VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

VVV Dordrecht is er voor toeristen én bewoners

Als toerist in een vreemde stad ligt het waarschijnlijk meer voor de hand een bezoek te brengen aan de plaatselijke VVV dan als inwoner van de gemeente. Dat is best zonde, want de meerwaarde voor die laatste groep is ook duidelijk aanwezig. Cécile Zanen kan het weten. Haar werkplek is VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard 99, hét informatiecentrum waar iedereen terecht kan voor alle vragen en leuke Dordrecht producten.

De collega’s van de VVV in Dordrecht zijn er voor toeristen maar zeker ook voor alle inwoners van Dordrecht!

Leuke lokale Dordtse producten

Natuurlijk bevinden zich lokalen onder de 100.000 jaarlijkse bezoekers aan de VVV in Dordrecht, maar een groot deel van de inwoners heeft het pand aan de Spuiboulevard nog nooit van binnen gezien. “Terwijl we veel te bieden hebben, ook voor Dordtenaren. De inwoners die al wel de drempel over zijn gestapt, hebben bijvoorbeeld vragen over evenementen, recreëren in De Biesbosch en openbaar vervoer, of ze kopen fietskaarten dan wel lokale Dordtse producten en kado’s. Dat laatste is ook erg in trek. Ik heb het idee dat de Dordtenaren van nu veel trotser en nieuwgieriger zijn op en naar hun stad dan de eilandbewoners van vroeger.

Sleutelhangers, magneten, kussens en kaarsen met onder meer afbeeldingen van de Grote Kerk of het Stadhuis van Dordrecht zijn enorm populair, net als lokale specialiteiten als schapenkeutels. Deze dropjes worden gepresenteerd in een mooi blik. Ook de kerstballen met handbeschilderde Dordtse iconen blijken een schot in de roos.”

Persoonlijk contact staat voorop

Zanen ziet met enige regelmaat Dordtenaren voor de balie staan die in gezelschap zijn van bezoek buiten de stad. “Ze willen hun familie of vrienden dan rondleiden, maar hebben daar dan een zetje in de goede richting voor nodig. Soms hoor ik: ‘Ik woon al mijn hele leven in Dordrecht en men zegt dat het zo’n mooie stad is. Dat is zeker zo, alleen loop je toch vaak je vaste winkelrondje door het centrum.’ Op zulke momenten staan wij hier klaar met leuke tips. Er is natuurlijk veel online te vinden, maar de meerwaarde van VVV Dordrecht zit hem in het persoonlijke contact, de interactieve omgeving en het vinden van de onontdekte parels.

VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (3)

Laat je verrassen door onontdekte parels

Gedurende een gesprek kom je er al snel achter waar iemands interesses liggen. De één vindt een tentoonstelling in het Dordrechts Museum leuk om naartoe te gaan, terwijl de ander op ontdekkingstocht gaat in en om Het Hof van Nederland. Het sluit elkaar bovendien niet uit. Dordrecht is vrij compact, waardoor activiteiten in de regel makkelijk met elkaar te combineren zijn.” Zanen hoopt dat zo veel mogelijk Dordtenaren de VVV eens bezoeken. “Het is zeker mogelijk om nog verrast te worden door je eigen woonplaats. Er valt altijd iets onbekends te ontdekken. Wij zetten mensen graag op het juiste spoor!”

VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99
VVV Dordrecht winkelen Dordtse producten Dordrecht (1)

Nieuws uit de stad

Kids
Natuur
Ontdek
Vanaf het water
Video's

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Doe
Kids
Natuur
Ontdek
Wandelen

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Eten & Drinken
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024