Loek's Nice winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht
Inspiration & tips

Najaarsshoppen: een frisse wind door je interieur

Het najaar is het perfecte moment om je interieur een opfrisbeurt te geven. Of je nu op zoek bent naar planten, wanddecoratie, meubels of accessoires, najaarsshoppen biedt volop mogelijkheden om je huis in een mum van tijd een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Laat die frisse najaarswind door je interieur waaien!

Natuurlijke materialen en kleuraccenten

Andrea Klinger ziet voor het najaar twee belangrijke trends in de interieurwereld: het gebruik van mooie, natuurlijke materialen met een warme uitstraling, en het toevoegen van kleuraccenten in bijvoorbeeld accessoires. Bij Mees Home & Conceptstore vind je volop voorbeelden van beide trends. Zo is er een prachtige collectie vazen en keramiek, die ook nog eens duurzaam geproduceerd zijn. Natuurlijke tinten zie je terug in woondekens en kussens, terwijl opvallende kleuraccenten in roze, oranje en rood voor een speelse knipoog in je interieur zorgen.
Dit najaar draait alles om contrasten, zoals de combinatie van donkergroen met lichtroze. Bij Mees vind je ook kleurrijke koekoeksklokken die je interieur in één klap een nieuwe uitstraling geven. Voor wie graag zelf aan de slag gaat, biedt de winkel verschillende workshops aan, van het maken van wandobjecten tot lampenkappen.

Mees Home & Conceptstore, Voorstraat 324
MEES Home & Conceptstore winkelen interieur Voorstraat centrum Dordrecht

Van tafellamp tot bone inlay

Kleur is ook bij Purper Interior het devies dit najaar. Denk aan lichtgroen, donkerpaars en roze. De winkel biedt een breed scala aan producten om je huis helemaal najaarsproof te maken: van plaids en kussens van schapenvacht, tot kleurrijke lampenkappen met speelse prints. Tafellampjes zijn momenteel erg populair en bij Purper Interior vind je gedetailleerde exemplaren die je interieur compleet maken.
Wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor de zogenaamde bone inlay-producten, waarbij natuurlijke materialen zoals hout gecombineerd worden met ingelegd bot. Deze handgemaakte producten, veelal afkomstig uit India, zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in de vorm van doosjes en fotolijstjes. En handig: Purper Interior heeft ook een uitgebreide webshop.

Purper Interior, Nieuwstraat 34-36
Purper Interior winkelen interieur Nieuwstraat centrum Dordrecht (2)

Verwen jezelf met bloemen

Najaarsshoppen draait niet alleen om woonaccessoires, maar ook om bloemen! Bij Blooming Dordrecht vind je dit najaar vooral veel warme kleuren, zoals oranje, rood en geel. De bloemen die je in deze tijd van het jaar ziet, variëren enorm. De bloemen die je hier vindt, variëren enorm en brengen een extra dosis sfeer in huis. Denk aan de geliefde Physalis-lampionnetjes, donkere chrysanten, prachtige hortensia’s, en diverse grassen. Voor wie liever groen in huis haalt, zijn Alocasia’s en Calathea’s echte aanraders.
“In deze periode zetten mensen graag bloemen in huis,” zeggen Angelique Pragt en Henriëtte Hoogerwerf. “De orchidee is daarbij vaak favoriet.” Blooming bezorgt ook in Dordrecht en omliggende gemeentes, dus je kunt jezelf gemakkelijk verwennen met een mooi boeket.

Blooming Dordrecht, Vriesestraat 83
Blooming bloemen winkelen Vriesestraat najaar centrum Dordrecht

Van vilten bloem tot bloem van keramiek

Bij woonwinkel Loek’s Nice pimp je je interieur helemaal op voor het najaar. Je vindt er vooral veel roze, bruin, zandtinten, goud en brons – kleuren die helemaal passen bij het najaar. In de vorm van interieur-verfraaiers zoals schilderijen, kaarsen en leuke schaaltjes voor bij de borrel, maar ook in de vorm van bloemen. De vilten bloemen bij Loek’s Nice zijn echte hardlopers en dat is niet verwonderlijk, want je zet ze gemakkelijk neer en ze verwelken niet.
Ook een hit bij deze Dordtse winkel: bloemen van keramiek. Je haalt hiermee echt iets bijzonders in huis en je ziet ze in allerlei kleuren. Net als kunst- en droogbloemen. Houd je van organische vormen, dan zit je ook goed bij deze sfeervolle woonwinkel, want die maken in deze tijd van het jaar zeker deel uit van het assortiment. En wat dacht je van producten met kalk? Een echte trend!

Loek's Nice, Vriesestraat 67
Loek's Nice winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht

Warme tinten zijn de trend

Bij No. 28 Wonen & Lifestyle is het duidelijk: warme tinten zijn dé trend van dit najaar. Van terracotta en donkerrood tot bruin en donkergroen, je vindt ze terug in alle hoekjes van de winkel. Deze kleuren zie je niet alleen in de stoffen, zoals in hoogpolige tapijten met speelse patronen, maar ook in de vele mooie vazen die de winkel rijk is. Voor een extra vleugje gezelligheid kun je shoppen voor wollige kussens met een grove structuur.
“In het najaar maken mensen hun huis weer gezellig en winterklaar,” zegt Marian Sluimers. “Bij ons kunnen ze terecht voor passend advies en inspiratie.”

No. 28 Wonen & Lifestyle, Statenplein 27
No28 wonen & lifestyle winkelen interieur Scheffersplein centrum Dordrecht (1)
Meer interieur
en winkelinspiratie

Meer inspiratie en tips

Uitgelichte afbeelding reel Kunstrondje Dordt vintage
Culture
Videos
Shopping

Schatzoeken: Kunstrondje Dordt

01 oktober 2024
Kunstkerk en De Witt (web)-09
Blogs
Event & activities
Kids

UITagenda oktober vol gezelligheid!

01 oktober 2024
Toro y Leon winkelen interieur vintage Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Do
Food & Drink
Kids

Van vintage tot bric-a-brac en meer!

24 september 2024
Uitgelichte afbeelding reel Couple's Café
Food & Drink
Videos

HOTspot Alert: Couple's Café

17 september 2024