Vriesestraat Juffrouw Pollewop shoppen winkelen Dordrecht 1
Inspiratie & tips

Ik ga op vakantie en neem mee

Heerlijk, het is zomervakantie. Even helemaal niks moeten, zorgeloos genieten van zon, zee, strand, een fijn boek en elkaar. Je aankopen ter voorbereiding van een ontspannen vakantie doe je natuurlijk in de Dordtse binnenstad.

Wat we behalve een zonnig humeur in ieder geval meenemen zijn:

Strandspullen voor de kids

Schepnetjes, vliegers, emmers, grappige gieters in dierenvormen, ballen, vrolijke zandvormen en nog veel meer zomers speelgoed, is te vinden bij Juffrouw Pollewop. Natuurlijk spelen is de slogan van deze gezellige duurzame speelgoedwinkel (ook leuk voor volwassenen) in de Vriesestraat. Dat gaat zeker lukken gezien het grote aanbod. Naast speelgoed is een strandmand van Sun Jellies een aanrader. Deze zijn er in alle kleuren en prima geschikt om de strandspullen in mee te nemen. De gekleurde zonnebrillen van Izipizi zijn te leuk om te laten liggen. Tot slot hebben verkoopmedewerkers Jeanine Schot en Nieka Meijer goed nieuws: de komende tijd komen er nog meer zomerse spullen binnen bij Juffrouw Pollewop.

Juffrouw Pollewop
Juffrouw Pollewop kids kinderen tas winkelen Dordrecht

Fijne boeken in de koffer

Niets is fijner dan op vakantie te ontspannen met een goed boek. Veel vakantiegangers kiezen voor een roman of een thriller, weet Arnaud Makkenze, eigenaar van Vos & Van der Leer. En natuurlijk heeft hij aanraders: de thrillers Brandoffer, Zwarte zomer en De curator van M.W. Craven. “Als het lukt, neem ze alledrie mee. Eindelijk weer eens een goede ouderwetse thriller met leuke hoofdpersonen, fantastisch plot en spanning tot de laatste bladzijde.” Wat zeker ook een plekje in de koffer krijgt is een puzzelboek, een vakantieboek (Donald Duck) en een boek over de omgeving. In ons geval is dat Frankrijk. Behalve zo nu en dan een brocante markt brengen we ook graag een bezoek aan de mooiste dorpen in la belle France. Ga je in juli? Neem dan ook de Tour de France gids mee. Superleuk om de Nederlandse wielrenners bij één van de etappes aan te moedigen.

Vos & Van der Leer

 

 

Vos en van de Leer boeken boekwinkel Dordrecht

Zwemkleding voor de hele fam

Slagen voor een stijlvolle bikini lukt altijd bij Bots. Ook dit jaar is er weer een unieke ruime collectie bikini’s en badpakken van de mooiste merken waaronder Watercult, Maryan Mehlhorn en Seafolly. Deze zomer is de one shoulder veel te zien, tipt eigenaresse Magda Bots. En om het helemaal af te maken, kunnen een matching tuniek, een strandhoed en een mooie tas natuurlijk niet ontbreken. Voor de kids is de keuze reuze bij Name It in de Drievriendenhof. De leukste en vrolijkste prints en kleuren hangen in het rek, maar zijn ook verkrijgbaar in de webshop. Zomerse mannenshorts zijn er volop bij Jac Hensen in de Visstraat. La plage of piscine: wij zijn er klaar voor.

Bots Boutique
BOTS damesmode lingerie bikini winkelen Dordrecht

Hippe slippers

Badslippers zijn er onder andere van Björn Borg, G-Star Raw, Hilfiger en Cruyff. Een uitgebreide Birkenstock collectie voor wie voor comfortabel gaat, maar de persoonlijke voorkeur van Nelsonmanager Fabian Bootsma gaat toch uit naar de Havaianas. Bij de ruime premium store aan de Sarisgang zijn deze teenslippers in alle soorten en maten beschikbaar voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. “Havaianas zitten goed en staan overal bij. Fijn op het strand, bij een korte broek, maar ook prima als je een avondje op stap gaat onder een spijkerbroek of een zomerse jurk. En ieder jaar weer zijn er verrassend leuke prints beschikbaar naast de vele kleuren.” Ook dit jaar is dat overduidelijk weer het geval.

Nelson Premium Store
Nelson slippers schoenen winkelen Dordrecht

Goed beschermd de zon in

Hoe kunnen we onze huid het best beschermen tegen die heerlijke, maar ook gevaarlijke zon? Skin Defence is hierop het antwoord van Denise Muller, skin care beauty advisor bij The Body Shop. De Skin Defence lip balm SPF50+ PA+++ is sowieso een must have. Door de pepermuntolie is deze verkoelende lippenbalsem de hele dag te gebruiken wanneer je maar behoefte hebt aan wat TLC (Tender Loving Care). De balsem hydrateert en beschermt tegen barre weersomstandigheden. Voor een optimale gezichtsbescherming adviseert Denise de Skin Defence Multi-protection Light Essence SPF50 PA+++. Deze superlichte essence trekt snel in, waardoor er geen sporen achterblijven. Het resultaat: een gehydrateerde, beschermde en stralende huid. Zowel de lippenbalsem als de essence zijn gecertificeerd door de Vegan Society.

The Body Shop
Body Shop verzorging winkelen Dordrecht

Droomvakantie: de reisadviseur denkt mee

Heb je je droombestemming nog niet gevonden? Gelukkig zijn er in de binnenstad meerdere reisbureaus, o.a. de Travel Store, TUI Reisbureau en D-reizen, die uitkomst bieden. Patty Helmink, persoonlijk reisadviseuse bij D-reizen, denkt graag mee. Voor een zonnige, relaxte, onbezorgde en kindvriendelijke bestemming adviseert ze een reis via partner D-holidays. Deze touroperator heeft een groot aanbod accommodaties rond de Middellandse Zee, maar ook verre reizen naar bijvoorbeeld het Caribisch gebied. “We proberen het vertrek naar deze bestemmingen, gelet op de drukte bij Schiphol, op dit moment zoveel mogelijk regionaal te organiseren vanaf Rotterdam of Eindhoven.” Als een leuk alternatief, wel even heel wat anders, noemt ze een bootreis naar Engeland of Scandinavië. Ook al begint de zomervakantie al aardig vol te raken, de sympathieke reisadviseuse is optimistisch over de slagingskansen. “Maak een afspraak en we gaan samen op zoek. Er is altijd wel wat te vinden.”

D-reizen
D-reizen vakantie reisbureau Dordrecht

Meer winkel tips en inspiratie?

Mis je nog iets op je vakantiechecklist en dus op zoek naar meer winkels voor je zomerspullen? Kijk dan eens op de winkelpagina van InDordrecht. Hier vindt je een totaaloverzicht van alle winkels in de Dordtse binnenstad. Kom je binnenkort gezellig shoppen in het centrum van Dordrecht? Tot dan!

Bekijk alle winkels
Vriesestraat Juffrouw Pollewop shoppen winkelen Dordrecht 2

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Paastip: Olala Chocola

26 maart 2024
Koens Brood Dordrecht
Nieuws

Nieuw in de Stad: Koen's Brood

22 maart 2024
Voorstraat Noord wandelen winkelen stel Pictura binnenstad lente Dordrecht
Blogs
Cultuur
Evenement & activiteiten

Pictura bestaat 250 jaar

19 maart 2024
Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Tips voor het Paasweekend

14 maart 2024
Uitgelichte afbeelding reel XSaraLou
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe hotspot: XSaraLou

06 maart 2024