Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten in Dordrecht

In Dordrecht vind je vele gezellige restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten. Lees snel verder voor de beste tips voor culinaire restaurants op romantische plekjes.

Bekijk alles voor je citytrip

1. Lef

Lef is een gezellig, bourgondisch restaurant en bar onder één dak. Lef is gelegen op een unieke locatie in het historische havengebied van Dordrecht op steenworp afstand van de Grote Kerk. Het is omringd door oude havens en monumentale panden. In het pand aan het Blauwpoortsplein geniet je van lunch, diner en een lekkere borrel. Ook in de zomer is het goed toeven op het terras met 80 zitplaatsen én fantastisch uitzicht op de Nieuwe haven. Met een splinternieuw en sfeervol terras is Lef er helemaal klaar voor.

Bekijk in Maps

2. Dok Bar & Bites

DOK Bar&Bites is een trendy, industriële en gezellige bar met een uitgebreide wijn, cocktail en Gin & Tonic kaart. Maar er is zeker ook genoeg keuze in de bites! Een late lunch, borrel of diner to share met Spaanse delicatessen, stukje zeebaars of de huisgemaakte kroket is een kleine greep van de uitgebreide kaart. In een ambiance met cognac leren chesterfield banken, warme kleuren en de grote bar voel je je al snel thuis. Neem bij lekker weer plaats in de zon op het terras aan het water waar je heerlijk kunt genieten met een goed glas wijn, lekker speciaal biertje en smaakvolle bites. DOK Bar & Bites staat voor proef, beleef en ervaar.

Bekijk in Maps

 

Dok Dordrecht Borrel Diner

Ontdek meer in Dordrecht

Food hotspots

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Het Magazijn Winkel

Vintage winkelen

Leukste bezienswaardigheden

Groothoofd drierivierenpunt herfst havens water Dordrecht

Meest fotogenieke plekjes

3. Finn's eten en drinken

Finn’s is dé plek waar je terecht kunt voor een heerlijk diner, maar ook voor een lekkere kop koffie of een borrel op het terras. Gasten genieten hier van heerlijk eten en drinken op een prachtige plek in Dordrecht.

Finn’s bevindt zich op een schitterende unieke locatie: het Blauwpoortsplein. In het historische havengebied, vlakbij de altijd levendige rivier de Oude Maas en met zicht op de Grote Kerk. Het is een hip eetcafé met een knusse sfeer en een gezellig terras. Je hebt vanaf het terras een prachtig uitzicht over de historische havens en de Grote Kerk van Dordrecht.

Bekijk in Maps
Finn's Dordrecht - terras - uit eten - restaurant - lunch

4. Brut food & wine bar

Brut is ontstaan uit een grote passie voor wijn en neemt je graag mee op reis over de hele wereld. Zowel naar de klassieke oude wereld als de verrassende nieuwe wereld. Geniet van de huiselijke sfeer, gastvrijheid én de mooie stadstuin.

Naast dat je kennismaking met een unieke selectie aan wijnen, heeft Brut ook een eigentijdse en eigenwijze foodkaart. Wijn, lunch en petit diner, bij de Wine Bar is er voor ieder wat wils. Van 12.00 uur tot 16.00 uur ben je van harte welkom om te genieten van een lekkere lunch. Vanaf 14.00 kun je genieten van een Petit Diner. Dit zijn kleine gerechten, zowel warm als koud.

Bekijk in Maps
Brut food en wine bar - Dordrecht - restaurant - bar - terras

5. Het Magazijn

Restaurant Het Magazijn bevindt zich in een hippe winkelstraat in het historisch centrum, de Voorstraat. Nieuwsgierig geworden naar dit Dordtse restaurant? Loop dan gerust eens naar binnen in dit prachtige pand en geef je ogen goed de kost! Er valt namelijk genoeg te zien. Maar dat is nog niet alles, want Het Magazijn is veel meer dan alleen een restaurant. Het Magazijn is een unieke samenwerking van lokale initiatieven die onder één dak een restaurant, (pop-up)stores, een kunstuitleen en galerie samenbrengt.

Dus wanneer je bij restaurant Het Magazijn bent, vergeet dan ook niet de toffe winkels te bezoeken en de kunstuitleen op de eerste etage van het pand. Onze favoriet: de steamed dumplings!

Bekijk in Maps

 

 

Voorstraat Noord restaurant Het Magazijn Dordrecht

Anders in Dordrecht

Otto e Mezzo - Terras - Vismarkt - Nieuwe Haven

Top 5 lunchen

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

natuur - varen

5 x natuur

Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Bijzondere plekjes