Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie
juni 2022

InDordrecht Nieuwsbrief

Voor cultuur moet je in Dordrecht zijn! Bezoek de 25ste Dordtse Boekenmarkt en duik met je neus in de boeken. Vier 450 jaar vrijheid bij het Hoffestival met de leukste en verrassendste culturele activiteiten voor jong en oud. We geven je tips voor je bezoek aan Dordrecht en nieuwe hotspots in de stad.
zondag 3 juli 10-17 uur

Kom naar de 25ste Dordtse Boekenmarkt!

Dit jaar is het extra feest tijdens de Dordtse Boekenmarkt want de markt bestaat 25 jaar. Een lint van bijna 500 boekenkramen slingert zich door de stad. Voor alle bezoekers is er naast de keus uit alle boeken ook een muzikaal en literair programma en gezellige terrassen.
Bekijk de video

Tips voor je bezoek aan Dordrecht

    
 
      

wandelroute langs boekwinkels

Met je neus in de boeken

Wil je nog meer boeken shoppen na je bezoek aan de Dordtse Boekenmarkt? Dordrecht krijgt steeds meer het imago van een Boekenstad met de vele gespecialiseerde boekwinkels van tweedehands tot nieuw, van stripboeken tot Engelstalig.

 
 
    
 
      

30 juni tot 22.00 uur

Shoppingnight Dordrecht

Een avond vol winkelplezier in de binnenstad met extra sfeer, acties en activiteiten. Op straat word je verrast door wandelende bandjes en er zijn speciale aanbiedingen in de winkels en horeca.

 
 
    
 
      

Sssst! Stil nu. Luister eens.

Hoor je de stad zuchten?

In een 18 meter hoog reuzenrad luister je met een koptelefoon op je hoofd naar het verhaal van Radman. Hij hoort en ziet alles in de stad en fluistert je tijdens het ritje geheimen in je oor. Maak een ritje tijdens het Hoffestival in Dordrecht van 8 t/m 10 juli.

 
 
    
 
      

Verrassend, bomvol cultuur én natuur

De zomer is ideaal

Het is zomer, Dordrecht is in volle bloei en dit is het ideale moment voor een leuke stedentrip in Dordrecht, een verrassende bestemming in eigen land. Een prachtige historische stad aan het water.

 
 

Hier staat onze vrijheid centraal!

tijd voor een bezoek!

Hof van Nederland vernieuwd

In Hof van Nederland beleef je hoe wij in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven. Het museum is onlangs helemaal vernieuwd en je wordt er uitgedaagd om naar het verleden en heden te kijken om beter inzicht te krijgen in wat vrijheid voor jou betekent.
9 en 10 juli

Hoffestival

Dordrecht viert dit jaar feest. Rond Hof van Nederland wordt een cultureel festival voor jong en oud georganiseerd om stil te staan bij 450 jaar Eerste Vrije Statenvergadering. Tijdens het Hoffestival is iedereen van jong tot oud welkom bij de verschillende activiteiten, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.
Meer over Hof van NL

Nieuw in de stad

Kado & feestartikelen

Beer en Pom

Een cadeau- en interieurwinkel met een spulletjes uit Engeland, Frankrijk en Nederland....

Vega(n)

Bio Bodega

Winkel, restaurant en take away met vegetarische, veganistische en biologische producten....

Kindermode

Sweetkidz

Gespecialiseerd in babykleding en cadeautjes, met kleding van bekende merken vanaf maat 44...

Bekijk Dordt vlogt
bereikbaarheid en parkeren

Zo kom je in Dordrecht

Dordrecht is prima bereikbaar met de auto, trein, bus, fiets en over het water. Wil je naar het centrum pak dan zoveel mogelijk het openbaar vervoer of de fiets. Toch met de auto?
Lees meer over parkeren

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl