Dordtse ondernemers zetten bloemetjes buiten

Onder het motto ‘Dordtse ondernemers zetten de bloemetjes buiten’ wordt zaterdag 20 april een geweldige dag. Dit jaar weer met muziek en bijzonder straattheater. Met kleine en grote verrassingen voor het winkelend publiek en veel gezelligheid in en om de winkels. Er is dankzij organisator Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht (POBD) van alles te beleven en te zien in de stad. Winkeliers maken er een feestje van voor alle klanten en bezoekers. Een dag vol bijzonder straattheater, muziek en gezelligheid in de winkels!

Dordrecht Pakt Uit 2022

Bijzonder straattheater!

Lekker rondstruinen en genieten: dat is het devies van Dordt Pakt Uit! Stap eens binnen bij winkels waar je nog niet eerder geweest bent en laat je verrassen. Want Dordrecht zit vól leuke en unieke winkels en gezellige restaurants. Kom ze ontdekken tijdens Dordt Pakt Uit! Ook kom je door de hele binnenstad bijzonder straattheater tegen. Drie acts hebben een vaste plaats en begintijd, de andere artiesten kun je overal tegenkomen.

Sway Pole: act op grote hoogte
Op de Statenplaats is om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een spectaculair optreden op maar liefst 5 meter hoogte. Straatartiest Noah is een internationale topper die met zijn komische en gevaarlijke act bezoekers van het begin tot het eind boeit.

Voor iedereen iets te doen!

DFF Crew: let’s jump
Op de Sarisgang voor de ingang van de Drievriendenhof maak je kennis met de geweldige energie van de DFF Crew. Deze Belgische jump rope formatie sleepte al veel internationale prijzen in de wacht. Ze slepen je mee in hun enthousiasme en verheffen touwtje springen tot een spektakel (12.30, 13.30 en 14.30 uur en tijdens verrassingsoptredens).

Ontroerend poppenspel
Op de Voorstraat West t.h.v. het Stadhuis vind je mooi en ontroerend straattheater. Niemand minder dan François Blanc en poppenspeler Steve Luca komen naar onze stad. Francois Blanc is uitgegroeid tot een bekendheid door zijn optredens op televisie en is ontroerend, grappig, knorrig en creatief tegelijk. Met zijn witte verf maakt hij een prachtig wit kunstwerk. Als hij eraan toekomt tenminste… (12.15, 13.15, 14.15 en 15.15 uur).

De tijden zijn een indicatie en kunnen wijzigen in verband met het weer of andere omstandigheden.

Onverwachte ontmoetingen

In de binnenstad wordt je tijdens het winkelen ook verrast door lopend straattheater. Op onverwachte momenten zie je:

  • Pappagalli – prachtige grote papegaaien die hoog boven het publiek uitkomen
  • De Bad mobiel – een hilarische act in een rijdende badkuip
  • Een levend bankstel – durf jij er op te zitten?
  • Een marionet die tot leven komt
  • Vrolijke ballondieren, levende prullenbakken

Acties winkeliers
Naast al het entertainment en straattheater hebben veel ondernemers leuke acties tijdens Dordt Pakt Uit. Kijk op de socials van het event welke acties dit zijn:

Instagram Facebook

UITagenda evenementen silent disco Dordrecht
Ontdek meer
evenementen