9 en 10 september: Levend Erfgoed, muzikale monumenten, pocketwandelingen, kinderspeurtocht, rondvaarten
Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie

InDordrecht Nieuwsbrief

Aankomend weekend tijdens de Open Monumentendagen zetten 75 monumenten in Dordrecht de deuren wagenwijd voor je open. Dit is je kans om een kijkje te nemen op plekken waar je anders nooit of niet zo snel zou komen! Wandel met het stralende weer door de stad, bezoek de prachtige monumenten en strijk onderweg neer op één van de vele terrassen.

Thema 2023: Levend Erfgoed

Levend erfgoed is nauw verbonden met monumenten. Denk eens aan culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die zich in monumenten afspelen, zoals het molenambacht in Kyck over de Dyck. Neem een kijkje binnen in de prachtige monumenten die Dordrecht te bieden heeft.
Bekijk hier programma en plattergrond

Muzikale monumenten

Zaterdag 9 en zondag 10 september kun je genieten van bijzondere artiesten die het maken van muziek tot een kunst verheven hebben. Zo is er op zaterdag orgelmuziek in verschillende kerken in het kader van Nationale Orgeldag. Zaterdag en zondag staat in het teken van muzikale monumenten. Toegang is gratis. Vol is vol!
Bekijk hier alle muzikale monumenten

Wandelend de monumenten ontdekken

Aankomend weekend kun je mee met een gids of zelf heerlijk slenteren door de stad en alle monumenten en de achterliggende verhalen in je opnemen!

Pocketwandelingen

Er zijn 3 leuke (gratis) wandelingen uitgestippeld: Levend Erfgoed, Historische Horeca en Bomenridders. Af te halen bij VVV Dordrecht of download ze hier.

VVV wandelingen

Op zaterdag en zondag starten bij VVV Dordrecht gratis rondleidingen. Een gids neemt je gedurende anderhalf uur mee door al het moois dat Dordrecht te bieden heeft.

Verborgen Parels

Tijdens een interactieve en verrassende stadswandeling ontdek je de mooiste verhalen en verborgen plekjes van de stad. Speciaal voor Open Monumentendagen is deze wandeling gratis.

Lelijk Erfgoedwandeling

Het Vakteam Erfgoed van Gemeente Dordrecht organiseert op zaterdag 9 september een gratis rondleiding langs ‘lelijk erfgoed’, architectuur tussen 1965 tot 1990.

Bekijk hier alle wandelingen

Activiteiten tijdens Open Monumentendagen

Naast wandelen kun je mee met een rondvaart, een griendexcursie of kinderspeurtocht doen en een bezoek brengen aan het Voorstraat Noord Festival.

Kinderspeurtocht Levende Deuren

Stap in de schoenen van een echte avonturier en ga mee op een speurtocht vol verrassingen door onze prachtige stad en zoek naar deze ‘Levende Deuren’!

Rondvaarten ss Pieter Boele

Op zaterdag en zondag kun je tussen 12.00 en 16.00 uur (elk heel uur) een 45 minuten durende rondvaart maken op de Pieter Boele, een voormalige Rijn-stoomsleper.

Griendexcursie Biesboschcentrum Dordrecht

Vaar met de open fluisterboot door de kreken van de Biesbosch en stap van boord bij de originele historische griendkeet op het Griendmuseumpad.

Voorstraat Noord Festival

Dit gezellige festival op zaterdag 9 september staat in het teken van kunst en cultuur. Hier kun je genieten van kunst op straat, workshops, kinderactiviteiten en live muziek op verschillende podia.

Overzicht van alle open monumenten

In totaal openen 75 monumenten in Dordrecht de deuren dit weekend. Je kunt de plattegrond downloaden of bekijk hier het totale overzicht.

Bekijk hier alle activiteiten

Informatie

VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard 99 is een uitstekend startpunt om de monumenten te gaan ontdekken. Je kunt er terecht voor al je vragen.

Programma en aanmelden

Programma met plattegrond, de pocketwandelingen en de kinderspeurtocht zijn tijdens het weekend af te halen bij VVV Dordrecht. Ook kun je je bij VVV aanmelden voor de pocket- en VVV wandelingen.

Bruggenwandeling afgelast

In het gepubliceerde programma is een bruggenwandeling opgenomen. Vanwege het plotselinge overlijden van de gids van deze wandeling is dit programmaonderdeel komen te vervallen.

Facebook

Zorg dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws tijdens de Open Monumentendagen. Volg ons op Facebook.

Instagram

Mis al die mooie foto's van de Dordtse monumenten niet! Volg Open Monumentendagen Dordrecht op Instagram.

Dordrecht 5D app

Dordrecht 5D is een interactieve wandeling door Dordrecht. Via de app kan je rondkijken in Dordrecht en binnenkijken bij een aantal monumenten. In de app vind je ook de themawandelingen van dit jaar.
Download de App

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl