Monument-Groothoofd

Meest fotogenieke plekjes

Prachtig uitzicht over het drierivierenpunt, een mooie foto vanaf de romantische brug, terug in de tijd in de handelstraatjes van Dordrecht, genieten van de zonsondergang… Deze fotoplekjes mag je niet missen tijdens je bezoek aan Dordrecht!

Lange Ijzeren Brug

De Lange Ijzeren Brug is een slanke loopbrug over de nieuwhaven in Dordrecht. Een super lieve en romantische brug. Perfect om een foto te maken! Een idyllische plek met prachtig uitzicht over de haven.

Op bezoek in Dordrecht - Nieuwe Haven

Vleeshouwerstraat

Dit gezellige, karakteristieke straatje mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Dordrecht. Er zitten diverse vintage winkels gevestigd dus wie weet neem je ook nog een prachtig aandenken mee naar huis!

Kunstrondje Dordt wandelen Vleeshouwerstraat kunst curiosa antiek Dordrecht

Groothoofdspoort

Het Groothoofd ligt aan het drie rivierenpunt; het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa. De Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Noord komen hier samen. De Groothoofdspoort, van oudsher de belangrijkste stadspoort van Dordrecht, is vanaf het water nog steeds te zien. De oude, laatgotische stadspoort werd rond 1440-1450 gebouwd en werd in 1617-1618 omsloten door een nieuwe renaissancepoort, die het huidige beeld bepaalt. In 1692 is het torentje door de huidige koepel vervangen. Aan de landzijde van de poort bevindt zich het stadswapen van Dordrecht, aan de waterzijde een afbeelding van de Dordtse stedemaagd.

Monument-Groothoofd

Ontdek meer in Dordrecht

Wikkelhuisje - Stayokay - Dordrecht - overnachten - duurzaam

De leukste slaapadresjes

Otto e Mezzo - Terras

Top 5 lunchen

Rondvaart Barone Havens

5 x originele dingen doen

Bistro La Bohème - Dordrecht - Steegoversloot - terras - restaurant

5 x uit eten

natuur - varen

5 x natuur

Stadhuis vanaf de Grotekerksbuurt

Het stadhuis an sich is al een plaatje en als je een stukje verderop gaat staan om hem te bekijken heb je helemaal geluk. Vroeger was het Stadhuis van Dordrecht een markthal waar Vlaamse kooplieden handelden in lakense stoffen.

Grotekerksbuurt Stadhuis monumenten Dordrecht

Damiatebrug

De Damiatebrug over de monding van de Wolwevershaven werd in de negentiende eeuw gebouwd naar een ontwerp van de stadsarchitect G.N. Itz, die het merendeel van de Dordtse bruggen ontwierp. Ophaalbruggen werden aanvankelijk van hout gemaakt, maar vanaf 1837 werd in Nederland ook gietijzer gebruikt. De brug werd oorspronkelijk dan ook gemaakt van het makkelijk te vormen gietijzer en geslagen ijzer. Bovendien een ontzettend mooi foto plekje!

Wandelen centrum Dordrecht Damiatebrug

Hofstraat

De Hofstraat is een prachtig decor waar je foto altijd mooi zal zijn! De Hofstraat is zelfs een van de favoriete filmlocaties in Nederland. De Hofstraat is ook rijk van Rijksmonumenten. Leuk feitje: de gevelrij zoals hij nu te zien is, is pas in de jaren ’70 geplaatst.

Hofstraat Dordrecht - standbeeld Willem van Oranje

Geniet meer in Dordrecht

Bijzondere plekjes

Food hotspots

Winkelen Visstraat de Crimp Gulden Os

Weekendje weg

Het Magazijn Winkel

Vintage winkels