stadsbus - openbaar vervoer

Bereikbare binnenstad

Gemakkelijk én goedkoop met het openbaar vervoer

Heerlijk relaxed met de bus en zonder parkeerstress. Vanuit Sterrenburg of Stadspolders doe je er maar een paar minuten langer over dan een (filevrije) rit met de auto. En dat voor maar gemiddeld €2,50 per persoon retour. Voer je huisadres of start locatie in en je ziet direct de snelste alternatieven.


Plan mijn reis

Grotekerksbuurt Grote Kerk kinderen gezin wandelen zomer Dordrecht
Reis je rond met Qbuzz: 50% korting in het weekend en de vakanties. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis.
Meer informatie.
Gratis én vlabij het centrum

P+R Weeskinderendijk

Op parkeerterrein Weeskinderendijk parkeer je op korte afstand van de binnenstad en gratis! De eerste 24 uur mag je gratis parkeren op het terrein Weeskinderendijk. Voer wel je kenteken in bij de parkeerautomaat. Na de eerste 24 uur betaal je € 0,30 per uur.

Gratis pendelbus op zaterdag
Op zaterdagen rijdt er tussen 10.00 en 18.00 uur een gratis pendelbus van Qbuzz. Het pendelbusje rijdt op zaterdagen 5 keer per uur heen en weer van het parkeerterrein Weeskinderendijk naar het centrum. Op ongeveer 100 meter korte afstand aan de Dokweg kan je ook een normale stadsbus naar de binnenstad nemen. Ga bij de ingang van het parkeerterrein linksaf en loop 50 meter rechtdoor. Let op er staat geen bushokje maar alleen een paal. Je kunt hieronder de bustijden bekijken.

Te voet naar de binnenstad
Ook te voet is de binnenstad makkelijk te bereiken. Wandel in ongeveer 15 minuten naar het centrum, de route is aangegeven met bordjes of bekijk de route in google-maps.

Garage Energiehuis

Naast het Energiehuis is parkeergarage Energiehuis gevestigd, deze garage is makkelijke bereikbaar vanuit de Satdspolder en de Staart en natuurlijk de buurgemeenten Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam.

De garage bereik je bovendien gemakkelijk en zonder drukte en toch sta je binnen een kwartier in het centrum. Ook voor een avond uit is het de ideale plekn voor een bezoek aan Kinepolis, Schouwburg Kunstmin, Bibelot en meer! Je neemt hier stadsbus 10 naar het centrum, je bent er binnen een paar minuten.