Nieuwe Haven Grote Kerk vissen water lente Dordrecht (2)

Dordrecht: een verrassende stedentrip in Nederland

De zomer is het ideale moment voor een leuke stedentrip in Nederland. Dordrecht is een verrassende bestemming in eigen land. Een prachtige historische stad aan het water.

Bomvol cultuur én natuur! Ontdek de historie van Dordrecht en kom tot rust in de prachtige Biesbosch. Geniet van één van de mooiste steden van Nederland.

Download de Dordrecht reisgids!

Haal alles uit je stedentrip met de Dordrecht reisgids

De Dordrecht reisgids is bomvol culinaire tips, plekjes om bijzonder te overnachten, een exclusieve monumenten wandelroute en nog veel meer. Hij is gemakkelijk te gebruiken via je telefoon. Begin alvast met genieten van een van de leukste steden van Nederland!

Download de reisgids hier

De reisgids is ook voor €2 verkrijgbaar bij de VVV.

Reisgids Dordrecht Stedentrip Nederland

Vervoer naar én in Dordrecht tijdens je stedentrip

Dordrecht is goed te bereiken: je komt er met de auto, trein, bus, fiets en over het water. Dordrecht ligt aan de A16 tussen Breda en Rotterdam en is ook via de A15 snel bereikbaar. Het centrum is maar 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station, dit is ook de plek waar de Merwede Lingelijn van Qbuzz stopt. Ideaal voor een stedentrip met de trein! Snelfietsroute F16 komt uit in Dordrecht en er zijn meerdere betaalde en beveiligde fietsenstallingen in het centrum.  Er varen meerdere veerdiensten en waterbussen naar Dordrecht. 

Dordrecht, met een autoluwe binnenstad, is een ideale fietsstad. Unisex fietsen met 7 versnellingen (€12,50 per dag, borg €45) en e-bikes (€26 per dag, borg €65)  inclusief accessoires zoals een fietstas kun je huren bij de VVV. Hoe meer dagen je de fiets huurt, hoe voordeliger het wordt! Wij raden het aan om heerlijk te fietsen door Dordrecht tijdens je verrassende stedentrip in Nederland.

Lees alles over fietsverhuur in Dordrecht
Nieuwe Haven fietsen parkeren binnenstad lente Dordrecht

Antiekwinkeltjes

In Dordrecht zijn er in de historische binnenstad heel veel antiekwinkels en zijn er veel antieke schatten te vinden. Om het vinden nog iets makkelijker te maken worden er ook verschillende antiekmarkten georganiseerd. Zoals de kunst-, antiek- en curiosamarkt rondom de Nieuwkerk op het Nieuwkerksplein. Hier staan wel 40 kramen en er is een gezellig terras waarop hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Ook is er live muziek om van te genieten. 

Bekijk alles over de Kunst- en Antiekmarkt!
Stedentrip Nederland My Vintage Audio Repair Dordrecht

Ook leuk tijdens je stedentrip Dordrecht

Dordrechts Museum Rob van der Pas

Dordrechts Museum

natuur - varen

Nationaal Park de Biesbosch

Grote Kerk Grotekerksbuurt monumenten Dordrecht

Monumenten

Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)

Cultuur

Fietsroutes

Nieuwe Haven recreatie cultuur sightseeing Grote Kerk Dordrecht

Wandelroutes Dordrecht

Vogels spotten in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Vanuit Dordrecht ben je zo in de Nieuwe Dordtse Biesbosch, een prachtig stukje natuur om te bezoeken tijdens de stedentrip in Nederland. Een betoverend stukje natuur en dé plek voor vogelaars. De Nieuwe Dordtse Biesbosch is goed te bereiken met de fiets. Het kraakheldere water met een actief onderwaterleven trekt allerlei soorten vogels naar dit gebied. Zoals altijd zullen de vogels tijdens de ochtend en avond rustiger zijn en van dichterbij te bewonderen dan tijdens drukte overdag. De vogels zijn er prachtig vast te leggen en het is een favoriet gebied voor wandelaars en vogelaars.

Bekijk meer over de Nieuwe Dordtse Biesbosch

 

Stedentrip Nederland Wandelen Nieuwe Dordtse Biesbosch Dordrecht

Monumenten wandelroute

Met meer dan 1000 monumenten in Dordrecht ben je nooit uitgekeken. De stad ademt rijke historie. Dordrecht kreeg in 1220 als eerste stadsrechten en is daarmee de oudste stad van Holland. Een speciale monumenten wandelroute leidt je door de geschiedenis van Dordrecht. Via 15 uitgelichte monumenten ontdek je dat Dordrecht een belangrijke handelsstad was, leer je over de achtergrond van de vele hofjes en hoor je de bijzondere verhalen achter karakteristieke panden. Wandel de route en laat je verwonderen door de rijke geschiedenis van Dordrecht. De gehele route is te vinden in de Dordrecht reisgids! 

Download de Dordrecht reisgids!

 

Engelenburgerburg Grote Kerk stel wandelen historische havens lente Dordrecht

Evenementen in Dordrecht

Bekijk de gehele UITagenda
Evenement

Dordtse Cultuurnacht 2023

za 14 okt. 2023 18:00
Evenement
Voor kids

Biesbosch Herfstfeest

do 19 okt. 2023 10:30
Evenement
Sport

DrechtStadLoop 2023

zo 5 nov. 2023 13:00
Evenement
Voor kids

Welkom Sinterklaas!

za 18 nov. 2023 11:30

Kunstrondje Dordt

Het Kunstrondje Dordt is een wandeling door de historische binnenstad langs de vele galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea die Dordrecht rijk is. Er zitten ongeveer 60 zaken en instellingen, die aangesloten zijn in de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren, op loopafstand van elkaar in het centrum. Je vindt er oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, (antiquarische)boeken en nog veel meer. De route is bij de VVV te verkrijgen. De openingstijden van de zaken zijn verschillend maar elke 1e zondag van de maand zijn ze exclusief geopend voor het Kunstrondje Dordt. Een perfect moment om Dordrecht te bezoeken tijdens je leuke stedentrip in Nederland! 

Meer over Kunstrondje Dordt
Augustijnenkerk Hof 3 pottenbakkerij Kunstrondje Dordt wandelen lente Dordrecht