Events

Wantijpop

za 18 jun. 2022
13:00 - 23:00

Wantijpop is het leukste gratis outdoor muziekfestival van Dordrecht voor alle leeftijden. De gemoedelijke sfeer en de prachtige locatie in het park zijn typerend voor het festival. In de verschillende area’s zijn zowel regionale talenten als (inter)nationale topacts te vinden. Elk jaar ontvangt Wantijpop zo’n 15.000 bezoekers in het park.

Artiesten:

Snelle & De Lieve Jongens Band: De afgelopen jaren (en nu nog steeds) kon je niet om hem heen. Samen met zijn De Lieve Jongens Band staat hij op Wantijpop. Hij scoorde hit na en hit en die komen ook op Wantijpop voorbij.

Duncan Laurence: Na zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival 2019 heeft hij als winnaar een flinke indruk gemaakt. Zijn nummer Arcade is ontzettend populair en vorig jaar passeerde hij de grens van één miljard streams! Maar dat is niet zijn enige nummer, want hij kwam met single ‘Love Don’t Hate’, zijn eerste EP ‘Worlds on Fire’ en zijn debuutalbum ‘Small Town Boy’.

MEAU: Haar single ‘Dat heb jij gedaan’ bestormde in no-time de hitlijsten en kwam in de Nederlandse Top 40, Single Top 100 en Mega Top 30. Ook won ze de 3FM Talent Award, dus we kunnen niet meer om haar heen. Op Wantijpop hoor je haar bekende hit, maar ook nieuwe nummers ‘Stap maar in bij mij’ en ‘Als jij maar bij me bent’.

Son Mieux: Son Mieux brengt dansbare popnummers met een emotioneel en persoonlijk verhaal. De Nederlandse popgroep uit Den Haag bracht in 2019 hun debuutalbum Faire de Son Mieux uit, wat ‘Het beste uit jezelf halen’ betekent. Dit jaar is ‘The Mustard Seed’ verschenen met nummers als ‘Drive’ en ‘1992’.

Scotch The Band: Deze band van Dordtse bodem mag niet ontbreken bij Wantijpop. Tijdens de laatste editie verrasten ze de binnenstromende bezoekers met een optreden bij de entree. Dit jaar zijn ze terug, maar nu vanaf het hoofdpodium. Je kan vast niet stil blijven staan.

Waltzburg: De Nijmeegse band Waltzburg brengt upbeat Indie muziek naar Wantijpop. De vijf vrienden weten het publiek aan te krijgen door de energieke en dansbare nummers. Na het succes van debuut EP ‘Latest News’, waarop ook single ‘Neon’ staat, volgde het eerste, echte album.

Goldband: Nadat Goldband in 2019 uit het niets met hun single ‘Uber Uber’ de Nederlandse muziekindustrie kwam binnenstormen zijn ze niet meer te missen. Wat denk je van nummers als ‘Witte was’, ‘Noodgeval’ en de laatste single ‘Kinderwens’? Deze band wordt de afsluiter van Wantijpop.

Ook Cultuurcentrum ToBe is aanwezig tijdens Wantijpop! Bandjes van de Popschool treden op en in de Kindertuin van Koning Eik worden workshops Kunst & Design gegeven.

 

Vergelijkbare evenementen

Evenement

Zomerkermis

za 18 jun. 2022 - zo 26 jun. 2022
Evenement

Mout Bierfestival

zo 31 jul. 2022 13:00
Evenement

Mout Bierfestival

za 30 jul. 2022 13:00
Evenement

Mout Bierfestival

vr 29 jul. 2022 16:00
Evenement

Tij Festival 2022

zo 30 okt. 2022 - wo 9 nov. 2022
Evenement

Tij Festival 2022

za 29 okt. 2022 - di 8 nov. 2022