Inspiratie & tips

Tips voor de herfstvakantie

Lekker in Dordrecht op pad met de kinderen tijdens de herfstvakantie. Wij geven wat leuke tips voor binnen- en buitenactiviteiten om er op uit te gaan.

Bevers, braakballen, spelen en klimmen in de Biesbosch

Op 21 oktober breng je tijdens de Kinderbevertocht (alle leeftijden) een bezoek aan het Beverbos en neem je een kijkje bij de opgezette bever voor het raam van het Biesboschcentrum. Aan boord van de fluisterboot ga je op zoek naar beversporen. Dinsdag 25 oktober kun je braakballen pluizen (vanaf 8 jaar) en zo onderzoeken wat de (roof)vogels zoal gegeten hebben. Bewonder de prachtige herfstkleuren en paddenstoelen met de gezinsexcursie op donderdag 27 oktober (alle leeftijden).
Ga lekker klimmen en klauteren in het juniorbos van het Klimbos (vanaf 6 jaar) naast het Biesboschcentrum Dordrecht. Een spannend avontuur voor een toffe vakantiedag. In een ander deel van de Biesbosch vind je een heel vernieuwd speelbos (6-12 jaar). In speelbos de Elzen bij de Viersprong kun je hutten bouwen, overvaren met een trekvlot en kliederen met water.

Klimbos Biesbosch kind

Familiedagen in het Dordrechts Museum

Op zoek naar het perfecte familie-uitje in de herfstvakantie? Kom dan 22 en 23 oktober naar de Familiedagen in het Dordrechts Museum. In dit weekend valt er van alles te beleven voor kinderen en hun (groot)ouders. Verspreid door het museum vind je tijdens de Familiedagen activiteiten die leuk zijn voor de hele familie.

Zo is er een speciale peuterrondleiding en voorleeshoekje voor de allerkleinsten, kan je tekenen op een schildersezel net als een echte kunstenaar, een potje kunst-twister doen, een wereldbol maken, een eigen button maken, luisteren en kijken met je neus, en nog veel meer! Je kunt op deze dagen niet alleen naar kunst kijken, maar ook kunst voelen, horen, ruiken én maken.

kinderen activiteiten museum Dordrecht

Elke dag LetterLAB en Griezelbus

Tijdens de herfstvakantie is er elke dag wat te doen in het Onderwijsmuseum. Bezoek de tentoonstelling boom roos vis, doe de supertoffe speurtocht – mét Griezelbus-escaperoom (9 tot 15 jaar) – of ga aan de slag met het letterpaspoort in het letterbos (4 tot 8 jaar).

Ook is er elke dag LetterLAB in het museum, met leuke spelletjes, kampvuurlezen en knutselactiviteiten. De activiteiten in het Letterlab zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar.

 

Tentoonstelling Boom Roos Vis - Onderwijsmuseum Dordrecht

Meezingen, naar het kindertheater of de bios

Zing mee met de grootste hits van Woezel en Pip (vanaf 2 jaar) op zondag 23 oktober. De twee onafscheidelijke vriendjes maken allerlei avonturen mee. Ga je liever naar de film op 23 oktober? Ga dan mee op onderwateravontuur met Barbie Mermaid Power (2-6 jaar) in de Kinepolis Kleuterbios. Speciaal voor de kleintjes blijft het licht iets aan en wordt het geluid gedempt.
Het Dordts Kindertheater geeft met De Kleine Prins (vanaf 6 jaar) op 30 oktober een frisse kijk op de klassieke poppenkast. Een live uitvoering met poppen en muziek.

Nog meer leuke activiteiten

Met de kids op avontuur
Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (3)

Kinderwandelingen

Bevrijd Griffioen Hof van Nederland Dordrecht

Bevrijd de Griffioen

Weizigt(park)