Distilleerderij Rutte proeverij horeca drinken cocktail Vriesestraat lente Dordrecht (1)
Inspiration & tips

Proef de smaak van de lente in je glas!

Van lentebier tot cocktail en van een fris wijntje tot aan een mocktail – de lente borrelt je tegemoet. En wat dacht je van een lekkere proeverij bij Rutte? Beleef de smaak van de lente, in je glas!

In deze tijd van het jaar is er niets heerlijkers dan voor een drankje lekker het terras op gaan!

Lentebier bij Café De Tijd

Gelukkig maar: steeds meer brouwers brengen een lentebier uit dat past bij het zonnige voorjaarsweer. Houd je van een lentebiertje, dan is de kans groot dat je voor een lentebock kiest. Dit is namelijk het meest typische lentebier dat er is! Maar ook steeds meer witbieren en blond bier worden als lentebier uitgebracht. Zin in een lentebiertje? Met 14 bieren op de tap en zo’n 150 bieren op fles/blik mag het duidelijk zijn dat het bij dit café draait om bier! En daar zitten ook lentebiertjes bij. Geniet ervan op het terras van Café De Tijd.

Café De Tijd, Voorstraat 170
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)

Frisse wijnen bij Rood, wit & rosé

Bij wijnwinkel en wijnbar Rood, wit & rosé wordt de lente gevierd met lekkere frisse wijnen. Je vindt er in deze tijd van het jaar veelal wat jongere wijnen, met knisperende zuren en soms een kleine tinteling. Zeker met mooier weer kiezen veel mensen voor een frisse wijn, weet Peter van den Berg. “Zodra het eerste zonnetje doorkomt, staan mensen op de stoep voor rosé. Maar ook voor bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc uit de Loire, of voor Albarino uit Portugal. Samen met rosé zijn dit heerlijke wijnen om te drinken bij een voorjaarszonnetje. Maar een rode wijn – deze wijnsoort wordt soms een beetje vergeten – is ook ideaal om in deze tijd van het jaar te drinken. Zeker de wat lichtere varianten; lichte rode wijn is lekker om een beetje gekoeld te drinken.”

Rood, wit & rosé, Voorstraat 227
Rood Wit Rosé wijnbar proeverij restaurant Voorstraat Noord lente Dordrecht (1)

Cocktails én mocktails bij DOK Bar & Bites

Zin in een verfrissende, gezellig uitziende cocktail of mocktail? Geniet bij DOK Bar & Bites van de lekkerste drankjes deze lente. Mét en zonder alcohol dus! Je kiest er uit zes verschillende cocktails, waarin je vaak Spritz terug proeft, zoals met Limoncello-smaak. Met funky namen als ‘Meet a Pornstar’, ‘Dark & Stormy’ en ‘Mango Mojito’ zit jij straks goed op het terras. Even geen zin in alcohol? Dat kan natuurlijk, ga voor een 0.0 cocktail, ofwel mocktail! Er zijn drie soorten: ‘Spice Mule’, ‘Passion Mojito’ en ‘La Paloma’. Klinkt ook heerlijk toch? Peter de Leeuw merkt dat steeds meer mensen voor deze 0.0 variant gaan. “De mocktails zien er, net als de cocktails, feestlijk uit. Cocktails en mocktails zijn niet meer weg te denken van de drankenkaart – er is echt een switch gemaakt van gin-tonic naar deze kleurrijke drankjes.”

DOK Bar & Bites, Spuiboulevard 97e
DOK Bar & Bites cocktail terras lente Dordrecht

Proeverij bij Distilleerderij Rutte

Ga eens voor een proeverij bij Distilleerderij Rutte! Eén van de opties is een proeverij waarbij je niet alleen wat leert over de historie van Rutte en het proces van distilleren en extraheren, maar waar je ook nog eens een rondleiding langs ketels en vaten krijgt. Daarna volgt de proeverij van diverse jenevers, gins en likeuren. Of ga je voor de kopstootproeverij: een combinatie van een biertje en jenever. Niet zoveel tijd? Dan is er de miniproeverij, met een kleine rondleiding en een proeverijtje van diverse Rutte producten. Wil je het écht goed doen? Kies dan de VIP-proeverij, voor twee tot vier personen in de bibliotheek met oude receptenboeken.

Distilleerderij Rutte, Vriesestraat 130
Distilleerderij Rutte proeverij horeca drinken cocktail Vriesestraat lente Dordrecht (2)
Warehouse-Dordrecht-Terrace-Inside Garden-Dordrecht
Meer terrastips?
Check them out here!

Or get inspired!

B&B Cleyn Cruysenborgh overnachten centrum Dordrecht zomer (1)
Blogs
Food & Drink
News
Overnight stay

Nieuws uit de stad #31

23 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Food & Drink
News
Videos
Shopping

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Food & Drink
News
Videos

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Wijnbar Ary & Co
Food & Drink
News
Videos

Hotspot alert: Wijnbar Ary & Co

25 juni 2024