BBQ boot dordrecht
Inspiratie & tips

Dordtse BBQ-sloep vaart voortaan elektrisch

Kun je je een fijnere zomeravond voorstellen dan op het water in de prachtige natuur van de Biesbosch terwijl er aan boord een kok allerlei lekkers van de barbecue tovert?
 Sinds twee jaar kan dit op de Dordtse barbecueboot. En komende zomer kan dat ook nog eens volledig duurzaam én geruisloos, want de luxe sloep vaart vanaf dan volledig elektrisch.

Ontstaan van hét idee

Het idee ontstond drie jaar geleden tijdens een van de vele vaartochtjes die Emiel Reijerkerk en zijn vriendin Manon door de Biesbosch maakten. “We gingen zelf vaak met vrienden het water op voor een barbecue of lekkere lunch en vroegen ons af waarom er zoiets niet bestond; de combinatie van lekker eten en varen in deze prachtige natuur om de hoek. We besloten toen zelf maar een BBQ-boot te beginnen, om andere mensen ook te kunnen laten genieten van zulke tochtjes die je zo’n fijn zomers vakantiegevoel geven.”

Lees meer over de BBQ-boot

nationaal Park de Biesbosch - natuur Dordrecht

De boot voor de beste bbq's

Ze vonden een oude, omgebouwde Noorse reddingssloep waarvan ze de binnenkant eigenhandig restaureerden en ombouwden tot de luxe BBQ-boot. Vanaf het moment dat die in het water lag was het meteen een groot succes. En niet alleen Dordtenaren, maar ook gasten uit onder andere Den Bosch, Amsterdam en Scheveningen stapten bij Reijerkerk aan boord om zich in de watten te laten leggen met mooi biologisch vlees van de grill, huisgemaakte salades en lekkere drankjes.

“Doordat het zo boven verwachting goed loopt, kregen we de financiële ruimte om de boot te verduurzamen met een elektrische motor. Dat was iets wat we van begin af aan al van plan waren, want je wilt liever niet met een dieselmotor door zo’n prachtig natuurgebied varen,” vertelt Emiel. “En het is niet alleen schoner, maar ook veel stiller, waardoor je nog meer van de bijzondere omgeving kunt genieten.”

BBQ boot Dordrecht