HEADER Winkelen dames december winter kerstverlichting Visstraat Gulden Os Dordrecht
Inspiratie & tips

Sfeervol genieten in Dordtse binnenstad

Het wordt genieten tijdens de Dordtse Decemberdagen, van 15 tot en met 31 december in het historisch centrum! De binnenstad is tijdens deze periode een cadeau op zich. Niet alleen door de sfeervolle (winkel)straten met prachtige verlichting, maar ook door allerlei winterse activiteiten tijdens de Dordtse Decemberdagen. De binnenstad is dé plek waar je deze feestmaand moet zijn.

Geniet van decembersfeer tijdens Dordtse Decemberdagen!

Opening, Santa Run én Sing-a-long

De openingsavond van de Dordtse Decemberdagen is op vrijdag 15 december op het Stadhuisplein. De gezellige Santa Run met tal van rennende kerstmannen gaat hier om 18.30 uur van start met een warming-up. Daarna is het tijd voor de officiële opening door wethouder Maarten Burggraaf en de organisatie van het event; Gerben Baaij (directeur Dordrecht Marketing & Partners) en Jaap Huisman (voorzitter POBD). Een feestelijk moment, waarbij de start van de Dordtse Decemberdagen wordt gevierd! Daarna is het tijd voor de traditionele Sing-a-long om 20.00 uur. Lekker een uur lang kerstliedjes meezingen onder begeleiding van een liveband! Heerlijk om zo in de kerststemming te komen met elkaar.

Download folder Dordtse Decemberdagen
Kerst kerstboom Stadhuis sing a long podium

Intieme Decembermarkt

Zin om inspiratie op te doen voor kerstcadeaus? Bezoek dan de intieme, nostalgische Decembermarkt op de Grotekerksbuurt. Op zaterdag 16 december van 10.00 tot 22.00 uur en zondag 17 december van 12.00 tot 20.00 uur. Je komt er gezellige houten kersthuisjes tegen vol met leuke kerstproducten. Naast de kersthuisjes is het smullen bij een aantal foodtrucks die grenzend aan de tuin van de Grote Kerk te vinden zijn. De Decembermarkt is een intieme, gezellige markt die je onder andere trakteert op leuke, echt Dordtse, producten.

Straattheater en muziek tijdens winkelen

Tijdens de Dordtse Decemberdagen geniet je van muziek en straattheater. Laat je in de middag op 16, 17, 22, 23 én 24 december verrassen door diverse artiesten. De straten van Dordrecht veranderen in een levend podium waar zij hun kunsten vertonen. Je loopt ze vanzelf tegen het lijf: kerstbands, verhalenvertellers, een echt Dickens ensemble en meer! Ook in het Hof is er genoeg te doen; onder andere het levend bos, projecties en muziek. Ton van der Kolk en Liselotte Gatzen zijn blij met deze toevoeging aan het programma van de Dordtse Decemberdagen. “Alle activiteiten zijn kerst-gerelateerd en dus extra gezellig. Het leuke is dat alles zich verplaatst en daardoor is het genieten in de hele stad!”

Entertainment muziek theater Dordtse December Dagen 2021 (1)

Wandel door binnenstad met Dwaalspoor

Voor velen is het inmiddels een vast recept tijdens de Dordtse Decemberdagen: Dwaalspoor. Iedere avond – behalve eerste kerstdag –  wandel je van 17.00 tot 22.00 uur door het historisch centrum in een route van ruim een kilometer. Ga mee op een nostalgische ontdekkingsreis langs tien bijzondere herinneringen. Laat je betoveren door lichtprojecties tijdens een sfeervolle wandeling en geniet van de rijke stadsverhalen! Rondlopen, kijken, genieten van een hapje en drankje bij diverse horeca – het is één en al gezelligheid! Maak een gezellige avondwandeling, maar dan net even anders omdat je nu rondloopt in een prachtig verlichte stad. Kom je tussen kerst en oud & nieuw, dan staat je een mooie verrassing te wachten in de Wolwevershaven. Een tipje van de sluier: het heeft iets te maken met een boot en een kleine lichtshow.

