Parkies 2023 events music Wantijpark Dordrecht (3)
Inspiration & tips

Evenementen om bij te smelten!

Inderdaad: evenementen om bij te smelten – hopelijk niet van oververhitting maar van plezier! Slenter over de Dordtse Boekenmarkt, geniet van muziek bij Big Rivers én tijdens de maandagavonden (vanaf 15 juli) van Parkies.

Er is deze zomer van alles te beleven in de stad.

Dordtse Boekenmarkt met boeken én LP's

Het is al vele jaren een ware traditie in de binnenstad: de 27e Dordtse Boekenmarkt. Van literatuur tot thrillers en van geschiedenisboeken tot strips – voor elke leeftijd vind je er fijn leesvoer. Dat zijn natuurlijk boeken, maar sinds vorig jaar ook lp’s. Toen waren er 11 kramen met lp’s, nu maar liefst 26. Een mooie combinatie! Slenter langs meer dan 380 kramen op zoek naar een bepaald boek dat je nog mist in je collectie, of scoor een stapeltje vakantieleesvoer. Onderweg kom je allerlei horeca en muziekpodia tegen. Of je nu van boeken houdt of niet – er heerst volop gezelligheid tijdens de Dordtse Boekenmarkt, met een rondrijdende bakfiets-piano en een spannende kindermarkt bij Kinderboekwinkel de Giraf op de Groenmarkt.

Dordtse Boekenmarkt – zondag 7 juli
Dordtse Boekenmarkt '22 evenement historische binnenstad Dordrecht (8)

Drie dagen feest tijdens Big Rivers

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli wordt de binnenstad weer omgetoverd tot één groot muziek-walhalla voor jong en oud, voor Big Rivers. Drie dagen lang genieten van meer dan 130 bands en acts – daar wil je bij zijn! Big Rivers is niet meer weg te denken van de Dordtse evenementenkalender. En de aankomende 24ste editie belooft weer een knaller te worden! De straten in de binnenstad vormen één grote dansvloer, waarbij je geniet van een keur aan artiesten die je verrassen met de meest uiteenlopende muziekgenres en optredens. Het is één van de grootste gratis toegankelijke evenementen van het hele land. Op wel 12 podia geniet je van muzikale optredens met de prachtige stad als decor!

Big Rivers – vrijdag 12 t/m zondag 14 juli TIP: kom naar Big Rivers met de Waterbus

Big Rivers music festival event Dordrecht 2022 (8)

Vijf muziekmaandagen met Parkies

Het Wantijpark is vanaf 15 juli 5 maandagavonden het toneel van Parkies, dat helemaal in het teken staat van muziek. Vanaf 19.00 uur beleef je een gezellig muzikaal programma, dat altijd begint met een lokale warming-up act. Gevolgd door een hoofdact en de afsluiting door een dj. Op de allereerste avond van Parkies is er gelijk al een klinkende naam: niemand minder dan zanger Tim Akkerman betreedt het podium. De start van het evenement begint dus gelijk goed en daarmee wordt de toon gezet voor een fijne muzikale zomer. Net als vorig jaar staat de silent disco ook weer op het programma. Een waar succes dus voor herhaling vatbaar! Daarom krijgt deze activiteit een prominente plek op het terrein. Een aantal Dordtse jongens komt elke week muziek draaien, die jij dan op je koptelefoon hoort. Ga lekker uit je dak, tijdens heerlijke – en bovendien gratis – avonden in het park.

Parkies music events Dordrecht
Curious about more events?
Check out the overview here!

More news from the city

View all
t
Blogs

De Witt viert eenjarig bestaan

06 september 2024
Uitgelichte afbeelding reel Bilderhof
Do
Food & Drink
Videos

Hidden wine gem!

05 september 2024
Video Pluktuin Dordrecht
Kids
Nature
News
Videos

Het pluktuin seizoen is van start

22 augustus 2024
Blogs
Food & Drink
Water

Toasting by the water

20 augustus 2024
Coffeelicious ijs eten drinken kinderen centrum Dordrecht zomer (7)
Blogs
Do
Food & Drink
Kids

IJskoud de lekkerste

13 augustus 2024