Stadshotel Steegoversloot Christa's Cookies high tea eten drinken Dordrecht (3)
Inspiration & tips

High genieten van lekker eten en drinken

Het is maar net waar jij het meeste van houdt – ga voor thee met smakelijke hapjes, wijn met eten om je vingers bij af te likken of pannenkoeken waaraan je je letterlijk en figuurlijk kunt verlekkeren!

Een high tea, een high wine en zelfs een high pancake: dit najaar geniet je volop van lekker eten en drinken in de Dordtse binnenstad!

High tea van Christa’s

Wat krijg je als je een hotel combineert met Christa’s? Een perfecte match! Op de begane grond bevindt zich Christa’s, bekend om haar zoete Amerikaanse en Engelse lekkernijen, terwijl de hotelkamers van Stadshotel Steegoversloot zich op de hogere verdiepingen van het monumentale pand bevinden. Je kunt zowel binnen als in de groene stadstuin genieten van een uitgebreide high tea. De high tea begint met een hartige ronde: denk aan soep, quiche of hartige muffins, en een variatie aan sandwiches. Natuurlijk is er onbeperkt thee, telkens met een ander smaakje. Daarna volgt het zoete gedeelte: taart zoals cheesecake of carrotcake, millionaireslice, warme scones, brownies en nog veel meer lekkers. “De high tea van Christa’s is enorm populair, het is ons meest gekozen product,” vertellen Remco en Annemieke van Helden. “Ook voor feestjes en bedrijven is deze high tea een favoriet. Dat komt doordat alles zelfgebakken of huisgemaakt is, en dat proef je. We werken zoveel mogelijk met biologische, duurzame en liefst lokale producten.”

Stadshotel Steegoversloot/Christa’s, Steegoversloot 56
Stadshotel Steegoversloot Christa's Cookies high tea eten drinken Dordrecht (2)

It’s pancake time!

Zin in iets anders? Ga dan voor een high pancake bij Pancake District. Zoals de naam al suggereert, krijg je bij een high pancake een proeverij van vier verschillende stapeltjes Amerikaanse pannenkoeken, zowel hartig als zoet. Deze worden geserveerd met onbeperkt thee van Het Theewinkeltje, voor een high tea met een twist! Denk aan een mini-pannenkoek met warme appeltjes en kaneel, eentje met cheddar en bacon, of een variant met bessen, yoghurt en citroencrumble. Eigenaresse Caroline Versluis merkt dat de high pancake in de smaak valt. “Een high tea is leuk, maar wij wilden trouw blijven aan ons concept. En dat blijkt te werken: mensen zijn enthousiast. Ze waarderen het dat er verschillende smaken zijn, zowel zoet als hartig.”

Pancake District, Voorstraat 332
Pancake District high pancake eten drinken Voorstraat centrum Dordrecht (1)

Even iets nieuws met high wine

De high wine bij Bistro Twee33 is een echte traktatie: je begint met een glas bubbels en een amuse, gevolgd door drie gerechtjes met bijpassende wijnen. Heb je nog trek? Dan kun je nog een dessert bestellen. Deze high wine is perfect voor een gezellige middag, net voor het avondeten. Wat deze ervaring bij Bistro Twee33 extra leuk maakt, is dat je nieuwe gerechten en wijnen ontdekt die je anders misschien niet zo snel zou proberen. In november viert Bistro Twee33 haar tienjarig bestaan, dus dit is het ideale moment om de nieuwe entree met prachtige muurschildering te bewonderen terwijl je geniet van de high wine.

Bistro Twee33, Wijnstraat 233
Bistro Twee33 high wine wijn eten drinken centrum Dordrecht
Restaurant Het Magazijn food and drink Dordrecht
Meer lekker eten
en drinken

Meer inspiratie en tips

Loek's Nice winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Shopping

Najaarsshoppen!

05 oktober 2024
Uitgelichte afbeelding reel Kunstrondje Dordt vintage
Culture
Videos
Shopping

Schatzoeken: Kunstrondje Dordt

01 oktober 2024
Kunstkerk en De Witt (web)-09
Blogs
Event & activities
Kids

UITagenda oktober vol gezelligheid!

01 oktober 2024
Toro y Leon winkelen interieur vintage Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Do
Food & Drink
Kids

Van vintage tot bric-a-brac en meer!

24 september 2024