Grotekerksbuurt Grote Kerk children family walking summer Dordrecht
Inspiration & tips

Ontdek je eigen stad

Weet je waar het nu écht de ideale tijd voor is? Het ontdekken van je eigen stad! Je staat er versteld van wat er eigenlijk allemaal te zien en beleven is in je eigen leefomgeving. (Her)ontdek de stad met een escape-wandeling op je smartphone, ga wandelen met het Rondje Dordt, boek een instapwandeling van het VVV of ga op snelheid door de stad met je skates.

Er zijn allerlei manieren om je eigen stad te ontdekken.

Rondje Dordt wandelen en instapwandelingen VVV

Zin in een historische stadswandeling? Ga voor het Rondje Dordt! Je volgt de bebording door de stad en komt zo langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Bij de VVV kun je voor € 4 ook een boekje krijgen met de route en tekst en uitleg. Heb je het Rondje Dordt al eens gelopen, ga dan voor één van de themaroutes die je kunt lopen, zoals de Street Art Tour. Wil je meer begeleiding? Kies dan voor een instapwandeling van de VVV, op de zaterdag, voor € 7,50. Een VVV-gids vertelt je op een persoonlijke manier over de stad. In groepen van maximaal twintig personen – óf met je eigen groepje, want tegen een gereduceerd tarief boek je een privéwandeling met gids – trek je door de binnenstad heen en komt van alles te weten over de geschiedenis van Dordrecht. Leuk voor als je eens bezoek hebt, maar zeker ook voor jezelf, want je ziet de stad na een wandeling met gids ongetwijfeld met nieuwe ogen!

More hiking trails
City walk groups Hofstraat sightseeing culture history Dordrecht

Stad (her)ontdekken met escape-wandeling

Dordrecht ontdekken met een zelfgeleide stadswandeling vol raadsels: dat kan met Outside Escape Dordrecht. Verken via je smartphone de stad, los onderweg raadsels op en leer de stad op een nieuwe manier kennen! Deze city escape neemt je mee langs de bekende, maar ook minder bekende plekken van de stad. Tijdens deze stadswandeling los je in twee uur tijd samen met je teamgenoten een mysterie op met een uniek verhaal. Het verhaal gaat over de politieke moord op de gebroeders de Witt in 1672, één van de meest gedenkwaardige aanslagen in de geschiedenis van Nederland. Het is lang onduidelijk geweest in hoeverre stadhouder Willem III betrokken is geweest bij deze moord. Maar: er schijnt een document verborgen te zijn dat meer duidelijkheid kan geven over deze bloedige zaak… Ga erop uit met je smartphone en dat lekker op je eigen tempo. Al 400 teams gingen je voor!

Outside Escape Dordrecht
Outside Escape Dordrecht

Op snelheid met skates door de stad

Bindt je skates onder en ga op snelheid door de stad! Skaten doe je door de binnenstad, op het skatepark of op de twee skateroutes die Dordrecht rijk is. Op je skates ontdek je het centrum net op een andere manier dan wanneer je er gewoon doorheen wandelt. Je komt overal lekker snel, ook een prettige bijkomstigheid, naast het gevoel van vrijheid dat je ervaart tijdens het skaten! Liever wat meer afgebakend skaten? Onder de Zwijndrechtse brug, tegenover Maasplaza, vind je één van de grootste skateparken van Nederland. Ideaal voor het eindeloos oefenen van tricks, trucs en stunts, ook als het weer wat minder is. Zin in wat verder weg skaten? Er zijn twee leuke skateroute op het Eiland van Dordrecht: een blauwe en een rode route. De eerste is tien kilometer lang, de tweede twintig, begeleid door speciale skatebordjes. De blauwe route gaat door de polders in het buitengebied van Dordrecht en de rode gaat over de dijken in het buitengebied.

Blauwe skateroute – 10 km Rode skateroute – 20 km

New Dordtse Biesbosch skating family nature Dordrecht
New Dordtse Biesbosch cycling family nature Dordrecht
Discover more
in Dordrecht

Meer inspiratie en tips

Kids
Nature
Discover
Water
Videos

Het water op: suppen met DRIJF

18 juli 2024
Speeltuin Reewegpark spelen kinderen activiteiten Dordrecht lente zomer (3)
Blogs
Do
Kids
Nature
Discover
Hiking

Yes, het is zomervakantie!

15 juli 2024
Uitgelichte afbeelding reel Foodnerd Dordrecht
Food & Drink
News
Videos
Shopping

Nieuwe HOTspot: Foodnerd

10 juli 2024
Blogs
Event & activities
Kids

Big Rivers: 3 dagen feest

09 juli 2024