Fietsen - Dordrecht - knooppunten
Routes

VVV fietsroute Dordrecht-Kinderdijk-Biesbosch

VVV Dordrecht heeft deze fietsroute samengesteld op basis van fietsknooppunten. Je fietst door de historische binnenstad van Dordrecht, de mooie Alblasserwaard en het Hollandse deel van de Biesbosch. Je kunt de fiets gratis meenemen op de Waterbus waarvan onderweg gebruik gemaakt wordt.  Omdat de fietsroute gebruik maakt van knooppunten kun je de route op ieder willekeurig punt starten. Hieronder een voorbeeld hoe je de route zou kunnen fietsen.

Bestel de routebeschrijving in de VVV-webshop.

1

Een mooi vertrekpunt voor deze fietsroute is bij VVV Dordrecht. De medewerkers van VVV Dordrecht staan klaar om je van alles te vertellen over de stad en kunnen je tips geven over de highlights van Dordrecht. Hier kun je de routebeschrijving van deze fietsroute kopen voor slechts € 1,-.

VVV Dordrecht
2

Bij knooppunt 87 ga je aan boord van de Waterbus richting Rotterdam. Met de Waterbus kom je makkelijk en comfortabel in Alblasserdam. De fiets kan mee aan boord en geniet van de overtocht over de rivier.

Waterbus Dordrecht
3
Werelderfgoed Kinderdijk - molens regio

Op de brug bij knooppunt 2 heb je een spectaculair uitzicht over de molens. Je kunt hier het Bezoekerscentrum of één van de museummolens bezoeken. Met je entreeticket voor Werelderfgoed Kinderdijk stap je ook op één van de rondvaartboten. Dagelijks varen er twee langs de molens.

Werelderfgoed Kinderdijk
4

Restaurant de Krom in Oud-Alblas

Oosteinde 6

Tijd voor een culinaire tussenstop bij Restaurant de Krom in Oud-Alblas met een mooi (overdekt) terras. De fietsroute voert je door de mooie Alblasserwaard langs de dorpen Oud-Alblas, Bleskensgraaf en Wijngaarden en de riviertjes de Alblas en de Graafstroom.

5

Deze fietsroute brengt je naar het Hollandse deel van Nationaal Park de Biesbosch. Het Biesboschcentrum Dordrecht heeft een metamorfose ondergaan en en vanaf het moment dat je binnenstapt kijk je je ogen uit. Je komt er van alles te weten over de vijf Biesbosch thema’s: water, planten, bevers, grienden en vogels.

Biesboschcentrum Dordrecht
6

Bij Villa Augustus kun je heerlijk zitten of wandelen in de (moes)tuin maar ook eten of drinken in het Pompgebouw. In de marktwinkel worden verse (huisgemaakte) producten verkocht.

Villa Augustus - Watertoren en pompgebouw

Vergelijkbare routes

Straatkunst - Mural - Dordrecht
Fietsroute
Street Art

Murals & Street Art

9 Locaties
Prins Henkdrikbrug brugwachtershuisje Dordrecht
Fietsroute
Stadswandeling

Brugwachtershuisjes Dordrecht

5 Locaties
Fietsroute
Stadswandeling
Street Art

Vogelkunst & Abstract

16 Locaties
wandelen - fietsen - natuur
Fietsroute

Fietsroutes Nieuwe Dordtse Biesbosch

5 Locaties
Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht
Fietsroute

VVV Fietsroute Eiland van Dordrecht & Biesbosch

6 Locaties
Straatkunst - Mural - Dordrecht
Fietsroute
Stadswandeling
Street Art

Street Art Tour

13 Locaties