Klander Muelen terras eten drinken horeca kids Statenplein centrum Dordrecht (1)
Inspiratie & tips

5x lekker lunchen in hartje stad

In deze tijd van het jaar trek je er weer lekker op uit. Over trek gesproken: heb je zin om te lunchen in het centrum van Dordrecht, dan geven wij je vijf overheerlijke tips. Want ook al denk je de stad van binnen en van buiten te kennen, deze lunchpareltjes ken je wellicht nog niet en mag je zeker niet missen!

Trek in een lekkere lunch? Wij geven je 5 overheerlijke tips!

Voor die echte huiskamersfeer

Eén van de adressen waar je fijn kunt lunchen is Stadshotel Steegoversloot, want in het centrum, in een rijksmonument, bevindt zich namelijk de patisserie-bakkerij en lunchroom van Christa’s. Je voelt er een heerlijk ouderwetse maar toch hedendaagse huiskamersfeer. Terwijl je gewoon even binnenloopt, maar ook als je met een groep besloten wilt lunchen, want Stadshotel Steegoversloot heeft een aparte ‘herenkamer’ in dito stijl: een oude monumentale kamer. Geniet van huisgemaakt gebak, een soepje, tosti of salade of ga voor een royale sandwich op desembrood. Keuzestress? Neem een borrelplankje met allerlei lekkers! Steeds meer mensen ontdekken de lunch bij Christa’s. Ook voor dit voorjaar wordt de nodige aanloop verwacht, al is het alleen al voor de lokale producten. Zoals bloem van de molen, wijnen van een wijnhandel uit Dordrecht en kaas en noten van de markt. De horecagelegenheid probeert zoveel mogelijk lokaal te werken, met verse producten die niet van ver komen maar juist van dichtbij. En dat proef je!

Stadshotel Steegoversloot & Christa’s, Steegoversloot 56
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht

Een begrip in Dordrecht

Met recht mag restaurant De Klander Muelen een begrip in Dordrecht worden genoemd. Het heeft van alles wat, onder meer voor de lunch. Tot 17.00 uur kun je lunchgerechten bestellen, dus ook voor een late lunch zit je hier letterlijk en figuurlijk goed. De kaart is heel wisselend. Wat er ook op staat: het zijn allemaal hippe gerechten van nu. Neem nu een tosti met focaccia-brood of sharing-gerechten: kleinere gerechtjes om te delen. Loaded fries, chicken pops, De Klander Muelen gaat met haar tijd mee en dat proef je tijdens de lunch. Natuurlijk kun je er ook terecht voor het klassieke twaalf uurtje of een pannenkoek. Eet in de sfeervolle binnenruimte, of op het overdekte terras. Er is ook een buitenterras voor als het voorjaar écht doorkomt. Is dat nog niet zo, dan lunch je op het overdekte terras behaaglijk met heaters. Je ziet: met alle weersomstandigheden is het goed toeven bij De Klander Muelen, al sinds 1976!

Klander Muelen, Statenplein 149-150
Klander Muelen terras eten drinken horeca kids Statenplein centrum Dordrecht (2)

Lunchmomentje in prachtige tuin

Komt dat even goed uit: de prachtige, gloednieuwe tuin van Stadsbrasserie De Witt is zo goed als klaar! Hier geniet je in vol ornaat van jouw lunchmoment. Maar dat niet alleen: het is binnen en buiten een kwestie van beleving. Zeven dagen per week, al dan niet in combinatie met een filmbezoekje. Vaak zijn de films al vanaf 14.00 uur te bekijken, dus na de lunch schuif je zó aan in de bioscoopzaal. De lunchkaart heeft een ruime keuze aan vlees, vis en vegetarisch. Zoals broodjes en kleinere gerechten. Een combi maken is ook een optie. Kies bijvoorbeeld mezze: dé trend van het moment. Deze grote schaal in koude of warme variant is een selectie van kleine gerechten, broodjes en salade. Leuk voor als je je wil laten verrassen of als je simpelweg niet kunt kiezen. Drink er bijvoorbeeld één van de twaalf verschillende bieren van de tap bij of kies een wijntje uit het uitgebreide aanbod aan natuurwijnen uit een duurzame, natuurlijke productie.

Stadsbrasserie De Witt, Nieuwstraat 62
Stadsbrasserie de Witt eten drinken horeca lunchen centrum Dordrecht (1)

Genieten van comfortfood

Op zoek naar een uitgebreide lunchkaart? Bezoek dan restaurant Het Magazijn! Van simpelere gerechten voor kinderen tot en met broodjes. er is van alles te kiezen, ook dinergerechten voor als je grote trek hebt. Het klassieke broodje verdwijnt steeds vaker van de kaart, dit heeft plaatsgemaakt voor het échte tafelen, merkt dit Dordtse restaurant. Mensen nemen sinds de coronatijd steeds vaker de tijd om wat langer te lunchen en daarmee te genieten van goed gezelschap en smakelijk eten. Wat dan erg leuk is: delen tijdens je lunch. Bij Het Magazijn deel je met gemak fingerfood, dat vaak een Aziatisch tintje heeft. Met dit zogenoemde comfortfood proef je gezellig samen van een gerecht, voor nog meer beleving. Drink er een lekker verfrissende limonade bij, huisgemaakt nog wel! Dat kan binnen, maar bij een beetje mooi voorjaarsweer lunch je gerust buiten in de stadstuin, op het terras.

Het Magazijn, Voorstraat 180
Het Magazijn lunchen eten drinken horeca Voorstraat centrum Dordrecht

Feest der herkenning!

Lunchen in een industriële sfeer: dat kan bij Broodcafé Jaap! Je kijkt er je ogen uit, want alles ademt vintage en industrieel. Broodcafé Jaap is geen standaard lunchroom, omdat je er een echte beleving krijgt die je niet snel vergeet. Het is een feest der herkenning met allerlei items van weleer en spulletjes die het waard zijn om bewonderd te worden. Lunchen doe je van een oud servies. Het is een bonte verzameling, maar er is goed over nagedacht door de eigenaren van Broodcafé Jaap. Jaap maakt zelf desembrood, voor een goedbelegde boterham. Geen kroketten en spiegeleieren bij deze Dordtse zaak, maar broodjes die nét even anders zijn. De tonijnsalade is een topper, evenals een broodje brie. Vis, vegan, vlees, er is voor ieder wat wils op de zomer- en winterkaart met een apart lijstje aan seizoensbroodjes. In de zomer doen de broodjes met koud beleg en de salades het goed, dus wil je iets verfrissends, dan zit je goed bij Broodcafé Jaap.

Broodcafé Jaap, Johan de Wittstraat 10
Broodcafé Jaap eten drinken lunchen centrum Dordrecht (2)
Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (2)
Meer lunchtips?
Bekijk ze hier!

Of laat je inspireren!

Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel Si Barone en Strada del Vino
Eten & Drinken
Vanaf het water
Video's

Rondvaart met Si Barone & Strada del Vino

07 mei 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024