FAQ's

Hoe kom ik vanuit Dordrecht in de Biesbosch?

Er zijn diverse mogelijkheden om in het Hollandse deel van het Nationaal Park de Biesbosch te komen.

Met de fiets
Bij station Dordrecht of bij de VVV kun je fietsen huren. Vanuit het centrum is het ongeveer 30 minuten fietsen naar het Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg.

Met de auto
Neem op de A15 of de A16 afslag Dordrecht (N3). Op de N3 de afslag Hollandse Biesbosch. Onderaan de afslag bij de stoplichten rechtsaf de Baanhoekweg op. Na 4 km begint de Hollandse Biesbosch. Volg de borden naar Biesboschcentrum Dordrecht. 

Met openbaar vervoer
Qbuzz lijn 4 rijdt het gehele jaar van bushalte Centraal Station Dordrecht door tot halverwege de Baanhoekweg – halte Grevelingenweg. Vanaf deze halte kan gebruik gemaakt worden van de deelfietsen van Nextbike. Let op! vanaf deze halte is het nog 45 minuten lopen naar het Biesboschcentrum Dordrecht. Kijk op www.9292.nl voor de beste route.

Met de Waterbus
Vanaf de Merwekade in Dordrecht (de halte vanuit Rotterdam, Papendrecht en Zwijndrecht) of vanaf halte Sliedrecht kun je met de Waterbus lijn 23 naar de Hollandse Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord! Vanaf de steiger is het ongeveer 800 meter naar Biesboschcentrum Dordrecht. Van april t/m september vaart de Waterbus dagelijks. Van oktober t/m maart alleen doordeweeks.

Kijk op de pagina Nationaal Park De Biesbosch voor meer informatie.

Wil je naar het Brabantse deel van Nationaal Park de Biesbosch?
Vanuit Dordrecht kun je het beste overvaren met de pont vanaf de Kop van ‘t Land. Dit overzetveer neemt auto’s, fietsers en wandelaars mee.