Locaties

Binnenvaartmuseum

In het Binnenvaartmuseum van Vereniging De Binnenvaart, aan boord van de René Siegfried, is de binnenvaart te zien en te beleven met oog voor verleden, heden en toekomst. Duwboot R. Siegfried (1963) met gerestaureerde stuurhut en een binnenvaart simulator. Tevens een binnenvaart documentatiecentrum en een drijvende container (Lash-bak). Het opleidingschip Prinses Beatrix (1960) en Veerdienst 3 hebben een ligplaats bij het Binnenvaartmuseum. Veerdienst 3 onderhoudt een verbinding over water met het Baggermuseum in Sliedrecht. 

De Marot uit 1953 is één van de historische schepen die in de insteekhaven bekeken kunnen worden. Aan boord is onder meer een indrukwekkende maquette te zien van de hand van modelbouwer Harry Tullemans die een schitterend beeld geeft van hoe het gebied rond scheepswerf De Biesbosch er uitzag in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.
Naast de Marot liggen op de Leefwerf de kleine Franse motor Pomerol, voormalige stoompont Het Zwarte Zwaantje, kempenaar La Bohème, stoomgoederenboot Oosterwijk en de spits Avenir.

Het Binnenvaartmuseum en de schepen met expositie op de Leefwerf zijn gratis te bezoeken op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het terrein van de Leefwerf is dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur open voor publiek.

Ook leuk voor jou?

Monumenten

Biesboschhal

Maasstraat 11
Monumenten

Doelesteyn

Steegoversloot 38
Monumenten

De Uijtsteck

Lombardbrug 1
Monumenten

Riedijksbrug

Riedijksbrug
Monumenten

Engelenburgerbrug

Engelenburgerbrug
Poppodia
Zaalverhuur & Partylocaties
Frans
Borrel
Diner
Lunch
Stadstuin
Terras
Monumenten
Vergaderlocaties

Stadsbrasserie De Witt

Nieuwstraat 60