Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht
Routes

VVV Fietsroute Eiland van Dordrecht & Biesbosch

VVV Dordrecht heeft deze fietsroute samengesteld op basis van fietsknooppunten. Je fietst eerst door de historische binnenstad van Dordrecht en dan verder over het eiland naar de veerpont Kop van ‘t Land.  De veerpont brengt je met de fiets naar het Brabantse deel van NP De Biesbosch. onderweg kom je langs het Biesbosch Museumeiland en daarna weer met dezelfde veerpont terug naar het Eiland van Dordrecht. Tijdens WO II is er flink gestreden in dit gebied en je komt nog verschillende kazematten en bunkers tegen.  Omdat de fietsroute gebruik maakt van knooppunten kun je de route op ieder willekeurig punt starten. Hieronder een voorbeeld hoe je de route zou kunnen fietsen.

Bestel de routebeschrijving in de VVV-webshop.

1

Een mooi vertrekpunt voor deze fietsroute is bij VVV Dordrecht. De medewerkers van VVV Dordrecht staan klaar om je van alles te vertellen over de stad en kunnen je tips geven over de highlights van Dordrecht. Hier kun je de routebeschrijving van deze fietsroute kopen voor slechts € 1,-.

VVV Dordrecht
2

Bij Villa Augustus kun je heerlijk zitten of wandelen in de (moes)tuin maar ook eten of drinken in het Pompgebouw. In de marktwinkel worden verse (huisgemaakte) producten verkocht.

Villa Augustus - Watertoren en pompgebouw
3

Fluitekruid

Zeedijk 30

Pal aan de rivier op de Kop van ‘t Land kun je pauzeren op het zonnige terras bij Huiskamercafé Fluitekruid. Op de kaart vind je o.a. huisgemaakt gebak met koffie en vegetarische bitterballen met bier. Met Veerdienst de Biesbosch steek je over naar het Brabantse deel van de Biesbosch.

Fluitekruid
4
natuur - ijsvogel - Biesbosch

Het Biesboschmuseumeiland is prachtig gelegen in het Nationaal Park De Biesbosch. Zodra je het gebouw binnenloopt word je gegrepen door het schitterende uitzicht. Proef gerechten uit de streek in het restaurant of op het terras. Vanaf hier fiets je via de Bandijk weer terug naar de veerpont die je naar Dordrecht brengt.

Nationaal Park de Biesbosch
5

De Griendheuvel

Nieuwe Merwedeweg 2

Paardenmelkerij, fokkerij & hengstenhouderij. In de theetuin kun je genieten van ambachtelijke (paardenmelk)lekkernijen, Shirepaarden en hun veulentjes. De theetuin is open van mei tot november op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

De Griendheuvel
6

Oogstpark

Oude Veerweg 2

In het Oogstpark ben je van harte welkom om tot rust te komen en te kijken naar wat groeit en bloeit in het park. Elk seizoen heeft zijn eigen karakter; in de zomer eigen boeket bloemen plukken en in het najaar appels, noten of bessen. Dit kan allemaal onder het genot van een heerlijk hapje met drankje op het terras of zittend op een van de picknickbanken die het Oogstpark rijk is.

Oogstpark

Vergelijkbare routes

Straatkunst - Mural - Dordrecht
Fietsroute
Street Art

Murals & Street Art

9 Locaties
Prins Henkdrikbrug brugwachtershuisje Dordrecht
Fietsroute
Stadswandeling

Brugwachtershuisjes Dordrecht

5 Locaties
Fietsroute
Stadswandeling
Street Art

Vogelkunst & Abstract

16 Locaties
wandelen - fietsen - natuur
Fietsroute

Fietsroutes Nieuwe Dordtse Biesbosch

5 Locaties
Fietsen - Dordrecht - knooppunten
Fietsroute

VVV fietsroute Dordrecht-Kinderdijk-Biesbosch

6 Locaties
Straatkunst - Mural - Dordrecht
Fietsroute
Stadswandeling
Street Art

Street Art Tour

13 Locaties