Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie
september 2022

InDordrecht Nieuwsbrief

Ook nu de temperatuur gaat zakken en het inmiddels herfst wordt, is Dordrecht een bezoek meer dan waard. Leuke nieuwe winkels, theatervoorstellingen en de cultuurnacht bezoeken. Genieten van schilderkunst 'In de Floria' of de natuur in de nieuwe Dordtse Biesbosch.

Dordtse Cultuurnacht

In de nacht is alles spannend. Kom zaterdag 8 oktober lekker zwerven door de stad en laat je verrassen. Van blues optredens, naar live elektronische muziek tot een klassiek nachtelijk concert in de Grote Kerk. En van mensenbibliotheek naar Kaapverdisch carnaval, balkonserenades en een lichtjestour. Er is voor iedereen iets moois te beleven!
Cultuur verrassend spannend

Weer naar het theater

Het theaterseizoen is begonnen. Wat tips voor de komende dagen voor jong en oud.
    
 
      

Anouk Kruithof | Universal Tongue

Opzwepende video-installatie met 1000 verschillende dansstijlen. Een 4 uur durende video-installatie over 8 schermen met 32 uur aan found footage, geordend op ritme en het aantal dansers. Meerdere dagen te bezoeken.

 
 
    
 
      

Prentenboekjes festival

Zondag 2 oktober-Een familiefestival: bezoek de voorstelling ‘André het Astronautje’ (4+) of ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ (2+), neem deel aan het foyerprogramma met veel bekende prentenboekfiguren en ga naar de Sterrenfabriek.

 
 
    
 
      

Wat we doen | Angry Young Man

Donderdag 6 oktober-Vlijmscherp hiphoptheater over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien.

 
 
Meer theater in Dordrecht

Nieuw in de stad of op een nieuwe locatie

Sweetkidz

SweetKidz is gespecialiseerd in babykleding en cadeautjes, met kleding van bekende merken vanaf maat 44. Daarnaast ook leuke spullen voor o.a. een gender reveal.

Marbiza

Van een Marokkaanse theepot tot en met oosterse lampen in allerlei vormen, kleuren en maten – bij Marbiza aan de Vriesestraat ben je op het juiste adres voor al je woongerelateerde producten.

Elily Damesmode

De voormalige Ophelia winkel is uitgebreid met het merk Elily en in handen van een nieuwe eigenaresse. Binnen de regelmatig wisselende collectie zit altijd wel weer een verrassing.

The Bridal Room

Steeds meer aanstaande bruiden komen vanuit heel Nederland en zelfs daarbuiten naar The Bridal Room om een originele Atbir te passen en te kopen of huren voor de mooiste dag van hun leven.

Omoda

Omoda Dordrecht is helemaal verbouwd en biedt de grootste collectie merkschoenen en daarnaast ook een collectie tassen, accessoires en een klein assortiment dameskleding.

Bekijk Dordt Vlogt: Nieuw in de stad

Nog wat tips

    
 
      

Genieten in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en De Elzen

Beleef de leukste avonturen in de herfst. De Nieuwe Dordtse Biesbosch en naastgelegen De Elzen zijn perfect voor een lekker dagje in de buitenlucht. Het is hier genieten van de rust, ruimte en prachtige natuur.

 
 
    
 
      

Hip Delfts Blauw

Onder de naam Sharing Moments heeft de koningin van de keuken Janny van der Heijden een prachtige servieslijn uitgebracht. Theepot, dinerborden, salade- en ovenschaal allemaal verkrijgbaar bij VVV Dordrecht.

 
 
    
 
      

In de Floria

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Het Dordts Patriciërshuis is in het museum een tentoonstelling ingericht van tien bloemstillevens, afkomstig uit binnen- en buitenland, die omstreeks 1800 zijn vervaardigd door Dordtse schilders.

 
 

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl