Locaties

De Luthiers

Heerlijk overnachten op een plek die je niet snel zult vergeten? Het kan in het eeuwenoude centrum van Dordrecht, vlakbij het machtige Drierivierenpunt. Water en muziek zorgen bij De Luthiers voor rust. Mendelssohn of Thelonius Monk, klassiek en jazz komen er samen. Beleef een Midzomernachtdroom of Round Midnight in de speciaal ingerichte kamers.

De gastenkamers bevinden zich op de zolderetage, boven het atelier van de luthiers Wout Bosma en Lucienne van der Lans. De kamers hebben twee tot vier slaapplaatsen. Op de eerste etage bevindt zich De Huiskamer met vleugel, waar gasten kunnen musiceren. Het maakt de B&B uitermate geschikt voor musici die willen studeren of samen spelen. En na het samenspel genieten van de duizend monumenten die Dordrecht rijk is. Dat kan te voet maar ook per fiets. Gasten zonder muzikale belangstelling zijn overigens net zo welkom. We zorgen ervoor dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Geschiedenis

De historie van dit pand gaat vele eeuwen terug. In dit deel van Dordrecht kwam in de 17de eeuw namelijk de handel in wijn, wol en hout tot bloei. Honderden monumentale gebouwen en huizen herinneren aan het rijke verleden. Dit pand heeft echter niet de officiƫle status van monument maar is een beschermd stadsgezicht. Het diepe pand laat zich het beste kwalificeren als een klassieke pijpenla.

Al meer dan een eeuw is dit gebouw aan de Voorstraat een thuishaven voor echte ambachtslieden. De familie Van Riemsdijk had er tot begin van deze eeuw ruim honderd jaar een rijwielhandel. Ook blijkt het pand een muzikaal verleden te hebben. Van Riemsdijk en zijn dochter waren zeer muzikaal en wonnen op een piano en een pistonet (soort trompet) vele concoursen. Sinds 2010 is op de begane grond het atelier van De Luthiers hier te vinden. ‘Luthier’ is de naam voor het eeuwenoude ambacht viool- en luitbouwers. Lucienne van der Lans is gespecialiseerd in nieuwsbouw van violen en restauratie van strijkinstrumenten. Haar echtgenoot Wout Bosma bouwt en restaureert gitaren.

Vergelijkbare locaties

Bed & Breakfasts

Slapen in de Warmoes

Warmoezierspad 1
Bed & Breakfasts

B&B Sheepyhead

Singel 161B
Bed & Breakfasts

B&B Belle Chambre

Gravenstraat 12
Bed & Breakfasts

De Cleijne Nagtegael

Nieuwe Haven 23
Appartementen
Bed & Breakfasts

BB De Haaswijk

Haaswijkweg West 32
Bed & Breakfasts
Overnachten

TOF Slapen

Knolhaven 44