Boekenmarkt | Big Rivers | Parkies | actief in de stad
Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie

InDordrecht Nieuwsbrief

Genoeg te beleven deze zomer in Dordrecht. Slenter over de Dordtse Boekenmarkt, kom swingen tijdens het Big Rivers Festival en de Parkies. Bewonder kunst tijdens Kunsthoofd of bezoek de prachtige Grote Kerk en luister naar de torenmuziek. Maar je kunt ook actief bezig zijn in het Klimbos, op het water of stap op de fiets.
zondag 7 juli

Dordtse Boekenmarkt met boeken en vinyl

Slenter langs meer dan 380 kramen op zoek naar een bepaald boek dat je nog mist in je collectie, of scoor een stapeltje vakantieleesvoer. Met maar liefst 26 kramen vol met lp's en singles is het ook een vinyl walhalla. Onderweg kom je allerlei horeca en muziekpodia tegen. De Boekenmarkt vindt plaats op zondag 7 juli van 10.00 tot 17.00 uur, de organisatie vraagt bezoekers vooral met de fiets of openbaar vervoer te komen.
Meer info Dordtse Boekenmarkt
12 t/m 14 juli

Drie dagen feest met Big Rivers

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli wordt de binnenstad weer omgetoverd tot één groot muziek-walhalla voor jong en oud. Drie dagen lang genieten van meer dan 130 bands en acts – daar wil je bij zijn. Het is één van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Op 12 podia geniet je van muzikale optredens met de prachtige stad als decor!
Lees alles over Big Rivers
15 juli t/m 12 augustus

Muziek op maandag met Parkies

Het Wantijpark in Dordrecht staat op vijf maandagavonden in het teken van muziek. De avond begint met een lokale warming-up act, gevolgd door een hoofd-act en afgesloten door een DJ. Ook de silent disco heeft een plek op het terrein. Ga lekker uit je dak, tijdens deze heerlijke - en bovendien gratis - avonden in het park.
Bekijk het programma

Kom luisteren bij de Grote Kerk

De markante Grote Kerk heeft een rijk verleden. Niet alleen de imposante architectuur van het gebouw maar ook het interieur is een bezoek meer dan waard. In de zomer klinkt er wekelijks muziek uit het orgel en carillon.

Zomerconcerten met carillon

Bekende en Dordtse beiaardiers bespelen wekelijks op donderdagavond het carillon. De muziek is te beluisteren vanaf bankjes rondom de kerk. Of nog leuker, beklim de kerktoren en luister daar naar het concert. Haal het programmaboekje in de kerk.

Toeristen- en avondconcerten op het orgel

Ben je liefhebber van orgelmuziek? Kom dan luisteren naar de klanken van het Kam of Bach orgel in de Grote Kerk. In de zomermaanden op zaterdagmiddag zijn er toeristenconcerten en op woensdagavond bespelen er diverse musici het orgel.
Grote Kerk bezoeken

Zomereditie Dordrecht Maggezien

Lees het nieuwe magazine met leuke tips en evenementen die op de UITagenda staan. Verder info over nieuwe zaakjes in de stad, ijskoude lekkernijen en leuke sportieve activiteiten voor de zomervakantie. De zinderende zomer komt eraan!
Lees Dordrecht Maggezien online

Zin in wat actie?

De zomervakantie staat bijna voor de deur en er is van alles te doen in de stad.

Klauteren bij Klimbos Dordrecht

Met maar liefst zeven verschillende klimroutes zoals een tokkelroute over water, knuffelpalen en grote netten is er uitdaging voor jong en oud. Je bent lekker bezig in de natuur en het is weer eens wat anders.

Uitdaging op het water

Bij Board Academy is het aanbod reuze. Je kunt er wakeboarden, longboarden, waterskiën, wakesurfen, funtuben en nog veel meer. Ideaal als je een beetje avontuur zoekt!

Bootje varen Biesbosch

Varen door de Biesbosch is een unieke ervaring. Bij het Biesboschcentrum Dordrecht huur je gemakkelijk een fluisterbootje om in stilte de natuur te ontdekken. Wat actiever ben je bezig in een kano of op een sup. Ontdek de Biesbosch op jouw manier.

Met de wind in je haren

Met de fietsroute Eiland van Dordrecht & Biesbosch ontdek je de prachtige binnenstad van Dordrecht. Fiets verder over het eiland door polders en over dijken. Met de veerpont steek je over naar Brabant om daar het NP De Biesbosch te verkennen.

Actief de stad Dordrecht in

Kunst en muziek bij Kunsthoofd

Op het drierivierenpunt Groothoofd is deze zomer op zondagen tussen 21 juli en 25 augustus weer de kunstmiddag ‘Kunsthoofd’. Tijdens dit artistieke evenement bewonder je, onder het genot van fijne muziek en een hapje en drankje, de werken van spraakmakende kunstenaars. Wat wil je nog meer?
Meer over Kunsthoofd

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl