Toro y Leon winkelen interieur vintage Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Van vintage tot bric-a-brac en meer!

De binnenstad van Dordrecht bruist van de sfeervolle winkels op het gebied van vintage, bric-a-brac en nog veel meer. Deze herfst is de perfecte tijd om te genieten van een middagje struinen langs allerlei bijzondere vondsten die je interieur nét dat beetje extra geven.

Toro y León: Kleurrijke keramiek

In de Vleeshouwersstraat vind je de nieuwe keramiekwinkel Toro y León, waar kleur en keramiek centraal staan. De naam van de winkel, ‘Colores Céramica’, zegt het al: hier draait alles om kleurrijke keramiek. De producten, stuk voor stuk handgemaakt en handbeschilderd, komen uit landen als Portugal, Spanje, Marokko, Engeland, Italië en Indonesië. Naast keramiek biedt Toro y León ook woonaccessoires zoals kussens en mandjes, en keukenartikelen zoals schalen, oliekannetjes en kopjes. Sinds de opening in juni heeft de winkel al veel bezoekers getrokken. Eigenaren Henriëtte Lindeman en Jimmy Saija vertellen: “Mensen komen vaak voor cadeautjes, maar nemen stiekem ook iets voor zichzelf mee. We kopen in kleine hoeveelheden in, soms rechtstreeks bij de makers, waardoor je altijd iets unieks in handen hebt. Bezoekers kijken hier hun ogen uit!” 

Toro y León, Vleeshouwersstraat 42
Toro y Leon winkelen interieur vintage Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht (1)

Pandorus: gevoel van nostalgie

Bij Pandorus wacht je een ware ontdekkingstocht door drie etages vol verrassingen. De winkel biedt een mix van curiosa, vintage kleding, design, kunst, antiek, meubels en gebruiksartikelen. Eigenaar Roeland van Beest, opgegroeid in de antiekwereld van zijn familie, begon in 2008 met Pandorus als aanvulling op de familiewinkel Pandora.
“KLM-huisjes zijn altijd in trek, vooral bij toeristen,” zegt Roeland. “Ook vintage items uit de jaren zeventig, zoals spiegels en lampen, doen het goed.” De interesse in vintage blijft groeien, merkt hij, vooral onder mensen die nostalgische gevoelens koesteren voor hun jeugd. “Maar ook jongeren weten ons steeds beter te vinden, mede door de duurzaamheid van vintage.”

Pandorus, Boomstraat 17
Pandorus winkelen antiek vintage Voorstraat Noord Kunstrondje Dordrecht (2)

Buku & Kopi: spulletjes uit de jaren ’50, ’60 en ’70

Speciaal voor liefhebbers van de jaren ’50, ’60 en ’70 en een beetje van de jaren ’80 is er Buku & Kopi, een winkel die vooral veel sfeer uitstraalt. Niet verwonderlijk: je vindt er spulletjes van weleer, die lekker herkenbaar zijn. Van huishoudelijke artikelen tot en met vazen en van woondecoratie tot en met boeken uit die jaren, ook over Nederlands-Indië en Indonesië. LP’s maken ook deel uit van het assortiment van Buku & Kopi. Sterker nog: deze verkopen het beste!
Er is veel aandacht voor vintage, merkt eigenaar Henry Monteiro, vooral onder toeristen. “Ik krijg vaak complimentjes over mijn winkel. Mensen vinden het leuk om rond te snuffelen bij de tafeltjes, lampen, krantenbakken, kapstokken en noem het maar op. Als het maar uit de jaren ’50, ’60 en ’70 is!”

Buku & Kopi, Vleeshouwersstraat 38
Buku & Kopi winkelen vintage Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht

Elke 1e zondag van de maand:
 Kunstrondje Dordt

Zin in een flinke dosis kunst en vintage? Maak dan eens het Kunstrondje Dordt! Elke eerste zondag van de maand, het hele jaar door, loop je bij maar liefst 52 deelnemers zó naar binnen om een kijkje te nemen. Extra leuk: je kunt het rondje ook (gratis!) maken met een stadsgids, steeds met een ander thema.

Het Kunstrondje Dordt is onlosmakelijk verbonden met de stad en biedt het grootste aanbod van alle kunstrondjes in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een oude ansichtkaart of een antieke kast, er is voor iedereen iets te vinden.

Ontdek het Kunstrondje!
Kunstrondje Dordt wandelen Vleeshouwersstraat voorjaar najaar centrum Dordrecht
Buku Kopi vintage tweedehands winkelen Dordrecht
Ontdek meer
vintage winkels

Meer inspiratie en tips

Uitgelichte afbeelding reel Couple's Café
Eten & Drinken
Video's

HOTspot Alert: Couple's Café

17 september 2024
Festival voor de Vloed 4
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Ben jij klaar voor de vloed?

16 september 2024
Kade 32 eten drinken terras Houttuinen Nieuwe Haven najaar Dordrecht
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws

Nieuws uit de stad #32

13 september 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's Cookies high tea eten drinken Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwste editie Dordrecht Maggezien #4

11 september 2024