Locaties

Biesboschcentrum Dordrecht

Vanaf dinsdag 1 december is Biesboschcentrum Dordrecht gesloten voor een grote verbouwing. De komende maanden worden in en rond het bezoekerscentrum werkzaamheden verricht om in het voorjaar weer bezoekers te mogen verwelkomen. De werkzaamheden duren tot eind april 2021.

Bij Biesboschcentrum Dordrecht gaan de werkzaamheden voor de verbouwing van start om de inrichting geheel te vernieuwen. Het bezoekerscentrum en de directe omgeving ondergaan een metamorfose. Vanaf het moment dat je binnenstapt kijk je je ogen uit en kom je van alles te weten over vijf Biesboschthema’s: water, planten, bevers, grienden en vogels. Vervolgens kun je die thema’s buiten in het echt gaan beleven! Naast het bezoekerscentrum zelf gaat ook de directe omgeving er voor een deel anders uitzien. Het educatieve BeverBos krijgt een opknapbeurt en er komt een heus Klimbos. Actievelingen kunnen vanaf het voorjaar de Hollandse Biesbosch vanaf een hoogte bekijken. Kortom, in en rondom het nieuwe Biesboschcentrum Dordrecht is vanaf het voorjaar 2021 voor jong en oud veel te beleven! Gedurende de verbouwing is Biesboschcentrum Dordrecht alleen via de mail bereikbaar via info.biesbosch@dordrecht.nl. Voor meer informatie ga naar www.biesboschcentrumdordrecht.nl.

Een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch begint bij Biesboschcentrum Dordrecht. Vanuit dit bezoekerscentrum wordt een scala aan activiteiten georganiseerd. Rondvaarten met open fluisterboot de Sterling, vaar- en wandelexcursies met of zonder gids, dagtochten en kinderactiviteiten. Een fluisterbootje of kano huren om zelf de Biesbosch te ontdekken, kan natuurlijk ook. Maar Biesboschcentrum Dordrecht is niet alleen vertrekpunt. Het centrum zelf is ook een plek waar veel te beleven is. Er zijn tentoonstellingen, er is een Groenwinkel en een gezellige leeshoek waar je informatie kan opzoeken of een spelletje kan doen. De korte film ‘Biesbosch Waterepos’ laat je in een kwartier de Biesbosch zien van alle kanten en in al zijn diversiteit. De film is gratis toegankelijk.

Wil je de Biesbosch van dichtbij ervaren? Stap dan in een boot, kano of stap op een sup. Ga op ontdekkingstocht en peddel door de kreekjes. Of maak een vaartocht met een fluisterboot of roeiboot langs wilgenbossen en over de rivieren. Je ziet en hoort alles veel beter en beleeft de natuur op een bijzondere manier. Huur een boot of kano en je krijgt een vaarkaart mee met daarop alle leuke aanlegplekken voor een leuke picknick of wandeling.

Vergelijkbare locaties

Attracties
Teamuitjes

Segway Dordrecht

Baanhoekweg 1a
Attracties
Sportlocaties
Teamuitjes
Voor kids

Surfvereniging Windkracht

Baanhoekweg 9
Attracties
Kinderfeestjes
Nationaal Park de Biesbosch
Teamuitjes
Voor kids

Klimbos

Baanhoekweg 53
Attracties
Monumenten
Musea
Voor kids

Dordrechts Museum

Museumstraat 40
Attracties
Monumenten
Slijterij
Streekproducten
Workshop

Rutte Jenever & Distilleerderij

Vriesestraat 130
Attracties
Monumenten
Voor kids

Grote Kerk Dordrecht

Lange Geldersekade 2