Locaties

Café Restaurant Merz

Merz is gevestigd in een authentiek pakhuis uit 1640 aan een oude werkhaven aan de rand van het centrum van Dordrecht. Het is een toegankelijk etablissement waar jong & oud elkaar ontmoet; een restaurant met een verrassende kaart, café met een podium voor de leukste activiteiten en een 150m2 grote zaal voor (zakelijke) evenementen. In het weekend zijn er na 23.00 uur ook regelmatig clubavonden. Eten, drinken, dansen, werken; het kan allemaal bij Merz in Dordrecht. Een verjaardagsfeest, jubileum vieren of receptie geven behoort tot de mogelijkheden. Sinds kort is er ook de mogelijkheid om te trouwen in de zaal op de eerste verdieping! Deze heeft een typisch industriële uitstraling waarbij de authentieke kenmerken van het oude pand zijn behouden.

Vergaderlocatie
Geschikt voor een groepje collega’s of een grote groep tot ca. 200 personen. In overleg kunt u ook een andere zaal huren, zoals het café-, restaurant- en podiumgedeelte bij ons in Dordrecht. De capaciteit van de gehele locatie is maximaal 500 personen. Alle benodigde faciliteiten zijn hier aanwezig, zodat uw zakelijke bijeenkomst vlekkeloos verloopt.

Monument ‘t Suyckervat
Dit karakteristieke gebouw aan de historische havens van Dordrecht heette oorspronkelijk ‘t Suyckervat. Het pakhuis was -zoals de naam al doet vermoeden- in haar beginjaren een suikerfabriek. De architectuur bevestigt dat door de vijf hoge verdiepingen. Ongeveer 40 jaar geleden kreeg het gebouw een horeca functie, met op de begane grond een café/restaurant. Op de eerste etage bevindt zich een grote zaal die zich uitstekend leent voor besloten partijen. De oorspronkelijke balkconstructie is in het hele gebouw nog terug te vinden. Ook de smalle wenteltrappen maken het herkenbaar als oud havenpand.

Aankomende events

Karaoke @Merz 26-05-2024 21:00
Karaoke @Merz 30-06-2024 21:00
Bekijk alle evenementen

Meer over Merz

Reber Rebel eten drinken terras kinderen hond Nieuwe Haven zomer Dordrecht
Blogs
Eten & Drinken

Tour de Terras

21 juni 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Eten & Drinken

Proef de lente

16 mei 2023

Ook leuk voor jou?

Frans
Borrel
High wine

Wijnbar Ary & Co

Scheffersplein/Tolbrugstraat 11
Frans
Borrel
Diner
Lunch
Stadstuin

L´Archiviste

Groenmarkt 141
Poppodia
Zaalverhuur & Partylocaties
Frans
Borrel
Diner
Lunch
Monumenten
Vergaderlocaties

Stadsbrasserie De Witt

Nieuwstraat 60
Internationaal
Borrel
Diner
Lunch
Terras

Jongepier

Groothoofd 8
Borrel
Lunch
Terras

In de Vergulde Lampet

Statenplaats 1a
Internationaal
Borrel
Diner
Lunch
High wine
Terras

Lef

Blauwpoortsplein 15