Huis van Gijn museum children culture Dordrecht (1)
Inspiration & tips

Trek er op uit in de herfstvakantie!

De herfstvakantie komt er weer aan – de perfecte periode om eens lekker er op uit te trekken in eigen stad. Van Dordtse musea tot en recreëren in de Biesbosch: er is geen tijd te verliezen deze herfst.

Wat ga jij doen deze herfstvakantie?

Dordtse musea ontdekken

Deze herfstvakantie is er van alles te doen bij musea in Dordrecht. Zo is er op zondag 27 oktober Familiezondag bij het Onderwijsmuseum en ook is daar die dag een Verhalenfestival. Verder kun je bij het Onderwijsmuseum in de vakantie knutselen, spelen en ontdekken, tijdens onder meer inloopworkshops en -activiteiten. Van een pindakrans voor vogels maken tot en met kampvuurlezen. Zin om naar Huis Van Gijn te gaan? Ook daar is het genieten deze herfstvakantie. Ga bijvoorbeeld naar de activiteit ‘Sporen van drie eeuwen in Huis Van Gijn’, waarbij je met een conservator bekijkt welke onderdelen van het interieur nog echt uit de achttiende eeuw stammen. Super-interessant! Of neem deel aan de workshop wolvilt, een creatieve workshop met pure wol.

Onderwijsmuseum Huis Van Gijn

Nationaal Onderwijsmuseum kinderen cultuur centrum Dordrecht

Van pubquiz tot workshop

Ook bij het Dordrechts Museum zit je goed in de herfstvakantie. Bezoek de nieuwe tentoonstelling LIBERTE! of laat je kinderen meedoen aan een heuse etsworkshop. Met huis-, tuin- en keukenmaterialen maken ze hun eigen ets. Dan is er ook nog het Hof van NL. Daar zijn in de vakantie allerlei activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis en op 26 oktober kun je er de Open Archief Dag bezoeken, inclusief een workshop ‘Op zoek in het archief’ voor kinderen. Verder is er die dag een inloopsessie over restaureren, een kennissessie Familiewapens: echt of nep?, een pubquiz en een kennissessie over digitaal archiveren. Genoeg te doen dus deze vakantie in de Dordtse musea!

Dordrechts Museum Hof van NL

 

Hof van Nederland NL museum autumn Dordrecht (2)

Beleef de herfst bij Weizigt

In de herfst is het terrein van Weizigt prachtig: de blaadjes aan de bomen kleuren rood en geel. Ontdek in de herfstvakantie de talloze paddenstoelen, breng een bezoekje aan de dieren van de Stadsboerderij of maak een wandeling maken door de mooie tuinen. Zaterdag 26 oktober is er een leuke herfstactiviteit voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De activiteit wordt op speelse wijze begeleid door gidsen van IVN Dordrecht. Het thema van is ‘paddenstoelen’. Meedoen is gratis, maar wel even aanmelden via scharrelkidsdordrecht@gmail.com. Maar er is meer: iedere eerste woensdag van de maand is het Weizigt Woensdag. Op die woensdagmiddagen is er een leuke activiteit voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar op Stadsboerderij Weizigt. Woensdag 6 november is er weer een Weizigt Woensdag. Aanmelden is niet nodig. Kom gezellig langs en zoek een plekje!

Weizigt NMC
Weizigtpark park Dordrecht playground children

Lunchen met kinderen

Kat in ’t Bakkie mag je deze herfst niet overslaan, want je kunt er heerlijk lunchen met de kinderen. Speciaal voor de kleinsten is er een kleine lunchkaart, met tosti’s, poffertjes en boterhammen met (pinda)kaas. Ofwel: hier wordt echt rekening gehouden met kinderen! Het is een laagdrempelige zaak, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in een relaxte sfeer. Tijdens de herfstvakantie is er ook een voorleesochtend: op woensdagochtend 30 oktober komt de komt Juf Esther langs met haar vertelkoffertje en maakt van het voorlezen een heel feestje. Een andere leuke plek om te lunchen met kinderen is Restaurant Post. Het is dé culinaire ontmoetingsplek in hartje stad voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. Je vindt er een spellenkast vol met spellen voor jong en oud, in samenwerking met Pip & zo. Leuk detail: Restaurant Post is gevestigd in het voormalige pand van het postkantoor en centraal gelegen aan de ‘rode loper’!

