Ecolodge bed Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht
Inspiratie & tips

Natuurlijk wegdromen in de Ecolodge

Logeren op één van de mooiste plekjes van Nederland, uniek en rustig gelegen aan het water, verborgen in het groen. Vogels spotten vanuit je bed of misschien hoor je zelfs een bever? Het kan in de duurzame drijvende hotelkamer, inclusief tweepersoonskano: de Ecolodge, van de kersverse horecaondernemers Lia en Hans Hilkmann.

Het is geweldig dat je zo vanaf het terras de kano in kunt stappen en de prachtigste routes kunt varen. Je kunt echt overal naartoe, ook op de fiets of wandelend.

Zonneterras en uitkijktoren

Lia en Hans hebben de Ecolodge overgenomen van Stayokay. Ze hebben er extra faciliteiten in aangebracht zoals een tweepersoonsbed, kachel, koelkast en een warmtebron waardoor de bijzondere plek het hele jaar door comfortabel is. Een uitkijktoren, zonneterras, kano en twee fietsen met bagagekarretje maken het verblijf compleet. Lia: “De boekingen stromen al binnen. Het is natuurlijk ook geweldig dat je zo vanaf het terras de kano in kunt stappen en de prachtigste routes kunt varen in de Biesbosch. Je kunt echt overal naartoe, ook op de fiets of wandelend. Met een beetje geluk kom je bevers tegen. De Ecolodge biedt genoeg privacy als het gaat om passerende wandelaars. In de zomer kun je uitgebreid van de zon genieten op het zonneterras. Drankje erbij, wat wil je nog meer? Als mensen het willen, kunnen ze ook een goed gevuld ontbijtje, eventueel met champagne, bij ons reserveren.”

Ecolodge Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht

B&B De Zuileshoeve

Pas sinds 1 januari 2021 zijn Lia en Hans eigenaren van de Ecolodge, maar ook van de Zuileshoeve. De vervallen Zuileshoeve, die de laatste veertig jaar bewoond werd door koeien, willen ze omtoveren tot een Bed & Breakfast met vier kamers, een proeflokaal en een multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld vergaderingen of kleinschalige feestjes. Zelf gaan ze er ook wonen. Buiten komt een terras waar voorbijgangers neer kunnen strijken voor een kop koffie met wat lekkers, lunch of een borrelplank. De boomgaard wordt een theetuin met ruimte voor picknickplekken. Het stel staat eerst nog een flinke verbouwing te wachten voor het zover is. Vanaf 1 januari 2022 jaar hopen ze de deuren van de B&B te openen voor de eerste gasten.

Ecolodge wijn Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht

Toekomstplannen: passanten aanlegsteiger

Plannen voor de verdere toekomst zijn er ook al volop. “Bij het terras willen we graag een aanlegsteiger voor passerende boten zodat ze bij ons wat kunnen komen eten of drinken. We zouden het ook leuk vinden om zelf een boot te hebben waarmee we gasten bijvoorbeeld op kunnen halen vanaf het bezoekerscentrum of om tochten te organiseren. Misschien willen we in de toekomst uitbreiden met nog een Ecolodge. Maar dat is echt toekomstmuziek. Voor nu zijn we blij met het succes van de huidige Ecolodge.”

De Zuileshoeve, Merwelanden 39, Dordrecht.

Ecolodge Zuileshoeve Biesbosch Dordrecht

Op avontuur in de Biesbosch

DRIJF Dordrecht sup kano's Biesbosch Stayokay
Blogs
Ontdek
Vanaf het water

SUP- en kanoverhuur DRIJF bij hotspot Stayokay

04 mei 2021
Dordt Vlogt | e-chopper binnenstad & Biesbosch
Fietsen
Natuur
Ontdek
Vlogs

Cruisen door Dordrecht

23 april 2021