Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Inspiratie & tips

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

Wil je op avontuur, de natuur ontdekken of met heel het gezin lekker naar buiten?

Kom dan naar de feestelijke seizoensopening op 6 april bij Biesboschcentrum Dordrecht. Het recreatieseizoen gaat van start en daarom zijn er deze dag heel veel leuke activiteiten in de natuur!

Bezoek de mini-markt en koop een stempelkaart

Op de mini-markt kun je van alles vinden voor jouw avonturen in de Biesbosch. Natuurorganisaties zoals IVN delen hun kennis, beleef de Biesbosch Experience en koop jouw essentiële benodigdheden bij Alpaca Outdoor of de perfecte verrekijker bij Digimaxx. Ook is er veel te doen voor kinderen zoals een stempelkaart met leuke natuurlijke opdrachten en de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om een griendwerker te zijn.

Koop een stempelkaart
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stempelkaart voor kinderen

Zonnepont vaart gratis naar het Griendmuseumpad

Het griendmuseumpad is een eiland met een prachtig natuurpad en een rijke cultuurhistorie. Loop de route en neem een kijkje in de Stenen Keet waar je ontvangen wordt door een echte ‘griendwerker’.

Schilderworkshops in de buitenlucht

Hou je van schilderen? En wil je dit graag eens doen in de natuur? Schrijf je dan in voor één van de schilderworkshops tijdens het seizoensopeningsweekend bij Biesboschcentrum Dordrecht. Kom kennis maken met schilderen in de buitenlucht onder leiding van Hoekatelier. Met een ezel, palet en penselen kun je rechtstreeks een gedeelte van de Biesbosch op je doek schilderen.

Schrijf je in
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Schilderworkshop

Word een griendwerker

Kom ervaren hoe het is om als griendwerker in de Biesbosch te leven, wonen en werken. Griendwerkers werkten vroeger van maandag t/m vrijdag in de griend waar ze wilgen kapten. Bouw verschillende onderdelen zoals een aoi en een schrankkeet.

Biesboschcentrum-Dordrecht-Seizoensopening-Word-een-griendwerker

Happen en stappen

Zin in een mooie voorjaarswandeling én koffie met taart? Schrijf je dan in voor Happen & Stappen! Je start vanaf het Biesboschcentrum en maakt een wandeling van ongeveer 3 km door het natuurgebied. Onderweg maak je een stop bij de Zuileshoeve waar de koffie klaarstaat en voor de kinderen limonade met een lekkere koek. Geheel uitgerust vervolg je de wandeling terug naar Biesboschcentrum Dordrecht.

Reserveer een tijdslot

 

natuur - ijsvogel - Biesbosch
Bekijk het hele programma!
Biesboschcentrum Dordrecht

Teksten door Biesboschcentrum Dordrecht, foto’s door Staatsbosbeheer.