knutselen en ontdekken Onderwijsmuseum | snelcursus schaatsen | Blije Staarten Feest | Biesbosch excursies
Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie

InDordrecht Nieuwsbrief

Je hoeft je echt niet te vervelen deze voorjaarsvakantie in Dordrecht. In het Onderwijsmuseum in Dordrecht kun je knutselen en ontdekken. Trek de Biesbosch in om vogels en dierensporen te spotten of ga de dieren verzorgen bij de Stadsboerderij. Leer hoe je kunt schaatsen of klauter in het Klimbos. Blijf je liever binnen dan pak je een filmpje of ga karten of indoor midgetgolfen.

Kom knutselen, spelen en ontdekken

In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht kun je ervaren hoe de school van je grootouders eruit zag. Er zijn leuke vakantiespelletjes en workshops zoals letterbingo en een trekpop knutselen. En lezen natuurlijk bij het kampvuur en tijdens het verhalenfestival.
Vakantie in het Onderwijsmuseum

Ontdek de Biesbosch

Het Biesboschcentrum Dordrecht organiseert heel veel leuke activiteiten. Kom braakballen pluizen, ga mee met de gezinsexcursie en ontdek de vogels of pootafdrukken. Varen kan ook, onder het genot van warme chocolademelk vertelt de schipper je alles over de Biesbosch.
Activiteiten Biesbosch

Snelcursus schaatsen

Leer tijdens deze vakantie schaatsen bij Sportboulevard Dordrecht en aan het eind van de week kun je al echt schaatsen en zelfs wat leuke kunstjes uitvoeren. Iedereen vanaf 4 jaar kan meedoen met deze lessen voor beginnende schaatsers.
Snelcursus schaatsen in de voorjaarsvakantie

Blije Staarten Feest

Deze voorjaarsvakantie leer jij alles over het gedrag van de dieren op de Stadsboerderij. En nog veel belangrijker: wat jij zelf kunt doen om goed voor deze dieren te zorgen, want hoe beter iedereen voor de dieren zorgt, hoe fijner de dieren op de Stadsboerderij leven.
Blije Staarten Feest bij Weizigt

De Kleine Frederik

Bij Poppentheater Damiet van Dalsum kun je genieten van dit poppen en schimmen verhaal. Kleine Frederik ontmoet andere wezens zoals een wegpaard en een zwarte vogel en vindt zijn opa, een oude ster!
Poppentheater Kleine Frederik

Nog wat meer tips Voorjaarsvakantie

Kinder Sterrenkijkavonden

In de wintermaanden zijn er iedere vrijdag en zaterdagavond sterrenkijk avonden voor kinderen. Deze vakantie is het thema De Maan en Jupiter.

Klimmen en klauteren

Het Klimbos gaat weer open vanaf 17 februari dus grijp je kans en doe één van de zeven klimroutes. Dit klimplezier is voor alle leeftijden vanaf 6 jaar.

Filmpje pakken

Als het weer niet wil meewerken dan ga je toch lekker naar de film. Bij Kinepolis en Filmtheater De Witt heb je keuze genoeg.

Indoor activiteiten

Nog wat leuke activiteiten als het buiten niet zo lekker is. Bij Bowlmore Dordrecht kun je bowlen en Glow in the Dark midgetgolfen. Bij de buren Go-Kart-In vind je een spectaculaire kartbaan en indoor Segway.

Doen met kinderen

Kinderwandeling Kraeck den Code

Met deze speurtocht ga je op zoek naar beelden, plaatjes en letters op de monumenten in Dordrecht. Soms zitten ze verstopt in gevels en muren, dus kijk goed om je heen!
Download Kraek den Code

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl