Merz is gevestigd in een authentiek pakhuis uit 1640 aan een oude werkhaven aan de rand van het centrum van Dordrecht. Het is een toegankelijk etablissement waar jong & oud elkaar ontmoet; een restaurant met een verrassende kaart, café met een podium voor de leukste activiteiten en een 150m2 grote zaal voor (zakelijke) evenementen. In het weekend zijn er na 23.00 uur ook regelmatig clubavonden. Eten, drinken, dansen, werken; het kan allemaal bij Merz in Dordrecht. Een verjaardagsfeest, jubileum vieren of receptie geven behoort tot de mogelijkheden. Sinds kort is er ook de mogelijkheid om te trouwen in de zaal op de eerste verdieping! Deze heeft een typisch industriële uitstraling waarbij de authentieke kenmerken van het oude pand zijn behouden.

Monument ‘t Suyckervat
Dit karakteristieke gebouw aan de historische havens van Dordrecht heette oorspronkelijk ‘t Suyckervat. Het pakhuis was -zoals de naam al doet vermoeden- in haar beginjaren een suikerfabriek. De architectuur bevestigt dat door de vijf hoge verdiepingen. Ongeveer 40 jaar geleden kreeg het gebouw een horeca functie, met op de begane grond een café/restaurant. Op de eerste etage bevindt zich een grote zaal die zich uitstekend leent voor besloten partijen. De oorspronkelijke balkconstructie is in het hele gebouw nog terug te vinden. Ook de smalle wenteltrappen maken het herkenbaar als oud havenpand.

Sinds 1982 draagt het gebouw de naam Merz, echter bestaat Café Merz in de huidige formule pas sinds 2007. De naam Merz is in 1919 bedacht door Duitser Kurt Schwitters die na de oorlog een nieuwe vorm van kunst uitprobeerde. Hij maakte collages van materialen die hij op straat vond, zoals krantenknipsels, kippengaas, prikkeldraai en karton.

  • Bouwjaar: 1640
  • Architect: N/B
  • Oorspronkelijke functie: Suikerfabriek

 

Tip voor groepen

Product

De Smaken van Dordrecht

Te reserveren bij Dagtochten Dordrecht
€ 59,95 p.p.

Vergelijkbare locaties

Borrel
Lunch
Terras

In de Vergulde Lampet

Statenplaats 1a
Borrel
Diner
High wine
Internationaal
Lunch
Terras

Lef

Blauwpoortsplein 15
Bezorgen & afhalen
Borrel
Diner
Hollands
Internationaal
Lunch
Terras

Finn's Eten en Drinken

Blauwpoortsplein 13
Borrel
Diner
Mediterraans
Spaans
Tapas
Terras

Tapasbar 't Vlak

Vlak 11
Bars
Borrel
Diner
High wine
Lunch
Mediterraans
Stadstuin
Terras

BRUT Food & Wine Bar

Groenmarkt 121
Borrel
Diner
Internationaal
Lunch
Terras

Jongepier

Groothoofd 8