Maartensgat boot haven wandelen herfst Zwijndrechtse brug Dordrecht

Veelgestelde vragen

Bereikbaarheid en parkeren

Bekijk alles

Je kunt gratis op parkeerterrein Weeskinderendijk parkeren. Meer informatie vind je hier.

Als je liever dichterbij parkeert dan zijn er voldoende alternatieve garages, let wel op want het kan drukker zijn. En voor de zomer is de fiets natuurlijk een goed alternatief. Je kunt hier gratis je fiets stallen.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je op alle parkeerplaatsen parkeren. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je op alle parkeerplaatsen parkeren. Je betaalt dan altijd het aangepaste bedrag van € 1,50 per uur. Je kunt ook gebruik maken van mobiel parkeren. De gebiedscode daarvoor is 7841. In de parkeergarage betaal je het tarief dat daar geldt.

In Dordrecht rijden de stadsbussen van Qbuzz. Je kunt bij de chauffeur een los kaartje kopen (pinnen) of gebruik maken van je OV-chipkaart. Kijk op de site van Qbuzz voor meer informatie. Bij de service winkel op CS Dordrecht is het mogelijk om met contant geld een enkel kaartje te kopen.

Het busstation van Qbuzz ligt naast het centraal station. Hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Lijn 10 vervoert je vanaf hier in enkele minuten naar de binnenstad.

Op de Waterbus kun je in- en uitchecken met je OV-chipkaart, pinnen of online een ticket bestellen. Cash betalen is niet mogelijk. Je kunt een enkele reis, retour, dag- of gezinskaart kopen.

De Waterbus vaart tussen Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam en de Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord.

Aan de westzijde van de stad is, op korte afstand van de binnenstad, het parkeerterrein Weeskinderendijk waar je gratis kan parkeren.

Een overzicht van openbare toiletten in Dordrecht vind je op deze  pagina. Maar als je in Dordrecht bent kun je met de Hoge Nood app direct de dichtstbijzijnde toilet vinden met je smartphone.

De historische binnenstad van Dordrecht is afgesloten voor autoverkeer, daar hebben voetgangers alle ruimte. Parkeren is in het autoluwe gebied dan ook niet mogelijk. Voor een bezoek aan het centrum van Dordrecht kun je het beste in één van de parkeergarages parkeren. Volg hiervoor de parkeerverwijzingen.

Er rijdt een gratis pendelbus vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk (eerste 24 uur gratis) , dit parkeerterrein ligt iets verder van het centrum. De pendelbus rijdt uitsluitend op zaterdag tussen 10.00-18.00 uur naar de binnenstad en terug. Parkeren in de parkeergarages is mogelijk maar houdt rekening met extra drukte op zaterdagen en tijdens evenementen.

Download direct een plattegrond van de stad, je kan ook een papieren versie van de stadsplattegrond afhalen bij de VVV in Dordrecht, Spuiboulevard 99.

Download Nederlandse plattegrond | Download Engelse plattegrond | Download Duitse plattegrond

 

Er zijn diverse mogelijkheden om in het Hollandse deel van het Nationaal Park de Biesbosch te komen.

Met de fiets
Bij station Dordrecht of bij de VVV kun je fietsen huren. Vanuit het centrum is het ongeveer 30 minuten fietsen naar het Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg.

Met de auto
Neem op de A15 of de A16 afslag Dordrecht (N3). Op de N3 de afslag Hollandse Biesbosch. Onderaan de afslag bij de stoplichten rechtsaf de Baanhoekweg op. Na 4 km begint de Hollandse Biesbosch. Volg de borden naar Biesboschcentrum Dordrecht. 

Met openbaar vervoer
Qbuzz lijn 4 rijdt het gehele jaar van bushalte Centraal Station Dordrecht door tot halverwege de Baanhoekweg – halte Grevelingenweg. Vanaf deze halte kan gebruik gemaakt worden van de deelfietsen van Nextbike. Let op! vanaf deze halte is het nog 45 minuten lopen naar het Biesboschcentrum Dordrecht. Kijk op www.9292.nl voor de beste route.

Met de Waterbus
Vanaf de Merwekade in Dordrecht (de halte vanuit Rotterdam, Papendrecht en Zwijndrecht) of vanaf halte Sliedrecht kun je met de Waterbus lijn 23 naar de Hollandse Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord! Vanaf de steiger is het ongeveer 800 meter naar Biesboschcentrum Dordrecht. Van april t/m september vaart de Waterbus dagelijks. Van oktober t/m maart alleen doordeweeks.

Kijk op de pagina Nationaal Park De Biesbosch voor meer informatie.

Wil je naar het Brabantse deel van Nationaal Park de Biesbosch?
Vanuit Dordrecht kun je het beste overvaren met de pont vanaf de Kop van ‘t Land. Dit overzetveer neemt auto’s, fietsers en wandelaars mee.

Er zijn meerdere adressen waar je fietsen kunt huren, waaronder de VVV en bij het Centraal Station Dordrecht.

Kijk voor alle adressen op de pagina met het overzicht fietsverhuur.

In de binnenstad van Dordrecht vind je gratis fietsenstallingen. Hier kun je veilig je fiets parkeren tijdens een bezoek aan de stad.
De stalling Kolfstraat biedt een afgesloten ruimte voor fietsen met bagage.

Kijk op de pagina met overzicht fietsenstallingen voor meer informatie.