heerlijke plek om af te koelen. Maar het is natuurlijk ook prima om lekker plaats te nemen op één van de picknickbanken en in alle rust te genieten van de mooie bosachtige omgeving van De Elzen.

Speelbos de Elzen, Oude Veerweg

 

De Elzen Biesbosch speelbos kinderen Dordrecht
Meer ontdekken
in de stad?