De Witt terras - artist impression
Blogs, vlogs & tips

De Witt: culturele hotspot in nieuw jasje

Een complete metamorfose: zo mag je de transformatie van brasserie en filmtheater De Witt gerust noemen. Waar voorheen bioscoop The Movies zat, is nu net de laatste hand gelegd aan een filmtheater en brasserie die helemaal van nu zijn.

Afgelopen weekend geopend, de nieuwe place-to-be in Dordrecht: De Witt!

Verbouwd en totaal in nieuw jasje

Wie binnenstapt bij De Witt, herkent waarschijnlijk de oude locatie er niet helemaal meer in terug. De filmzalen zijn qua uiterlijk nog hetzelfde, maar de rest veranderde compleet. Het totale concept én het gebouw kregen een nieuw jasje. Zo is het interieur vernieuwd – fris, design en helemaal van nu. De verbouwing zorgde er ook voor dat het pand veel ruimtelijker is dan eerder. Loze ruimtes? Allemaal verleden tijd dankzij de metamorfose van het welbekende pand. Voorheen kreeg de film vooral de aandacht, nu zijn horeca en film even belangrijk. Zij versterken elkaar, ook door de professionaliteit van de horeca. Gelukkig maar, want zo is het nog meer genieten bij De Witt! Dat kan gelukkig weer, want de verbouwing is afgerond. Vanaf nu ben je van harte welkom bij het filmtheater en de brasserie.

De Witt binnen artist impression

Alleen de allerbeste films

Eén filmzaal viel af door de verbouwing, maar niet getreurd: er blijven nog genoeg filmzalen over. En omdat er nu iets minder keuze in zalen is, weet je één ding zeker – je ziet alleen de allerbeste films bij De Witt! In de drie grotere filmzalen vind je ruim driehonderd zitplaatsen en in de kleinere zaal is er ruimte voor jouzelf. Ja, je leest het goed! Deze kleine zaal, ofwel de filmlounge, kun je huren om je eigen films te laten zien aan een gezelschap van jouw keuze. Zo kun je met een klein gezelschap film kijken bij De Witt. Een bijzondere beleving.

Bioscoop film De Witt Dordrecht cultuur uitgaan

Samenwerken om elkaar te versterken

Nu De Witt klaar is voor de toekomst, kijkt zij verder dan alleen naar de eigen locatie. Zo zijn er meerdere bijzondere samenwerkingen met culturele instellingen in het Hofkwartier. Waardoor deze instellingen elkaar weer versterken! Onder meer met de Kunstkerk is er een samenwerking. Hoe? Bijvoorbeeld door een filmvertoning bij De Witt tijdens exposities in die kerk. En aangezien de Kunstkerk een breed muzikaal programma heeft, kan De Witt daar op haar beurt ook bij aanhaken. Een win-win-situatie! 

Ook met het Dordrechts Museum is een nog intensievere samenwerking dan voorheen. Elkaar opzoeken en sterker maken: dat willen Dennis van Buuren en Geert ter Steeg met ‘hun’ De Witt. “Wij willen de aanjager zijn om de publieksstroom in het Hofkwartier op gang te brengen. We zijn blij dat we dat met zo’n prachtige nieuwe locatie mogen doen! Die straks overigens ook nog een mooie buitenruimte krijgt, die ontworpen is door de bekende tuinontwerper Piet Oudolf. Deze maand zien we daar de contouren al van.”

Ontdek meer De Witt

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #24

11 september 2023
Buku Kopi vintage tweedehands winkelen Dordrecht
Nieuws

NIEUW: Dordrecht Maggezien #4

06 september 2023
Fotograferen Stadhuis herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs
Nieuws
Voor kids

Laat je verwonderen tijdens de Open Monumentendagen

04 september 2023