Festival Cultuur op de Hoek

Op zaterdag 4 juni is de eerste editie van het Festival Cultuur op de Hoek. Dordtse amateur kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een tentoonstelling; een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordt rijk is. Dit nieuwe cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Optredens op het Scheffersplein, de Visbrug en het Vrieseplein

Bekende en minder bekende namen staan tussen 11.00-17.00 uur op de drie podia in de binnenstad. Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van: Concertband Prins Willem van Oranje, Dph Phil Spass, JD’s Bigband en De Donuts. Op de Visbrug staan Drechtstad Muziekvereniging,  Route Sixteen, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansvereniging Machar en Spotlight Orchestra geprogrammeerd. De Drumfanfare KNA, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansdansvereniging Machar en Jubal Drum & Bugle Corps zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan!

Bekijk en download het programmaboekje.

 

Expositie, informatie en Multi Painting

De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Stadsbibliotheek (Groenmarkt 153) en daar geven ook de leden van het Vrouwenkoor Close4You informatie over het koor. De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.

Open Huizen

Een aantal verenigingen heeft deze dag ook hun locatie opgesteld voor bezoek. Iedereen is welkom om te komen kijken op de locaties waar het Dordrecht Philharmonisch, de Concertband Prins Willem van Oranje, en toneelvereniging Inter Amicos repeteert. Ook Studio 76 heeft haar deuren geopend voor het publiek.

Bekijk en download het programma.

Cultuur op de hoek wordt  in opdracht
van de Gemeente Dordrecht georganiseerd
door ToBe Projectbureau.