Midden in de groentetuin, gevestigd in het voormalige pompgebouw, ligt het restaurant van Villa Augustus. De hele dag geopend, zeven dagen per week, met ruimte voor 200 gasten. Het restaurant is hét ideaal van tuinman en kok: van het vroege voorjaar tot diep in de winter is in de tuin het Nederlandse seizoen zichtbaar en oogstbaar. Inspirerend voor beiden. Alle groenten, fruit en kruiden gaan direct na oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker (en mooi) mogelijk klaar.
Op de menukaart staat een beperkt aantal gerechten, waarvan er iedere twee maanden enkele veranderen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische of op anderszins goede manier geproduceerde producten. Het liefst uit de directe omgeving, maar mooie ingrediënten elders uit Europa behoren eventueel ook tot de mogelijkheden.
Rondvaarten
Villa Augustus heeft achter het hotel twee rondvaartboten in het Wantij liggen. Welkom aan boord!
Bij een tocht van een uur vaart de schipper langs het historische centrum van Dordrecht: via Europa’s drukste rivierenknooppunt en het door talloze meesters vereeuwigde Groothoofd, langs eeuwenoude huizen die met hun voeten in het water staan en waar de golven tegen de ramen kabbelen…
Een rondvaart van twee uur (of langer) brengt je naar de Hollandse Biesbosch; het groene doolhof van grienden en kreekjes, het domein van bevers, zee- en visarenden en natuurlijk Haas!
Van tevoren reserveren, kijk op https://www.villa-augustus.nl/rondvaarten-en-rondleidingen/