Groothoofd drierivierenpunt herfst havens water Dordrecht

Meest fotogenieke plekjes

Prachtig uitzicht over het drierivierenpunt, een mooie foto vanaf de romantische brug, terug in de tijd in de handelstraatjes van Dordrecht, genieten van de zonsondergang… Deze fotoplekjes mag je niet missen tijdens je bezoek aan Dordrecht! Deel de mooiste foto’s met #indordrecht en wie weet zie je hem binnenkort voorbij komen op onze Instagram feed!

Wil je nog meer van de stad ontdekken? Download dan de Dordrecht reisgids, de brochure staat bomvol culinaire tips, plekjes om bijzonder te overnachten, een exclusieve monumenten wandelroute en nog veel meer. Hij is gemakkelijk te gebruiken via je telefoon. Begin alvast met genieten van een van de leukste steden van Nederland!

Laat je mailadres achter en download de reisgids.

De reisgids is ook voor €2 verkrijgbaar bij de VVV, ga hiervoor naar onze webshop.

Lange IJzeren Brug

De Lange Ijzeren Brug is een slanke loopbrug over de Nieuwe Haven in Dordrecht. Een super lieve en romantische brug: perfect om een foto te maken! Een idyllische plek met prachtig uitzicht over de haven.

 

Op bezoek in Dordrecht - Nieuwe Haven

Vleeshouwersstraat

Dit gezellige, karakteristieke straatje mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Dordrecht. Er zitten diverse vintage winkels gevestigd dus wie weet neem je naast de prachtige foto’s ook nog een prachtig aandenken mee naar huis!

 

Groothoofdspoort

Het Groothoofd ligt aan het drie rivierenpunt; het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa. De Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Noord komen hier samen. De Groothoofdspoort, van oudsher de belangrijkste stadspoort van Dordrecht, is vanaf het water nog steeds te zien. Een echte eyecatcher en doet het altijd goed op foto’s!

Meer Groothoofdspoort
Groothoofdspoort Dordrecht Monument

Ontdek meer in Dordrecht

Herfst wandelen centrum Hofstraat Dordrecht
Blogs
Wandelen

Laat je verrassen door de schatten van Dordrecht

24 oktober 2022
Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs
Ontdek

Dagje Dordrecht

10 januari 2024
Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

natuur - varen

5 x natuur

Stadhuis vanaf de Grotekerksbuurt

Het stadhuis an sich is al een plaatje en als je een stukje verderop gaat staan om hem te bekijken heb je helemaal geluk. Vroeger was het Stadhuis van Dordrecht een markthal waar Vlaamse kooplieden handelden in lakense stoffen. Nu is het vooral een prachtige trouwlocatie of het decor voor de mooiste foto’s.

Meer Stadhuis
Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Damiatebrug

De Damiatebrug  werd in de negentiende eeuw gebouwd naar een ontwerp van de stadsarchitect G.N. Itz, die het merendeel van de Dordtse bruggen ontwierp. Ophaalbruggen werden vooral van hout gemaakt, maar vanaf 1837 werd in Nederland ook gietijzer gebruikt. De brug werd oorspronkelijk dan ook gemaakt van het makkelijk te vormen gietijzer en geslagen ijzer. Bovendien een ontzettend mooi foto plekje!

Meer Damiatebrug
Wandelen centrum Dordrecht Damiatebrug

Hofstraat

De Hofstraat is een prachtig decor waar je foto altijd mooi zal zijn! De Hofstraat is zelfs een van de favoriete filmlocaties in Nederland. De Hofstraat is ook rijk van Rijksmonumenten. Leuk feitje: de gevelrij zoals hij nu te zien is, is pas in de jaren ’70 geplaatst.

Hofstraat Dordrecht - standbeeld Willem van Oranje

Geniet meer in Dordrecht

Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Bijzondere plekjes

Food hotspots

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels