UITagenda

Festival Voor de Vloed

Voeg toe aan favorieten
za 21 sep. 2024 - di 1 okt. 2024

Met het Festival Voor de Vloed viert Dordrecht dat de stad en haar inwoners klaar zijn voor de start van het stormseizoen. Het jaarlijkse stormseizoen nadert waarmee de kans op wateroverlast stijgt. De gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta nemen voorzorgsmaatregelen, maar we hebben jouw hulp nodig om de stad optimaal voor te bereiden. 

Op zaterdag 21 september 2024 wordt in de Dordtse binnenstad op verschillende ludieke manieren aandacht gevraagd voor wateroverlast en overstroming. Gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta organiseren deze dag het culturele Festival Voor de Vloed.

Met de start van het stormseizoen neemt de kans op wateroverlast toe. Gelukkig nemen gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta maatregelen! Het stormseizoen is van oktober tot en met april. In deze periode is de kans op hoog water en overstroming het grootst. 


Dordrecht is kwetsbaar als het water stijgt. Daarom beschermen we de stad en haar bewoners met veilige dijken en waterkeringen. Maar elk jaar hebben we in Dordrecht te maken met hoog water en wateroverlast. En door klimaatverandering stijgt de kans op een grote overstroming. Met het Festival Voor de Vloed vragen we met een culturele knipoog aandacht voor dit risico. En laten we Dordtenaren op ludieke manieren ervaren dat zij zelf kunnen doen om zich voor te bereiden voor als het mis gaat.

Festival agenda 

Naast het programma op 21 september is er rondom Festival Voor de Vloed een doorlopend randprogramma tot 1 oktober (start stormseizoen). Denk hierbij aan informatieve stadswandelingen, lezingen, tentoonstellingen, programma voor professionals en de jaarlijkse vloedschotten test op 26 september.

Waarom dit festival? Start van het stormseizoen, meer kans op wateroverlast. Na een al behoorlijk natte eerste helft van het jaar, is er met de start van het stormseizoen nóg meer kans op wateroverlast. De gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta nemen maatregelen om jou als inwoner of bezoeker te beschermen. Maar weet je ook wat je zelf moet doen als het water komt? Tijdens het festival kom je er op verrassende manieren vanalles over te weten en ben je in no time 

Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.festivalvoordevloed.nl/

 

Vergelijkbare evenementen

Evenement

Kumpulan 2.0

za 19 okt. 2024 17:00
Evenement
Voor kids

Dordts Wintercircus Royal

ma 23 dec. 2024 - di 7 jan. 2025
Evenement
Markten

Brocante in de Grote Kerk

vr 1 nov. 2024 - za 2 nov. 2024
Evenement

The Big Draw Festival

za 28 sep. 2024 10:00
Evenement
Sport

Schapenkoppen Sportpark Cross

za 28 dec. 2024 14:00
Evenement
Overige activiteiten

Fortius Drechtsteden Wantijparkloop

za 30 nov. 2024 09:19