 

Dwaalspoor Hofstraat Dordtse Decemberdagen Dordrecht 2022

Dwaalspoor met stadsgids 

Ben je nieuwsgierig naar de verhalen achter de lichtkunstprojecties? Boek dan een stadswandeling met gids langs de verhalen van het Dwaalspoor. Beleef de rijke historie van de stad in het donker, ontdek duistere verhalen, romantische gebeurtenissen en spannende legendes uit vervlogen tijden. Tijdens de Dordtse Decemberdagen is de historische binnenstad sfeervoller dan ooit.

Tickets stadswandelingen

 

Dwaalspoor-Lange-Ijzeren-Brug-Dordtse-December-Dagen-2021-1

Winterplein met nostalgisch carrousel

Van 26 t/m 30 december is de tuin van de Grote Kerk een prachtig winters plaatje. Een nostalgische draaimolen waar kinderen gratis een rondje kunnen maken, een klein podium met muzikaal entertainment, kerstbomen én de houten horeca chalets. Laat je op het Winterplein verrassen door Dordtse ondernemers die met elkaar de decembersfeer uitstralen. Glühwein, poffertjes en warme chocolademelk – ga voor een hapje en een drankje en niet te vergeten een flinke dosis gezelligheid! Het Winterplein is er alleen in de tweede week van de Dordtse Decemberdagen, om met elkaar nog even na te genieten van de kerstdagen. 

Winterplein Grotekerkstuin Dordtse Decemberdagen Dordrecht 2022 (1)

Klein Schippersgilde rondvaarten

Vanaf de start van de Dordtse Decemberdagen maak je een rondvaart met het Klein Schippersgilde. Extra leuk in de decembermaand, want de stad is in december het mooist vanaf het water. Daarnaast zijn er een aantal lichtkunst projecties van Dwaalspoor te zien vanaf het water. Ook leuk: de Lange IJzeren Brug komt er net zo uit te zien als in het begin van de jaren twintig! Met mooie decoratie en verlichting van weleer, helemaal in de sfeer van toen. Dat kun jij mooi bewonderen tijdens een rondvaart. Het uitzicht vanaf de boot op de historische haven is echt een plaatje! De rondvaarten vinden bewust ’s avonds plaats, dan is de stad met alle lichtjes op haar mooist. Zit er een moment vol? Niet getreurd. De rondvaarten vinden twee weken lang plaats (behalve op eerste kerstdag).

Tickets rondvaarten

 

Inpakservice: van kado tot droomgeschenk

Laat je cadeaus extra feestelijk inpakken bij de gezellige inpakservice in de FC Dordrecht Store in de binnenstad (Achterom 95-97, Dordrecht). Je tovert hier gratis je kerstinkopen om tot prachtig ingepakte cadeaus die schitteren onder je kerstboom. De inpakservice wordt aangeboden door de winkeliers van het Achterom en is op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 december geopend. Op alle dagen is de inpakservice open van 13.00 tot 17.00 uur. Ook bij lunchroom Den Witten Haen is dit jaar weer een extra inpakservicepunt. Van 18 t/m 22 december ben je ook hier aan het juiste adres om al je aankopen gratis om te toveren tot prachtexemplaar voor onder de kerstboom. In deze periode elke dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend aan de Groenmarkt 19B.

Inpakservice winkelen Dordtse December Dagen 2021 (3)

Afsluiten met een knal

Op 31 december sluiten we het jaar af – en luiden we het nieuwe jaar in – met vuurwerk, tijdens de traditionele, spectaculaire vuurwerkshow op het drierivierenpunt. Insider tip: op de Merwekade en het Groothoofd heb je het beste plekje! Tegelijkertijd is het een mooie afsluiter van de Dordtse Decemberdagen. We kijken dan ongetwijfeld terug op twee gezellige weken, met niet alleen een mooie wandelroute, maar ook diverse leuke activiteiten die helemaal bij de decembermaand passen. 

Laat het feest maar beginnen! Kijk voor de hele programmering op dordtsedecemberdagen.nl en volg ons op Facebook en Instagram @dordtsedecemberdagen.

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Tigerr Benger winkelen herenkleding dameskleding design Tolbrug Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Update je garderobe

15 juni 2024
Uitgelichte afbeelding reel Street Art & Murals
Doe
Nieuws
Ontdek
Video's

Street Art & Murals in Dordrecht

12 juni 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Ontdek
Vanaf het water

Genieten op het water

08 juni 2024
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2024
Café de tijd horeca eten drinken Voorstraat Noord Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

Proef de smaak van de lente, in je glas!

28 mei 2024
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024