Inspiration & tips

Big Rivers: verbindende factor in de stad

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli wordt de binnenstad weer omgetoverd tot één groot muziek-walhalla voor jong en oud, het Big Rivers Festival. Het event is niet meer weg te denken van de Dordtse evenementenkalender. En de aankomende 24e editie belooft weer een knaller te worden! De straten in de binnenstad vormen één grote dansvloer, waarbij je geniet van een keur aan artiesten die je verrassen met de meest uiteenlopende muziekgenres en optredens. Het is één van de grootste gratis toegankelijke evenementen van het hele land.

Drie dagen lang genieten van meer dan 130 bands en acts – daar wil je bij zijn!

Trotse winnaar ‘Beste Publieksevenement’

De organisatie is er maar wat trots op: Big Rivers is uitgeroepen tot ‘Beste Publieksevenement van Nederland’! Niet zo verwonderlijk, want als je al eens op het muziekevenement geweest bent, dan weet je dat het puur genieten is. “Het is een kroon op ons werk,” vertelt Liselotte Gatzen. “Echt een eer dat we ‘Beste Publieksevenement’ zijn. We hebben die titel gekregen omdat we een verbindende factor zijn in de stad en ook vanwege de manier waarop we met duurzaamheid omgaan. Daarin zijn we opgevallen bij de jury en dat is heel mooi.”

Foto: Frank Bogers.

Big Rivers music festival event Dordrecht 2022 (8)

Wat er dit jaar allemaal te doen?

Eigenlijk is er te veel om op te noemen, maar toch een poging: er komt een Big Rivers Avenue aan de Grotekerksbuurt. Je kijkt hier je ogen uit, alle bewoners kleden hier hun huizen namelijk aan in Big Rivers sfeer! Ook zie je hier de start van het kinderpopfestival, waar je o.a. geniet van een optreden van een K3-tributeband. Een gloednieuwe activiteit, die misschien wel een traditie wordt. Ook nieuw is de bewustwordingscampagne, zegt Liselotte. “Evenementen kosten veel geld; ook al is Big Rivers gratis voor bezoekers, gratis evenementen bestaan niet. Via banners leggen we mensen uit waar hun geld, bijvoorbeeld wanneer ze drankjes kopen, naartoe gaat. Samen zijn we Big Rivers, dus we moeten ook samen voor het evenement zorgen. We willen een boodschap meegeven aan bezoekers, maar ze moeten vooral genieten! Je voelt straks weer die ouderwetse Big Rivers sfeer, met volop lol en tijd voor ontmoeting.”

 

Big Rivers evenementen muziek Dordrecht 2

Podia en programmering highlights

Tijdens Big Rivers zijn er twaalf podia die uit hun voegen barsten van de muzikale optredens. Met de prachtige stad als decor! Enkele highlights uit het programma: het projectkoor aMeeZingkoor, Tribute To Toto, Jan Akkerman, Trafassi, Absolutely Floyd, Babs, Wild Romance én de Leif de Leeuw Band die met Berget Lewis optreedt. Mis dit niet, evenals de spectaculaire opening!

Meer Big Rivers – bekijk de website!
Big Rivers evenementen muziek Dordrecht 3
Parkies music events Dordrecht
Curious about more events?
Check out the overview here!

More news from the city

View all
Kids
Nature
Discover
Water
Videos

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Do
Kids
Nature
Discover
Hiking

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Food & Drink
News
Videos
Shopping

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Verborgen terrassen
Food & Drink
News
Videos

3x Verborgen terrassen

06 juli 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (6)
Do
Event & activities
Kids
News
Discover

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #3

03 juli 2024