Wantijpop Dordrecht
Inspiration & tips

Fancy (upcoming) summer full of events

De zomer is in aantocht, helaas niet te zien aan het weer, maaaaar het is dé perfecte tijd voor leuke evenementen in de stad! Geniet van het zonnetje en trek erop uit naar de evenementen die op de Dordtse UITagenda staan.

Fancy a summer full of events and festivals around town!

Muzikaal feest in het Wantijpark!

Het Wantijpark staat 7 en 8 juni in het teken van muziek! Er staan weer grote namen in het park, dé band van dit moment komt namelijk naar Dordrecht. DI-RECT vormt samen met de iconische formatie De Jeugd van Tegenwoordig, de jonge volkszanger Mart Hoogkamer en Nederpop-grondleggers Van Dik Hout het programma. De festivals zijn een jaarlijks terugkerende traditie in het Dordtse park. Hét evenementenweekend voor en door Dordtenaren en mensen uit de regio. Dat maakt het zo leuk. Het is een lokaal festival en voelt als een feestje in je eigen achtertuin! Op zaterdag tijdens Wantijpop is er voor iedere leeftijd wat te doen. Afgelopen jaar was het een recordeditie met maar liefst 22.000 bezoekers. Ook keert het houseconcept Bud x Geheime deuntjes terug op de extra stage. Heerlijke house muziek, gepresenteerd door 078 podcasts en Friends: dat zorgt gegarandeerd het hele weekend voor het ultieme festival- en zomergevoel.

Wantijlive – vrijdag 7 juni
Wantijpop – zaterdag 8 juni

Negen dagen Bach in de stad

Vanzelfsprekend hoor je tijdens het Bachfestival veel Bach, maar nu ook in een ander jasje! Negen dagen Bach, negen dagen verwondering: door heel Dordrecht vinden op diverse binnen- en buitenlocaties allerlei gratis en betaalde concerten plaats. De stad wordt in vuur en vlam gezet! Het thema dit jaar is ‘circus’. Tijdens de opening laten jongleurs hun kunsten zien met iets heel bijzonders: een eigentijdse versie van de Johannes passie. Andere muzikale disciplines worden niet gevreesd – metal gaat hand in hand met Bach en daarom trekt het event diverse doelgroepen aan. Van Bachliefhebber tot popfanaat en alles dat ertussen in zit. De concerten zijn soms traditioneel, maar vaak juist ook verrassend. Zo geniet je relax op een matje of handdoek van een heus ligconcert! Ontspannen genieten met een festivalbeleving: daar staat het Bachfestival negen dagen lang voor.

Bachfestival Dordrecht – vrijdag 21 t/m zaterdag 29 juni

 

Huiskamerfestival  in je achtertuin

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren strijkt 30 juni voor de vierde keer neer in Dordrecht. Een huiskamerfestival in diverse achtertuinen. Gastvrije buren verwelkomen buurtgenoten met een lokale act in hun eigen tuin. Singer-songwriters, dichters, theatermakers en andere podiumkunstenaars spelen de sterren van de hemel! Op elke deelnemende locatie treedt een act driemaal op tussen 13.00 en 18.00 uur. “Het leuke aan dit event vind ik dat je een eigen programma in je eigen wijk kunt samenstellen en zo je eigen festivalroute maakt,” zegt Leanne van Gurp. “Je komt binnen bij buren met wie je soms nog nooit hebt gesproken en leert andere buurtgenootjes kennen. Superleuk! Ook zijn de acts vaak heel verrassend en inspirerend. Je gaat echt op avontuur in de buurt. Ik weet uit eigen ervaring dat het steeds een geslaagd evenement is. Er speelde een band van vrienden van mij in mijn eigen tuin en de hele tuin zat vol met bekende en onbekende mensen die gezellig langskwamen!”

Gluren bij de buren – zondag 30 juni
Peeping at Neighbors
Big Rivers music festival event Dordrecht 2022 (9)
Curious about more events?
Check out the overview here!

More news from the city

View all
News

Suppen en Waterfietsen in de binnenstad

25 juli 2024
B&B Cleyn Cruysenborgh overnachten centrum Dordrecht zomer (1)
Blogs
Food & Drink
News
Overnight stay

Nieuws uit de stad #31

23 juli 2024
Kids
Nature
Discover
Water
Videos

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Do
Kids
Nature
Discover
Hiking

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Food & Drink
News
Videos
Shopping

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024