Festival Cultuur op de Hoek

Op zaterdag 1 juni 2024 is er weer het Festival Cultuur op de Hoek. Dordtse amateur kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een expositie; een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordrecht rijk is. Dit nieuwe cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Cultuur op de Hoek heeft een doorlopend programma van 11.00 tot 17.00 uur op diverse locaties. Een groot podium op het Scheffersplein vormt het middelpunt van het festival. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Bekende en minder bekende namen staan tussen 11.00-17.00 uur op  drie podia in de binnenstad en op binnen-podia in de Kunstkerk en Trinitatiskapel.

Optredens op het Scheffersplein en Visbrug

Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van Timbres Divers, Phil Young, JD’s BigBand, Machar, Concertband Prins Willem van Oranje en De Donuts.

Op de Visbrug staan Dordrechts Philharmonisch Orkest, Jong Jubal, Orchest Vereeniging Dordrecht, Drechtstad Muziekvereniging en Spotlight Orchestra geprogrammeerd

Optredens op Vrieseplein, in KunstKerk en Trinitatiskapel

Jubal, DansOrkestDordrecht, Drumfanfare KNA en Jong Jubal zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan!

In de Trinitatiskapel is er een grote variatie aan koren te horen: Vocal Group Courage, Vocal Group Different Voices, Vocal Group Route Sixteen, Vrouwenkoor La Confiance en het Toonkunstkoor.

De Kunstkerk biedt een podium aan Theater Inter Amicos, Soulshine, VHA Mass Choir, Gemengdkoor Orpheus Ensemble en Merwe’s Oratorium Vereniging.

Expositie, informatie en Multi Painting

De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek (Groenmarkt 153). Doe je mee met de workshop ‘fotograferen met je mobiel’?

De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.


Cultuur op de hoek wordt  in opdracht
van de Gemeente Dordrecht georganiseerd
door ToBe Projectbureau.