DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Inspiration & tips

Genieten op het water

In Dordrecht zijn er allerlei locaties waarvandaan je prinsheerlijk op het water kunt vertoeven. Van kanoën tot suppen in de Biesbosch en van rondvaart tot en met een drankje drinken aan het water. En heb je een eigen bootje? Goed nieuws: er zijn meerdere gloednieuwe passantensteigers.

Het waterseizoen is begonnen, dus we kunnen weer lekker het water op!

Binnenstad én omgeving  ontdekken met rondvaart

Een rondvaart door Dordrecht is de ideale manier om in alle rust de stad te ontdekken. Bijvoorbeeld met een privérondvaart van DRIJF in de binnenstad en/of in de Biesbosch, of met een los ticket op vrijdag, zaterdag en zondag. Je maakt hierbij een uur lang een rondje door Dordrecht. Waarbij je dus heerlijk wordt rondgevaren! Die keuze is er ook bij Si Barone: stap aan boord van één van de exclusieve boten van Si Barone. Kies voor een privé- of shared groepsrondvaart voor een mooie rondvaart door de historische binnenstad en/of de Biesbosch. De rondvaarten kunnen op maat worden gemaakt met een hapje en drankje naar keuze. Maak je klaar voor een luxe momentje op het water! Toch nog niet genoeg keuze? Dan is er ook nog Bootje Dordrecht. Dit bedrijf verzorgt vaartochten voor gezelschappen tot acht personen. Een bijzonder gewoon uitje voor een vriendelijke prijs! Stap aan boord bij de opstaptocht, een privévaart of vaargaderen – ja écht: informeel overleggen tijdens een boottochtje! – en vaar mee door het historisch havengebied of door de natuurpracht van de Biesbosch.

Ontdek rondvaarten
Si Barone rondvaart haven water lente Dordrecht (1)

Kanoën en suppen in de Biesbosch

Zeven dagen per week huur je bij DRIJF, op het terrein van Stayokay, een kano of sup met je gezelschap! Leuk om met vrienden of familie te doen, of als bedrijfsuitje of met school. Bij mooi weer is het heel populair om te kanoën en suppen in de Biesbosch, dus heb je zin om het water op te gaan, check dan snel de reserveringstool op de website. “Per kano of sup kun je gemakkelijk alle kleine kreekjes in en zit je dicht bij de natuur,” vertelt Jacob van Poppel over de twee buitenactiviteiten in de Biesbosch. “Wie weet spot je tijdens het kanoën of suppen wel een bever of ijsvogel! Dat kan zomaar. In elk jaargetijde is de Biesbosch mooi als je op een sup staat of in een kano zit. Nu is het nog niet zo groen, dus kan je lekker veel zien van de Biesbosch. Je waant je echt even in een andere wereld. Ervaar de rust en peddel door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland!”

DRIJF verhuur, Baanhoekweg 25
DRIJF kano water man kind Biesbosch Dordrecht

Drankje drinken aan het water

Het is er nu écht de tijd van het jaar voor: om lekker een drankje aan het water te drinken op het terras! Want zeg nu zelf: wat is er fijner dan na een lange werkdag of gewoon op je vrije dag aangenaam aan het water te vertoeven met een smakelijk lentedrankje in je hand? Je kunt op allerlei plekken in Dordrecht een drankje aan het water nuttigen. Zo ga je bijvoorbeeld naar Otto e Mezzo, dat helemaal in Italiaanse sfeer is. Je geniet er pal aan de haven van allerlei lekkers. Ook bij Rebel Rebel, een vegan eetcafé, is het fijn zitten met een drankje aan het water. Aan de schilderachtige Nieuwe Haven ga je helemaal in de relaxstand en geniet je al nippend van je drankje terwijl je van alles voorbij ziet varen. Liever buiten de binnenstad een drankje drinken op het terras? Ook dat kan, bij Stayokay in de Biesbosch! Er is een groot buitenterras met uitzicht op het water, waar je in alle rust kunt genieten van de groene oase rondom het terrein.

Meer terrastips!
Otto e Mezzo eten drinken terras Nieuwe Haven Vismarkt lente Dordrecht

Nieuwe passantensteigers

Bootjeseigenaren of – liefhebbers opgelet: vanuit de gemeente is ingezet op een betere verbinding op het water waardoor de stad nu nóg beter bereikbaar is voor de pleziervaart. De Pottenkade heeft een passantensteiger gekregen, evenals de Leuvenhaven en er openden pas geleden nog twee nieuwe passantensteigers: aan de Mattenkade en de Loswalweg, bij restaurant Het Gemaal. Bij de Mattenkade meer je nu met je bootje aan bij een compacte steiger van zo’n twaalf meter, goed voor twee bootjes. Ook de Loswalweg is nu een plek om aan te leggen. Later dit jaar komt er mogelijk ook nog een passantensteiger bij het Biesboschcentrum. Zo zie je per boot meerdere kanten van Dordrecht! Je vaart van locatie naar locatie en legt gemakkelijk (voor maximaal drie uur) aan met je eigen of gehuurde sloepje! Bijkomend voordeel: ontdek op je gemak de stad  als je even van boord bent.

Passantensteiger Het Gemaal boot haven Wantij lente Dordrecht (2)
Bootje Dordrecht rondvaart kids water haven lente Dordrecht (2)
Discover Dordrecht
vanaf het water!

Or get inspired!

B&B Cleyn Cruysenborgh overnachten centrum Dordrecht zomer (1)
Blogs
Food & Drink
News
Overnight stay

Nieuws uit de stad #31

23 juli 2024
Kids
Nature
Discover
Water
Videos

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Do
Kids
Nature
Discover
Hiking

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Food & Drink
News
Videos
Shopping

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024