Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Inspiratie & tips

Dordt in Stoom: 3 dagen feest!

Dordt in Stoom gaat weer beginnen.  Op 24, 25 en 26 mei vindt voor de twintigste keer het grootste gratis stoomevenement van het Europese vasteland plaats. Van het eerste tot het laatste stoomfluitsignaal is het feest voor jong en oud.

Het is uniek dat zo’n groot stoomspektakel middenin hartje stad plaatsvindt.

Spectaculaire start met Vlootschouw

De officiële opening is op vrijdagavond om 20.00 uur met de Vlootschouw. Maar al voor de start van deze spectaculaire optocht zindert het in de stad. Machines arriveren uit heel Europa. Al voor het stoomfluitenconcert hoor je overal in de stad gefluit als voorbode op een geweldig weekend. Bij de Vlootschouw komen alle stoomschepen voorbij, maar ook de schepen van rederijen uit de regio varen mee. Ook zij voelen een grote betrokkenheid bij het evenement. De Vlootschouw is vanaf het Groothoofd, de Merwekade en van de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht goed te volgen.

Dordt in Stoom vlootschouw Dordrecht

Terug in de tijd met de Kruimeltjeskade

Op zaterdag en zondag gaat het mooie historische havengebied terug in de tijd. De Wolwevershaven, de plek waar het ooit een komen en gaan was van stoomslepers, transformeert naar de Kruimeltjeskade. Kinderen kunnen er meerijden met miniatuurstoomtreinen. Met de vele stoommachines, stoomschepen, netten, tonnen, stoomwerktuigen en figuranten waan je je in 1850. Terrassen, draaimolens en muziek zorgen voor een bruisende gezelligheid.

Modelbouwers schitteren tijdens modelbouwshow

Hijskranen, een miniatuurkermis, modellen van auto’s, treinen en schepen, poppenhuizen, lego kunstwerken, landschappen en nog veel meer.  Bij de modelbouwshow op de Staart (Kerkeplaat) in de enorme hal van Stadsbeheer kijk je je ogen uit. Modelbouwers uit heel Europa strijken hier neer met hun schitterende vaak bewegende en geluid en licht gevende modellen.

Modelbouwshow Dordt in Stoom

Stoomrondje Dordt

Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart die bezoekers mee terug neemt in de tijd. De stoomtrein rijdt vanaf het Centraal Station naar miniatuurstoom van de Modelbouwshow. De (stoom)boot vaart vervolgens naar de binnenstad. Een oldtimer bus rijdt tot slot weer naar het station. Het rondje is ook omgekeerd mogelijk. Het Stoomrondje heeft alles: stoom op het spoor, water én land, en je komt overal. Detail voor de echte liefhebbers: de trein gaat zelfs een stukje over het spoor zonder bovenleiding. Een dagkaart kost € 20,- voor een volwassene, voor kinderen van 4 tot 13 jaar € 15,-. Ook voor losse ritten zijn kaartjes te koop.

 

Dordt in Stoom evenement historische havens Dordrecht (9)

Shantyfestival op vijf podia

Op vijf podia in de binnenstad treden op zaterdag 25 en zondag 26 mei shantykoren op. Sfeervol en gezellig met als hoogtepunt de gezamenlijke afsluiting aan het eind van de middag. Op het Otto Dickeplein vormen alle koren samen een groot shantykoor en kan het publiek rekenen op een groots en spetterend optreden.

Shantyfestival Dordt in Stoom

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel Si Barone en Strada del Vino
Eten & Drinken
Vanaf het water
Video's

Rondvaart met Si Barone & Strada del Vino

07 mei 2024