Jumbotron Dordrecht Pakt Uit steltlopers centrum Dordrecht
Inspiratie & tips

Trek er lekker op uit deze nazomer

Van het Voorstraat Noord Festival tot Dordrecht Pakt uit: vervelen is er niet bij de komende tijd, want er staan weer sfeerverhogende evenementen op de kalender.

Heerlijk nazomeren in Dordrecht is een mooi vooruitzicht!

Voorstraat Noord Festival is blijvende traditie

Een uitgebreid programma met op diverse podia muziek en kleinkunst: dat kun je verwachten bij het Voorstraat Noord Festival. Van een DJ tot een poëzievoordracht. Prettige bijkomstigheid is dat het evenement nog altijd gratis is én een echt stadskarakter heeft. “Onze eigen Dordtenaren genieten van de optredens van stadsgenoten op het podium, zowel vaste fans als nieuwe bezoekers,” vertelt Sylvia Landa. “Het festival is weer wat groter dan eerder. Zo is er een nieuw podium met lokale DJ’s en de silent disco op de Nieuwbrug is door het succes van vorig jaar nu twee keer zo groot.” De zestiende editie vormt een ware traditie en is een blijvertje. Voor die hard muziek- en cultuurliefhebbers, maar ook voor mensen die een terrasje willen pikken onder het genot van muziek!

Voorstraat Noord Festival – zaterdag 9 sept.
Voorstraat Noord Festival silent disco evenement Dordrecht

Micro festival is meer dan poppen

De ongekende mogelijkheden van het poppenspel bekijken in al haar facetten kan half september bij het Internationaal Micro Festival. Er zijn voorstellingen voor kinderen en voor volwassenen en ook zijn er een aantal routes die het publiek kan volgen. De gezelschappen komen overal vandaan: Nederland, Polen, Frankrijk, Duitsland, België, Finland en zelfs uit Peru! Zij brengen onder meer een visuele show met stopmotion, een voorstelling waarin handen centraal staan en een show zonder woorden. De routes zijn daarnaast leuk om te lopen met het hele gezin. Geniet van een schimmenspel of vlooiencircus. Allemaal kleinschalig, intiem en interactief, zoals het hele evenement. In korte tijd komen veel genres voorbij en zo merk je dat het festival om meer draait dan alleen traditionele speelpoppen.

Int. Micro Festival – 15 t/m 17 sept.

Foto: Bartek Warzecha

 

Schuim Bierfestival proefevenement bij uitstek

Bij de echte bierliefhebbers staat 24 september al een tijdje rood omrand in de agenda: het Schuim Bierfestival komt er weer aan! De zevende editie strijkt neer op het terrein van Schouwburg Kunstmin, net als vorig jaar. Tafels, foodtrucks, brouwers, biertjes: bezoekers kunnen rekenen op volop gezelligheid. Acht kleine brouwerijen – ook wel microbrouwerijen genoemd – laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van het gele vocht. Je koopt een festivalglas en muntjes en vervolgens kun je lekker socializen en wat drinken met vrienden of familie. Zo kom je in aanraking met heel speciale biersmaken. Wat dacht je van bier met de smaak van marshmallows of venkel? Apart, maar zeker wel het proeven waard! En heb je een echt lekker biertje te pakken, stem er dan op tijdens de bierverkiezing.

Schuim Bierfestival – zaterdag 24 sept.

Foto: Dewi de Vries

Van proeverijen tot acties bij Dordrecht Pakt Uit

De ondernemers van de Dordtse binnenstad pakken uit tijdens Dordrecht Pakt Uit! Twee dagen vol acties, proeverijen, activiteiten en allerlei verrassingen staan op het programma. Met op de zaterdag lekker veel entertainment en op de zondag is er Dordt in de Mode, waarbij groots uitgepakt wordt met de nieuwste collecties van winkels die op een lange catwalk aan de Sarisgang en op het Statenplein te zien zijn. De najaarscollectie kan hier eens goed onder de loep worden genomen! Niet alleen voor dames, maar ook voor heren en kinderen. Altijd een trekker, want hier ontdek je de nieuwste trends.

Er is dankzij organisator Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht (POBD) van alles te beleven en te zien in de stad. Wat dacht je van heuse tekenfilmfiguren die het centrum letterlijk en figuurlijk op stelten zetten? Een mooie knipoog naar het The Big Draw Festival, dat dit weekend ook plaatsvindt. Laat je kinderen tekenfiguren natekenen, om mee te doen met een wedstrijd. Maar er is meer. Winkeliers maken er een feestje van voor alle klanten en bezoekers. Extra leuk van deze dagen is dat je binnen kunt stappen bij nieuwe winkels en zo zaken kunt ontdekken waar je nog niet bent geweest of waar je normaal gesproken niet snel komt. Lekker rondstruinen: dat is het devies van Dordrecht Pakt Uit!

Dordrecht Pakt Uit & Dordt in de Mode – 23 & 24 sept.

 

 

Dordrecht Pakt Uit Coffeelicious
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024
Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (1)
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Zomer in de Biesbosch

02 juli 2024