Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Zin in (aankomende) zomer vol events

De zomer is nu toch echt bijna zover, en dus is het tijd voor leuke evenementen in de stad! Geniet van het zonnetje en trek erop uit naar de evenementen die op de Dordtse UITagenda staan.

Zin in een zomer vol events en festivals in de stad!

Leukste gratis muziekfestival in de stad!

Wantijpop is het leukste gratis muziekfestival voor vrienden en families in Dordrecht. Geniet deze zaterdag van de beste acts van Nederlandse bodem op het Ames podium met Antoon, Waylon, Froukje, Jaap Reesema, the Vices, Personal Trainer en Peperzout. Ontdek op het Popcentrale veld de tofste lokale acts met als headliner Prins S. en de Geit. Ga voor de leukste activiteiten voor kinderen langs bij Koning Eik en dans op heerlijke house sounds bij de Geheime Deuntjes.

Natuurlijk staan er tal van foodtrucks waar je smult van het lekkerste eten uit de regio. Dit alles maakt Wantijpop tot één van de leukste gratis activiteiten om te doen in Dordrecht en omstreken. En absoluut leuk om te doen met de kids! Wantijpop is gratis en voor alle leeftijden toegankelijk. De entree is te bereiken op de Baden-Powelllaan aan de voorzijde van het Wantijpark. Het evenement is op zaterdag 10 juni van 13.00 tot 23.00 uur, zien we je daar?!

Wantijpop, zaterdag 10 juni
wantijpop evenement Wantijpark

Zo'n 150 creatieve ondernemers op één plek

Op het Statenplein en in de Sarisgang zijn op zondag 11 juni 150 creatieve ondernemers te vinden tijdens de Swan Market. Zij bieden toffe producten en het verhaal erachter aan. Terug van weggeweest, want jaren geleden hield dezelfde organisatie een Pop Up Market in de stad. Nu is zij terug met de Swan Market, die in verschillende steden plaatsvindt in Nederland en België. Zoek je zelfgemaakte, creatieve producten, dan is dit evenement een walhalla! Handgemaakte producten die veelal vintage of biologisch zijn wisselen elkaar af met foodtrucks en muziek. Van producten voor in huis en sieraden tot en met tassen en planten: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Het groots opgezette evenement is voor alle leeftijden, vertelt Esme de Smit. “Iedereen kan zich vermaken bij de Swan Market. Mensen kunnen lekker rondstruinen langs allerlei kraampjes genieten van een drankje op het terras. We kregen veel vragen over of de Swan Market naar Dordrecht kon komen, dus het werd wel eens tijd!”

Swan Market, zondag 11 juni

 

Al rennend de zomer tegemoet! 

Precies op de dag waarop de zomer start, klinkt om 19.30 uur het startsein voor de Zoomer Wantijrun. Een hardloopwedstrijd vanaf het terrein van Fortius waarbij drie afstanden op de planning staan: vijf kilometer voor bedrijven en individuele lopers waarbij bedrijven een wisselbokaal kunnen winnen, tien kilometer en tien Engelse mijl, ofwel 16.1 kilometer. Er zijn drie parcoursen uitgezet, met het Wantij als prachtig decor voor de vijfde editie van de Zoomer Wantijrun. Lopers maken mooie lussen en kunnen langs de kant waterposten en een optreden van een DJ verwachten. En niet te vergeten een verkwikkende doorloopdouche! Het is tenslotte vaak een zwoele zomeravond in deze tijd. Wie dat wil, kan bij de finish proosten met een glaasje prosecco. Net even anders dan bij andere lopen! Ook leuk: als deelnemer kun je je eindtijd in je gescoorde medaille laten graveren. Het publiek is uiteraard welkom om langs de route te komen kijken en aan te moedigen. Zoals op de Wantijdijk, of de Prins Hendrikbrug. Bij Fortius is van alles te beleven tijdens de Zoomer Wantijrun. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel Sportclub Redo. Met 900 deelnemers moet dat een mooie opbrengst worden.

Zoomer Wantijrun, woensdag 21 juni
Wantijpop muziek evenement Dordrecht Christiaan Valk
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #24

11 september 2023
Buku Kopi vintage tweedehands winkelen Dordrecht
Nieuws

NIEUW: Dordrecht Maggezien #4

06 september 2023
De Witt terras - artist impression
Blogs
Nieuws

De Witt: culturele hotspot in nieuw jasje

05 september 2023