Pandora Dordrecht
Routes

Kunstrondje Dordt

Een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in Dordrecht.

Oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, (antiquarische) boeken en nog veel meer.  De openingstijden zijn verschillend maar iedere eerste zondag van de maand zijn bijna al deze zaken geopend.
Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen, de exposities in de galeries bekijken of een speurtocht naar dat ene oude boek of antieke lamp beginnen.

Hier alvast een voorproefje van wat winkels en galeries op deze route, download de plattegrond of haal de folder voor het totale aanbod.

 

Download de route
1

Bij VVV Dordrecht haal je de folder met routebeschrijving van het Kunstrondje Dordt. Kijk er gelijk even rond voor meer informatie over de stad en leuke souvenirs.

VVV Dordrecht
2

De Onderneming

Korte Nieuwstraat 6

Winkeltje met brocante  en antiek van industrieel tot klassiek. Van Franse verweerde meubeltjes, stoere fabriekslampen tot verfijnd mahonie. Verder een verrassende selectie nieuwe serviezen uit Engeland.

De Onderneming
3

Dordrechts Museum

Museumstraat 40

Tijdens een kunstrondje mag een bezoek aan het Dordrechts Museum natuurlijk niet ontbreken. Het is één van de oudste musea van ons land met een collectie schilderkunst met meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag.

Dordrechts Museum
4

Galerie Via Lumina

Voorstraat 152

De galerie voor Outsider Art – Waanzinnig kunstig! Stichting Via Lumina is een plek waar creativiteit en welzijn samenkomen. Kunstenaars die net even anders zijn, zoals mensen met autisme of met een psychiatrische achtergrond, kunnen in deze galerie hun werk exposeren.

Galerie Via Lumina
5

Jan Rijsdijk antiek

Voorstraat 136

Op de Voorstraat 136 is één van de mooiste antiekwinkels van Dordrecht en omstreken gevestigd. Al meer dan 45 jaar is Jan Rijsdijk een begrip in antiekminnend Nederland.

Jan Rijsdijk antiek
6

De Boekenla

Boomstraat 5

In De Boekenla maak je een wandeling door de tijd. Stripboeken van Suske en Wiske, Buck Danny, Robbedoes, liggen naast de elpees van The Rolling Stones.

De Boekenla
7

Kunst & Antiek Pandora

Wijnstraat 82-86

Al sinds het eerste uur maken Pandora en Pandorus (Boomstraat 17) deel uit van het ‘Kunstrondje Dordt’. Vrijwel alles wat u in het rondje tegenkomt kunt u ook in een van deze winkels tegenkomen.

Kunst & Antiek Pandora
8

Een collectie van ongeveer 80 klokken en barometers uit diverse landen, gemaakt in de periode 1550-1900. De winkel en werkplaats (Groenmarkt 36) zijn sinds 1993 gevestigd in een mooi gerestaureerd 17de eeuws pand.

Peter Zwaanenburg Antiquair Uurwerkmaker
9

Stadhuis

Stadhuisplein 1

Bezoek tijdens het Kunstrondje het mooie Stadhuis van Dordrecht. Alleen op de eerste zondag van de maand is dit prachtige gebouw open voor bezoekers. Oorspronkelijk was het een koopmansbeurs uit 1383 en werd het gebruikt als markthal voor handel in lakense stoffen. Vanaf 1544 zetelden de bestuurders van de stad in het gebouw en vond het zijn huidige bestemming als stadhuis.

Stadhuis
10

Atelier Grotekerksplein

Grotekerksplein 1C

Op de 1e verdieping boven Jazzpodium DJS, met prachtig uitzicht op de Grote Kerk, vind je dit atelier. Met aquarellen en olieverf schilderijen van Adrie Hello en kleurrijke landschappen, stadsgezichten en abstract werk van Sjane de Haan. Dit atelier is alleen open op de 1e zondag van de maand of na afspraak.

Atelier Grotekerksplein

Vergelijkbare routes

Fotograferen foto Grote Kerk Pelserbrug Dordrecht
Stadswandeling

Schatten van Dordrecht

20 Locaties
Prins Henkdrikbrug brugwachtershuisje Dordrecht
Fietsroute
Stadswandeling

Brugwachtershuisjes Dordrecht

5 Locaties
Dordrechts Museum tuin Dordrecht
Natuurwandeling
Stadswandeling

Bomenridders wandeling

8 Locaties
Fietsroute
Stadswandeling
Street Art

Vogelkunst & Abstract

16 Locaties
Gevelsteen Dordrecht Nieuwstraat 23
Stadswandeling

Dordtse gevelstenenwandeling

25 Locaties
Valentijn Doe Dordrecht Kado Lange Ijzeren Brug stel
Stadswandeling

Liefdesroute

13 Locaties