Restaurant Post Kat in ‘t Bakkie

Post restaurant eten drinken horeca kinderen kids centrum Dordrecht

Filmpje pakken: De Witt en Kinepolis

De Witt heeft een lekker vol programma deze herfstvakantie. Zo is er een fijn kinderprogramma, elke dag van de vakantie vanaf 12.00 uur. Met bijvoorbeeld kinderfilms en een paar grote titels voor de volwassenen: voor de jongere doelgroep ‘De Wilde Robot’ en ‘Linda wil kip’ en ook is er de familiefilm ‘Ode to the Earth’. Voor volwassen is de nieuwe Joker-film interessant om te bezoeken. De Witt heeft op de dinsdagavond vanaf 19.00 uur samen met Pictura een speciale film over 250 jaar Pictura. Zin in iets bijzonders? Vanaf de week voor de vakantie is er op de zondagochtend een ontbijtfilm! Voor een mooi prijsje krijg je een klein ontbijt én een mooie film. Kom je in de weekenden, dan is er geregeld livemuziek en met Halloween is er een speciale Halloweenfilm te zien. Liever naar Kinepolis? Ook daar is deze herfstvakantie van alles te zien in de filmzalen. Ga bijvoorbeeld naar ‘Pandabeer in Afrika’ of een Harry Potter film.

De Witt Kinepolis

Cinema film De Witt Dordrecht culture going out

Recreëren in de Biesbosch

Even ontspannen in de natuur deze herfstvakantie kan ideaal in de Biesbosch. Ontdek bijvoorbeeld de mooiste plekken van dit gebied bij het Biesboschcentrum Dordrecht. Zoals op 26 oktober, wanneer het Laarzendag is in de nationale parken van Nederland. Dus ook in de Biesbosch. Trek je laarzen aan en ontdek de leukste plekken! Het Biesboschcentrum houdt in de vakantie allerlei activiteiten, zoals de Nachttocht Stenen Keet op 26 oktober en de Wetlandvaartocht, ook op deze datum. Verder houdt Sterrenwacht Mercurius een Schemerexcursie. Maar er is nog veel meer te doen in de Biesbosch deze herfstvakantie – van de kinderactiviteit braakballen uitpluizen op 29 oktober tot en met het Biesbosch Herfstfeest op 30 oktober. En wat dacht je van een heuse kinderbevertocht op 31 oktober? Ook leuk deze vakantie: ga het water op met een bootje, pak de fiets of ga de paden op en de lanen in met de benenwagen. De natuur van de Biesbosch wacht op je deze herfstvakantie!

Biesboschcentrum Dordrecht Sterrenwacht Mercurius

Biesboschcentrum Dordrecht - Herfstfeest

More news from the city!

View all
Uitgelichte afbeelding reel No33 Basic Luxury
Videos
Shopping

Shop in stijl: No33 Basic Luxury

23 oktober 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's Cookies high tea eten drinken Dordrecht (1)
Blogs
Food & Drink

High genieten!

16 oktober 2024
Loek's Nice winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Shopping

Najaarsshoppen!

05 oktober 2024
Uitgelichte afbeelding reel Kunstrondje Dordt vintage
Culture
Videos
Shopping

Schatzoeken: Kunstrondje Dordt

01 oktober 2024
Kunstkerk en De Witt (web)-09
Blogs
Event & activities
Kids

UITagenda oktober vol gezelligheid!

01 oktober 2024
Toro y Leon winkelen interieur vintage Vleeshouwersstraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Do
Food & Drink
Kids

Van vintage tot bric-a-brac en meer!

24 september 2024