Festival Cultuur op de Hoek

Op zaterdag 3 juni is er weer het Festival Cultuur op de Hoek. Dordtse amateur kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een expositie; een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordrecht rijk is. Dit nieuwe cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Cultuur op de Hoek heeft een doorlopend programma van 11.00 tot 17.00 uur op diverse locaties. Een groot podium op het Scheffersplein vormt het middelpunt van het festival. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Bekende en minder bekende namen staan tussen 11.00-17.00 uur op de drie podia in de binnenstad en op het podium van de Kunstkerk.

Optredens op het Scheffersplein en Visbrug

Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van Muziekvereniging Pro Patria, Phil’s Bigband, JD’s BigBand, Machar, Concertband Prins Willem van Oranje en De Donuts.

Op de Visbrug staan Inter Amicos, Jong Jubal, Orchest Vereeniging Dordrecht, Drechtstad, Muziekvereniging en Spotlight Orchestra geprogrammeerd.

Optredens op Vrieseplein en in KunstKerk

Jubal, DansOrkestDordrecht, Drumfanfare KNA, BigBand Swing Express en Toonkunstkoor Dordrecht zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan!

In de Kunstkerk is er een grote variatie aan koren te horen: Dordtse Dames en Heren, Merwe’s Oratorium Vereniging, Soulshine en VHA Mass Choir en het Gemengd koor Orpheus Ensemble.

Klik hier voor het complete programma

Expositie, informatie en Multi Painting

De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Stadsbibliotheek (Groenmarkt 153) en zijn daar ook aanwezig om informatie te geven. De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.

Open Huizen
Een aantal verenigingen heeft deze dag ook hun locatie opgesteld voor bezoek. Iedereen is welkom om te komen kijken op de locaties waar Jubal en Merwes Oratorium Vereniging repeteert. Ook Studio 76 heeft haar deuren geopend voor het publiek.

Cultuur op de hoek wordt  in opdracht
van de Gemeente Dordrecht georganiseerd
door ToBe Projectbureau.