Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Inspiration & tips

Dordt in Steam: 3 days of celebration!

Dordt in Stoom gaat weer beginnen.  Op 24, 25 en 26 mei vindt voor de twintigste keer het grootste gratis stoomevenement van het Europese vasteland plaats. Van het eerste tot het laatste stoomfluitsignaal is het feest voor jong en oud.

It is unique that such a major steam spectacle takes place right in the heart of the city.

Spectacular start with Fleet Scrutiny

De officiële opening is op vrijdagavond om 20.00 uur met de Vlootschouw. Maar al voor de start van deze spectaculaire optocht zindert het in de stad. Machines arriveren uit heel Europa. Al voor het stoomfluitenconcert hoor je overal in de stad gefluit als voorbode op een geweldig weekend. Bij de Vlootschouw komen alle stoomschepen voorbij, maar ook de schepen van rederijen uit de regio varen mee. Ook zij voelen een grote betrokkenheid bij het evenement. De Vlootschouw is vanaf het Groothoofd, de Merwekade en van de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht goed te volgen.

Dordt in Steam fleet scow Dordrecht

Terug in de tijd met de Kruimeltjeskade

On Saturday and Sunday, the beautiful historic harbor area goes back in time. The Wolwevershaven, the place where it was once a coming and going of steam tugboats, transforms into the Kruimeltjeskade. Children can ride along on miniature steam trains. With the many steam engines, steamships, nets, barrels, steam tools and extras, you will imagine yourself in 1850. Terraces, merry-go-rounds and music create a bustling atmosphere.

Modelbouwers schitteren tijdens modelbouwshow

Cranes, a miniature fairground, models of cars, trains and ships, dollhouses, lego works of art, landscapes and much more. At the model show on the Staart (Kerkeplaat) in the huge hall of Stadsbeheer, your eyes will feast. Model makers from all over Europe descend here with their magnificent often moving and sound and light giving models.

Model show Dordt in Steam

Steam tour Dordt

Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart die bezoekers mee terug neemt in de tijd. De stoomtrein rijdt vanaf het Centraal Station naar miniatuurstoom van de Modelbouwshow. De (stoom)boot vaart vervolgens naar de binnenstad. Een oldtimer bus rijdt tot slot weer naar het station. Het rondje is ook omgekeerd mogelijk. Het Stoomrondje heeft alles: stoom op het spoor, water én land, en je komt overal. Detail voor de echte liefhebbers: de trein gaat zelfs een stukje over het spoor zonder bovenleiding. Een dagkaart kost € 20,- voor een volwassene, voor kinderen van 4 tot 13 jaar € 15,-. Ook voor losse ritten zijn kaartjes te koop.

 

Dordt in Steam event historic harbors Dordrecht (9)

Shanty festival on five stages

Op vijf podia in de binnenstad treden op zaterdag 25 en zondag 26 mei shantykoren op. Sfeervol en gezellig met als hoogtepunt de gezamenlijke afsluiting aan het eind van de middag. Op het Otto Dickeplein vormen alle koren samen een groot shantykoor en kan het publiek rekenen op een groots en spetterend optreden.

Shanty festival Dordt in Steam

More news from the city

View all
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Food & Drink
News
Shopping

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Food & Drink
News
Videos

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Do
Event & activities
Kids
News
Discover

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's food drink hospitality overnight downtown Dordrecht (1)
Blogs
Food & Drink

5x delicious lunches in the heart of the city

May 10, 2024
Featured image reel Si Barone and Strada del Vino
Food & Drink
Water
Videos

Cruise with Si Barone & Strada del Vino

May 07, 2024