Inspiratie & tips

Eropuit in november

Het is ook deze maand een gezellige tijd om lekker op stap te gaan in de stad. De feestdagen zijn al in aantocht, net als de Sint! Moedig alle sporters aan tijdens twee hardloopwedstrijden in de (binnen)stad en geniet van een prachtig concert in de Grote Kerk.

Er staat weer van alles op de UITagenda deze maand!

Veel terugkerende deelnemers bij DrechtStadLoop

De DrechtStadLoop viert haar derde lustrum! Al 15 jaar lang is de hardloopwedstrijd op de UITagenda te vinden. Doe je mee, dan kun je kiezen uit vijf en tien kilometer of de halve marathon. Voor de kleinsten is er de puppy-run en voor de grotere kinderen een jeugdloop van twee kilometer. Ben je met een bedrijfsteam? Doe dan ook mee! Het inschrijfgeld gaat voor het overgrote deel naar het goede doel: de babyafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ouders met een te vroeg geboren baby kunnen, mede door deze bijdrage, thuis via een webcam hun pasgeboren kindje zien. Mooi toch? Veel deelnemers en toeschouwers komen elk jaar terug, het belooft weer een gezellige (sport)dag te worden!

DrechtStadLoop, zondag 5 nov.
DrechtStadLoop evenement sport hardlopen Dordrecht

Candlelight brengt intieme muziekconcerten

Op een bijzondere manier een bijdrage leveren aan de culturele scene in de stad: daar staan de sfeervolle Candlelight Concerten in de Grote Kerk voor. De concerten werden al in meer dan honderd steden in de hele wereld gehouden en ze zijn nu in Dordrecht! Geniet van een tribute aan Hans Zimmer op 11 en 24 november. De Candlelight Concerten zijn een reeks intieme, originele muziekconcerten die door Fever, de organisatie achter de concerten, zijn gecreëerd om klassieke muziek toegankelijker te maken. En dat in een mooi stukje cultureel erfgoed van de stad. Duizenden kaarsen verlichten de Grote Kerk in oktober en november, voor een prachtige sfeer.

Candlelight Concerten – 11 en 24 nov.
Candlelight Concerten muziek cultuur evenement Grote Kerk Dordrecht

Welkom Sinterklaas!

In het prachtige havendecor van de stad is op zaterdag 18 november de start van het gezelligste kinderfeest van het jaar. Dan komt Sinterklaas aan in Dordrecht, om 12.00 uur om precies te zijn! Natuurlijk is het feest op de boot met de gezellige Sinterklaasmuziek en alle Pieten. Als de Sint en zijn gevolg aan wal zijn gaat hij beginnen aan zijn route door de binnenstad.

Uiteraard brengt de Sint traditiegetrouw na zijn aankomst, en optocht in het centrum, een bezoek aan Winkelcentrum Crabbehof. Hier staat de Pietenband al klaar om er ook hier één groot feest van te maken! Kom jij de Sint ook verwelkomen? We zien je dan!

Intocht Sinterklaas, zaterdag 18 nov.
Intocht Sinterklaas Dordrecht Evenement
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Het Gemaal restaurant horeca eten drinken terras lente Dordrecht (2)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #30

22 mei 2024
Uitgelichte afbeelding reel L'Archiviste
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Nieuwe (geheime) hotspot L'Archiviste

17 mei 2024
DRIJF rondvaarten havens groepen recreatie centrum Dordrecht (1)
Doe
Evenement & activiteiten
Kids
Nieuws
Ontdek

Nieuwe editie Dordrecht Maggezien #2

15 mei 2024
Dordt in Stoom - evenement - historische binnenstad Dordrecht - havens
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Dordt in Stoom: 3 dagen feest

14 mei 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken

5x lekker lunchen in hartje stad

10 mei 2024